Wednesday, March 31, 2010

" KeRnA AKEMI "

70% less akemi at jusco.. so apa tunggu lg aku mmg x bleh tgk klau ada less utk comforter akemi nih.. mula2 tgk trus berkenan snap pic n send kat husband if dia izin mmg aku akan sambaq la.. masa tgk ni lunch time.. g ngan bdk opis.. blk jerr dr kerja trus mandi n take ellesya at umah pengasuh n trus g jusco.. so xcited sbb juz tinggai 1 ni jerr...


Tp apa2 pon tetap kena bg anak kesayangan ni mkn dlu n main2 dlu kat theme park dlm jusco 2.. bg ellesya puas dlu n masa nk blk bru la p beli kan.. bru la selesa bila beli trus blk.. gaya anak mummy mkn KFC.. dulu dia x suka mkn ayam tetiba sejak mummy suka buat ayam goreng kegemaran daddy skrg ni dia plak yg suka..



Ellesya dok layan manager KFC yg dok dpn kami 2.. akak 2 suka tgk ellesya mkn siap snap pic lg.. so mummy pon tumpang la ckit.. hehehe...



Ellesya suka sgt pakai compact powder mummy so ni mummy beli 1 utk ellesya.. gohnsons2..
Gaya anak mummy dok tolong mummy msk kat dapur.. ni masa kat kg..

Lepas masak ajak ellesya p beli KFC lg... ehhehhee...


Balik penang plak pekena burger mcchicken MCD.. asyik fast food jerr kan..

Isnin mlm blk keja x larat nk masak so mummy juz beli tepung cucuq ikan bilis adabi.. senang.. ellesya pon suka mkn... mkn sambil layan tv..

Friday, March 26, 2010

" Memory 2005 "

Teringat masa mula2 bercinta dulu 14/02/2004 tarikh declare.. last sem.. kami 1 klass tapi x pernah bercakap juz kenai canggitu2 jerr.. walhal dlm kelas kami duduk depan blkg jerr.. smpi la last sem bleh rapat n trus couple.. ni muka masa zaman remaja.. hehehehee muka ntah hape2.. nmpk sgt x pandai bergaya kan... masa ni bru lps convo tahun 2005 n finish our study tahun 2004.. beza kan dulu dan skrg.. now we are happy family.. emuah luv u so much daddy n ellesya..

" Lizard "

Gaya ellesya halau cicak.. 'lijet hish hish' perkataan yg kuaq dr mulut ellesya bila halau cicak.. dia halau ngan raket tenis.. hehhee...

Tgk la x abis lg.. cicak x mau lari..


dah penat halau cicak dok tunjuk tapak kaki plak.. sambil dok ngadu sakit.. ntah terpijak apa pon mummy x tau.. tgk kat tapak kaki dia x dak pa pn.. saja la tu nk bermanja..

Thursday, March 25, 2010

"CONTEST AKSI MENARIK SI COMEL BERSAMA FLOATER"



Anjuran:

http://h-n-i.blogspot.com/2010/02/contest-aksi-menarik-si-comel-bersama.html

Syarat Penyertaan
1. Terbuka kepada kesemua blogger yang mengetahui atau terjumpa atau terbaca atau terikut atau sebagainya mengenai blog ini

2. Sudi menjadi FOLLOWER di blog ini (sukarela ye...dah jadi cam kebiasaan plak, kalu wat contest mesti jadi follower..bukan per, senang nak review blog peserta nanti...)

3. Add kan LINK blog ini pada blog memasing.

4. Add LINK contest ini di entry memasing

5. Add kan banner contest di side bar blog memasing.


************************


Cara-cara untuk menyertainya ialah:-

1. Sila uploadkan SEKEPING gambar aksi menarik si comel anda bersama floater. Si comel hendaklah berumur kurang dari 4 tahun semasa gambar itu di ambil.

2. Nyatakan nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu

3. Sila tinggalkan link penyertaan anda di entry ini agar mudah untuk PENGANJUR buat semakan.



Tarikh tutup penyertaan: 31 Mac 2010

Gambar yang mummy pertaruhkan:

Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 1 Tahun 5 Bulan (semasa gambar ini diambil)
Umur Sekarang : 1 Tahun 7 Bulan






Tuesday, March 23, 2010

" Spaghetti "

Akhirnya dpt jgk aku buat spaghetti ni bhn2 x byk juz ada ayam jerr klau ada udang, sotong, lala sure lg best... 1st time buat b4 ni juz buat yg pedas jerr.. ellesya pon suka mkn.. tgk la gaya anak mummy mkn spaghetti..






Bila perut dh kenyang senang lenangnya dok baring plak.. x elok la lps mkn wat cm ni.. dh 2 baring atas meja lg..



MIRIP SIAPAKAH GADIS INI???

Ni gambaq mummy masa kecik2.. adakah ellesya mirip mummy?? myb rambut saja yg serupa..hehhee..

Daddy plak?? gaya hampir serupa.. hehee..



Mummy N daddy?? daddy muka ceria tp mummy alwayz masam jerr.. very serius!!

Thursday, March 18, 2010

" Mee Kari "

Pagi ni tetiba teringin nak mkn mee kari.. N kebetulan jgk pg ni smpi opis awai selalunya sharp2 8.30am.. langsung ajak member p breakfast kat kedai bawah.. ni masih berasap lg.. hirup smpi licin.. hehehheee... dah lama x mkn mee lps dr pantang smpi la pg ni bru nk mkn.. lama jgk aku pantang mkn mee 1thn 6bln la sama umuq ngan ellesya.. bagus utk kesihatan jgk kan..

Tuesday, March 16, 2010

" ABAH XCDEN "

Abah xcden ari khamis ptg.. dpt call mlm 2 dr abg esk pg trus blk kg ambik emergency leave.. buku lali abah tergeliat ckit.. lps xcden abah trus p urut tp tukang urut 2 ckp kena p hspital jgk dia juz bleh bg elok blk jerr yg sendi terkeluaq tu.. pak teh bwk abah p hspital Baling tp x leh buat trus transfer p hspital Sungai Petani.. bila nk wat operation tetiba darah naik so pospone la myb rabu ni bru operate kot..

Abah dok story la kat kwn2 dia cm na dia bleh xcden.. yg berbaju purple 2 my mum..


Mak dok sruh abah p metro senang abah tak mau sbb abah akan tukaq wad msk klass 1 so dok soang2 sng x dak bunyi bdk2 teriak la org ramai la juz adik beradik n sanak saudara ja.. ptg 2 jgk abah tukaq wad..


Ni pengetua sekolah abah n wife dia.. Cikgu Razak..

Ni plak salah soang cikgu sekolah abah.. org kelantan..

Thursday, March 11, 2010

"wawawawaaaaa... sakit.. jatuh.."

'wawawaaaa... sakit.. jatuh...' sambil menangis2... x tau sbb pa tetiba bleh jatuh tersungkur kat dpn meja makan.. bgun jerr mulut dh berdarah trus mummy ambil towel n sapu darah n taruk minyat gamat.. bila taruk myk gamat ellesya jilat 4 5 kali mummy sapu dia still jilat tp dh x nangis.. sedap kot.. tgk la bengkak ckit.. bila dh ok tgk blk luka tu cuma ckit ja.. bibir mulut kan sensitif so bengkak la.. kulit mulut terkoyak ckit.. demah ngan air suap n bgn pg ni dh ok cuma ada bekas ckit ja..


myb ellesya rasa janggal kot bibir mulut tebal ckit.. hehhehe.. asyik mencebik jerr mulut cam 2.. bila mummy tiru gaya mulut ellesya dia nyanyi utk mummy lagu 'ibu..ibu..' itu jerr dia pandai sebut.. mmg ellesya suka tgk iklan fernleaf 2 yg nyanyi lagu tu..
IBU...... IBU
ENGKAULAH RATU HATIKU
BILA KU BERDUKA ENGKAU HIBURKAN SELALU
IBU... IBU...
ENGKAULAH RATU HATIKU
Sayang anak mummy.. sorry yerr dear mummy tak jaga ellesya elok2 sampai ellesya terjatuh..

Monday, March 8, 2010

" 2nd ANNIVERSARY (couple)"

Ellesya ni suka memunggah brg2 yg mummy dh simpan rapi.. ni dok main plak ngan choclate mummy adiah kat daddy masa 2nd anniversary kami sbg couple dolu2.. dh expired pon sbb daddy nk buat kenangan so dia x mkn la choclate tu.. hehhe dh abis idea x tau nk bg apa so bg jerr choclate bentuk love ni..
Ni plak main 'cak2' ngan mummy.. baju yg ellesya pakai 2 sebenaqnya blouse tp dh singkat jd la t-shirt.. ok la kan bleh pakai lg.. gelak kuat sungguh anak mummy mlm td.. demam dh lega main pon selesa kan.. emuah syg ellesya..


"QUEENSBAY SALE"


I'm ready mummy.. nk kuaq p shopping kat queensbay..

Sblm kuaq make sure makeup dlu..

ewah3x.. dh come dh ellesya oii..

Theme park kat queensbay.. 1st tmpt yg mesti d tuju..


n go to breakfast merangkap lunch at McD..

Tattara...
inilah kasut yg sempat mummy sambaq dlm sale kat queensbay ari 2.. new shoes for ellesya..



Tgk la gaya anak mummy ni berjalan wit new shoes..

Tgk pic ni nmpk cm org besaq ja kan..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011