Monday, February 13, 2012

suatu persinggahan di malam sunat???? (>_<)

ASSALAMUALAIKUM

pergghhh tajuk n3 x hengat..
ni ado yg pikir kelain nih hehhee...
yg sebonarnya hari khamis mlm jumaat minggu lepasnya crita nih
mmg betol la kan mlm sunat
tmpt persinggahan wajib kami mana lagi klau bukan queensbay kan
jom tgk apa critanya.....

persinggahan yg dirancang mlm sebelumnya
mulanya dlm kotak pikiran nureen nak mkn donut j-co ni di coffee bean
tapi asben cakap mana boleh laaaaa
so kami mkn disitu ja
slalu kami makan donut & coffee, tapi kali ni teringin plak nk mkn yogurt 
bila request asben angguk ja so kami 2 beranak terus la g pilih toppingnya, kami ambik single jerr
cukup la kan... dari banyak2 topping ellesya pilih data de coco ni ja, faveret dia...
topping ada mcm2, strawberry, peach........
lupa plak nk snap yerr

ehsan google
lebih kurang mcm ni la ropanya klau pilih buah2an

sukanya dia....

ni knapa plak???

ellesya & daddy yg kidal
daddy cuba ajar ellesya pegang sudu tangan kanan & daddy pon coba tp x selesa hehehe

yogurt x dimakannya yg dok pulun mkn nata tue

ada tangan datang la tapi uikkk.... mana lagi sebijik???
ellesya tue bkn nk mkn sgt donut dok mkn topping atas tue ja

yang satu lg tue dh selamat dijamah dek daddy...
daddy pilih perasa durian
barunya flavour sedap jgk tp nureen mkn 1 gigit jerr

bersungguh2nya 2 beranak ni makan kan

eh.. yg td pon x abes ni ambik yg lain plak

see... betol x apa nureen ckp td
mmg x dernya nk mkn donut tue

cappuccino caramelo
nureen yg pilih.. tp bila dh duduk daddy ckp kenapa x pilih


cappuccino caramel jelly
ntah la.. dah slalu minum yg tu susah ja nk ubah hehehe
setia la kunun2nya...

layan abess mlm tue...

daddy posing soang2 yerr ellesya tgh menikmati kesedapan cappucinonya...

tapi kejap jerr pastu masing2 berebut dok mkn nata de coco
hahhaha

dah kenyang ellesya dok main2 keliling kerusi la panjat sana cini la
tue wat muka g2 sbb kena marah ngan daddy la tue

dan persinggahan yg dipinta dek ellesya
lupa plak apa nama alat kira ni adusss....

bleh lagi tue dok lompat2 walaupon perut dh penuh

aksi minah rempit x ketinggalan





kena tolak ngan daddy terlanggar abes meja hahhaa

amboi.. tolak moto pon smpi g2 yerrr

thomas tue x dak taya la plak

masukkan coin dlu pastu..........

fire fire ttttrrrreeeeeetetterrrtttttteeee.......



tgk cikit muka khusyuk ellesya main game

baling jgn x baling
last ellesya tinggalkan nureen & daddy ja dok baling dan ellesya????

layan soang2 kat blkg kami
kami kuaq berempat tau skali ngan SIL tapi dia p shopping sbb tue x der gambo dia
masa otw nk blk SIL teringin nk mkn char k.teaw 
so kami p makan kat tokong ular, penang

sirap bandung wajib yerrr

apa yg digebangkan daddy ngan ellesya masa ni nureen dh lupa daaa....

daddy kena pegang la takut kang jd mcm ari tue abes tumpah air bandung kena baju...

taraaa....
dah sampai pon....
mulanya ni nureennya tp disbbkan pinggan nureen bulat tukar plak ngan SIL

nureen ambik yg ni pinggan bujur..
tapi rasanya sama ja myb pinggan bujur abes kot tue yg bubuh pinggan bulat..
nureen sebenornya dh kekenyangan sbb b4 kami kuaq nureen dah buat nasi goreng sotong
so nureen hanya mkn 2 3 sudu ja, selebihnya asben & SIL yg mkn hehhe

ellesya kami x suapkan walaupon dia mintak nk mkn udang
sbb 2thn lepas ellesya warded pon salah satu sbb mkn udang separuh masak kat cini
telur grg tue daddynya so dpt la kat ellesya
kuning telur ellesya tak mkn

muncung dia kemain lagi nak tau sbb pa.. jom layan dialog ni

Ellesya : daddy!!! tue byk lagi teluq putih kat tepi2 tue
Daddy : ya la ni daddy potong2 la bg kat sya
Ellesya : tapi ada lagi dlm pinggan daddy tue
Nureen : klau potong semua nanti pecah la telur kuning tue

terus tarik muka masam sbb katanya daddy bg telur putih kat dia cikit

masih mengharap daddy potong kesemua telur putih yg ada dekat telur kuning tue

walaupon masih x puas hati tapi bila di sua pinggan tue tetap jgk mkn hehhehe....
byk jgk kami mkn malam tue... best... :P



** eb mai la penang kan el dok ajak2 tue.. :)


15 comments:

wahida said...

perghhh....donut JCo mmg terbaek....dah lama tak pekena...ni yg nak carik jugak ni ptg nnt ni...huhu...

KhaiRin : anies said...

comel nyer dia pakai tudung purple...

nureen, nnt check emel ya..sori lmbt respon

LYAfrina said...

AMBOI..KEMAIN LAGI PAKAI TUDUNG..SWEET SGT2.. SEDAPNYER MKN DONUT..

Gieyana said...

bestnyer..lama x mkn JCo nie...

Mama Ema said...

comel allesya pakai tudung..

wantie said...

nyum nyum makan Jco. Sama la ngan Amirul. tak makan donut tu. makan hiasannya aje.

Pas ni Aleesya cam ne la pulak.

CKT fuhh... kegemaran ku. makan kat Blue bayou ke?

Bui Junaidi said...

AISKRIM TU CUKUP MENGGODA LAH..*__*..DONUT TU MCM DONUT BIG APPLE JER..

SERONOK BETUL TENGOK AKSI ELLESYA TU,MCM2 GAYA ADA

nanakimie said...

sedapnya ngk cha kuetiaw tu,huhu....telan ayq liur je la:)

|| NaFiRaa || said...

terliur tengok donut!! sedapnye~

Salina@IbuAqil said...

banyaknya donut!!!
bak mai seketul..
;)

wan nurul hezrina said...

lama gak elly maintain pakai tudung=)sedapnyer donut2=)nyam nyam

izan mama mia said...

eh..sedap nyer makan donut...rajin daddy melayan elly...

Myra Jay said...

Wahh bebila ngedate tu jgn lupa roger myra jugak ye..hehe :)


Myra xpenah mkn Donut j-co tu..
Sedap tak yogurt dia? Ada ala2 TF tak?

el said...

terliur sudah tgk charketiau tu..sggh mengoda...
jco pun lama x masok tekak..

samalah ngan arwen ngan danish..suka makan putih telur

sue zainun said...

comelnya ellesya ber tudung..kiuttt

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011