Monday, November 30, 2009

CONTEST SI MANJA BERKACA MATA



CONTEST SI MANJA BERKACA MATA

~ STICKY MODE ~




Untuk makluman, Contest ini dianjurkan Oleh :
Blog Ummu Mishkah



Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang pastinya digemari oleh kaum ibu!!
  • Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.
  • Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.
  • Nyatakan nama dan umur si manja anda.
  • Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.
  • Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.
  • Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.
  • Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.




Ellesya Afreena berkaca mata..



ELLESYA AFREENA BINTI MOHD NASIR
27HB OGOS 2008
1 TAHUN 3 BULAN




Hadiah yang bakal menanti anda :

Hadiah Pertama

Tupperware Legacy Floria Microwaveable Serving Set


3 X Hadiah Saguhati


haa..best kan hadiah2 nya..so, jangan tunggu2 lagi pegi godek cepat gambar2 yang ada tu yer..
ingat tau tarikh tutup 10 Disember 2009..

Wednesday, November 25, 2009

FEVER 2


"3 ari Ellesya demam"

20hb noV 09

Demam ellesya still x ok... my mum in law mai umah.. 9 am hsband ckp suruh bwk ellesya blk jitra n jmpk doc yg mummy bersalin ari 2.. nti daddy smpi airport memb tlg ambik n blk jitra soang jer..




ok mummy stuju.. on the way blk demam ellesya dh ok ckit.. but still 37'C.. ok dr pg td 40'C..



ellesya hepi x nmpk cam demam.. tp bdn panas..



mummy jelum kpala ngan aiq.. towel yg atas kpala ellesya 2 mmg basah.. nk bg suhu cpt trun..



daddy arrive around 5pm.. ellesya hepi nmpk jer daddy trun dr keta ellesya dh tunjuk2 nk p kat daddy.. mulut ellesya asyik sebut jer nama daddy dr semlm lg...



manja sungguh ngan daddy.. dok tunjuk adiah yg daddy beli kat ellesya..



21hb nOv 09



mlm 2 demam naik blk dr 38'C ke 40'C.. trus bwk p hospital.. doc pesan just bg dia tdoq ngan pampers jer pas2 jelum kpala dia sekerap yg mungkin.. tgk pg ni mummy trus bg bju yg nipis2 jer.. penuh tekun ellesya main ngan pinggan mangkuk barney daddy beli sbg adiah bg cpt lega demam...





keta ni pinjam yg adrian punya.. cezen ellesya.. suka naik keta ni.. siap angkat kaki lg nk suruh kita tolak.. nk tolak sendri ngan kaki juz tau gear reverse jer.. heheee pas2 keta dok unduq keblkg ja..






22hb nOv 09


Demam dh kebah.. cuma tgu masa nk mandi n nk blk png.. nk bwk ellesya jln2..



dah smpi png.. nk bersiap jap lg nk bwk ellesya p queensbay..




yyyeeeehaaaa.... ellesya dh smpi queensbay.. best dok atas krusi ni.. lembut..



keta pulis jgk ellesya suka.. theme park queensbay ni mmg slalu mummy bwk ellesya p main.. kali ni p ngan daddy plak..






naik gajah sambil tepuk tangan..



helikopter ni muat2 ja ngan ellesya.. ada bdk nk tumpang skali ellesya x bg..



tgk la ellesya bwk heli cm expert 2...



kuda ni x mau tgu ellesya.. dh nk terjatuh ja naik kuda ni..



ni plak keta kebal.. x cantik la keta kebal ni..



tut tut tuttttt... ketapi comel....



tempat yg ellesya paling suka msk ialah 'toyrus'.. mcm2 mainan dia nk.. bola ni cantik jgk warna warni tp dh byk bola ellesya ada.. x jd la nk beli...




dok cangkung dpn 2 suruh daddy beli mainan bowling.. dr msk 2 ja dia pegang...




dh biasa naik keta pinjam adrian ellesya naik moto ni pon nk angkat kaki jgk...
mana da tmpt nk letak kaki...



23hb NoV 09



ellesya bersiap awai ari ni.. nk p gurney plak.. daddy masih liat nk bgn.. dok golek2 lg atas katil..



ni la termometer mummy beli utk check suhu bdn ellesya.. sng check kat telinga dlm 2sec ja dh dpt tau...





klau pasang CD barney ellesya suka menari2.. bila p gurney cari patung barney bkn main lg ellesya dok peluk.. tp mummy n daddy x beli pon kat ellesya.. x dak budget ehehee... cian ellesya.. tp daddy ada janji ngan ellesya akan beli nti2...



ni plak theme park kat gurney..




ellesya nk jd penumpang tp x dak org nk bwk moto la ellesya.. cian ellesya kena la bwk sndri..



sempat lg berposing dpn belon.. pantang jmpk belon nk picit nasib baik x pecah..



semua bear kat cni ellesya nk.. eheeee...



Thursday, November 19, 2009

FEVER





"FEVER"

semlm bdn ellesya dh mula rasa panas trus bg 'paracetamol' ok.. lps antaq kat k.shima dlm kol 10pg mula panas blk n k.shima bg lg 'paracetamol' tp panas x surut cuma ellesya main cam biasa x nmpk cam demam.. kol 2pm call k.shima n tanya about ellesya.. k.shima ckp better bwk g klinik trus blk bwk ellesya p s'pore children clinic at bukit jambul.. suhu bdn so high 40'C.. doc mskkan ubat dlm pungkuq.. n give ubat minum skali..

otw antaq ellesya blk singgah beli termometer n check skali lagi kat farmacy dh trun 39'C.. hepi ckit.. pas2 smpi jer umah k.shima check skali lagi mmg trun trus jd 36.9'C... kol 4pm msk keja blk.. cuma skrg kena follow up suhu bdn ellesya.. hope she get well soon...




ni la ellesya masa kat klinik dok tgu nak ambik ubat.. bkn main suka lg naik keta..




penuh bergaya naik keta ijau kuning ni.. mmg ellesya anak jati kedah kan.. hehehehe...


Sebelah mlmnya ellesya call daddy suruh blk cpt2 ellesya demam n rindu daddy sgt2... daddy cpt la blk... ellesya nk hug daddy..

Wednesday, November 18, 2009

Di kampung..







Smpi kg kol 9pm.. lps ambik imadi kat bus station trus blk ujan plak mlm 2.. smpi ja kat kg ellesya bru terjaga dr tdoq yg indah.. 2 mnt smpi wan pon smpi ngan imran (cezen) dr kl.. tu ellesya pegang botoi sabun hotel yg wan bwk blk.. dok main2 ngan sabun 2.. bru bgn tdoq ceria la.. nk bg tdoq plak susah sbb nk main ja.. kol 10 lebih bru tdoq slps di paksa n di pujuk.. ckp kat ellesya esk main lg...


sblm msuk tdoq sempat lagi tgk tv.. ada la pa2 iklan yg menarik minat dia 2.. suka tgk iklan dr tgk crita.. tambah2 iklan tomtom bak, mcm2 aznil, jgn lupa lirik yg mana ada aznil suka sgt.. pas2 iklan susu dutch lady ngan iklan pampers.. semua yg ada budak2 ellesya suka..



sebelah siang dok main senapang abg daniel.. "fire fire"...
daniel n adrian dh blk kl so tinggal la ellesya main soang2..
semua mainan ellesya yg punya!!..



ellesya memberi arahan kpd askar2 nya (leg0) bersiap sedia utk berperang!!!... wahhh... bkn main lg ellesya ngan senapangnya.. (pinjam danielnya)



mcm makcik2 dok menyembang.. hehhehe.. dok crita pa ntah kat mummy x paham la ellesya..



blk umah wan n maktok pon sama jgk.. ellesya nmpk tudung maktok dia pon nk pakai.. mummy pakaikan mlm b4 dia tdoq.. 1 umah dia round dok tjk la dia pakai tudung comel.. mmg ellesya suka pakai tudung org besaq la.. mummy beli 2 helai dia x mau pakai...




Lepas abis keja, x sabaq ja nak blik umah.. nak bwk ellesya p giant nk beli brg umah ckit.. bkn main sronok lg mummy bwk jln2.. tujuan mmg nk bwk ellesya kuaq sbb blk umah wan dok umah ja x p mana2.. mummy beli vitagen utk ellesya.. sedap jer tgk ellesya minum smbil pegang milkbar nestle..


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011