Tuesday, February 9, 2010

" BERSANTAI BERSAMA DADDY "


Seharian kami di umah.. daddy kat workshop repair keta kesayangan.. daddy dh janji nak kuaq sblh mlm.. Tema mlm tu clr purple.. ellesya dh siap nak kuaq janji pkl 8 tp pkl 9 daddy x blk2 lg.. mummy call x angkat n msg x reply.. myb tangan daddy dh hitam x leh angkat phone.. 2 3 minit kmdian baru daddy msg say sorry sbb lewat blk n sruh kami 2 tgu dlm 1/2jam lg daddy smpi.. ellesya tgu smpi muka naik boring.. kejap buka pin2 kejap tutup.. dengaq ja bunyi keta daddy ellesya dh senyum n ckp 'daddy'.. bila nmpk kelibat keta daddy ellesya dh hepi sgt2 siap ckp mummy sruh ambik tudung dia.. mlm tu kami kuaq lewat asalnya nk p queensbay terpaksa di batalkan sbb dh lewat.. kami juz round2 island ja.. smpi ellesya terlena.. on the way blk umah kami singgah tokong ular mkn char keaw teaw 'SANI'.. ellesya mkn 1 sudu jerr pas2 dia mengamok nk tidoq.. dengan menggunakan kuasa turbo kami mkn selaju yg mungkin n trus blk..

Keesokkan paginya, awai ellesya bangun.. nak claim kat daddy la sbb blk lmbt semlm.. kami p tmn belia konon2nya nk joging la.. rupa2nya kat tmn belia ni ada kolam renang.. alaaaaa.. cian ellesya mummy x bwk pon bikini dia.. so terpaksa la tgk jerr bdk2 lain mandi.. ellesya juz main air jerr.. nti kita mai len k ellesya..



Dpt main air pon jadi la kan ellesya.. menjerit2 anak mummy ni bila dia sentuh air kolam 2.. cantik tmpt dia n cukup selesa.. ada 6 kolam kat c2 utk kanak2 n 1 kolam utk org dewasa..
Bergambar bersama.. "SMILE"

Ini la kolam utk org dewasa.. maklum jerr la camera anset.. gmbq x clear dek kerna cahaya matahari.. hehhee...


Naik buaian plak.. abis basah sluaq ellesya.. mummy sintin smpi kelutut.. sejuk kaki dia kena sluaq basah.. msk dlm keta mummy buka n jemuq k..
kaki ellesya panjang bila hayung jer buaian 2 terseret la kat lantai.. so daddy angkat la bg tinggi ckit..
Nmpk cam daddy plak yg excited.. hehehe.. syg U 2..





Untuk merealisasikan impian ellesya mandi kolam, daddy bwk kuaq kolam yg mummy beli ari 2 n letak dpn porch keta.. wah3x... sronok x terkira bila ellesya nmpk daddy mula isi air dlm kolam.. ni la aksi sexy ellesya smtra menunggu aiq kolam penuh.



Bila dah penuh daddy join skali.. duck pon nk berenang la ellesya kata daddy..


Tengah berborak apa la 2 beranak tu??



Daddy x jadi buka baju sbb takut menampakkan badannya yg tough kan daddy (hehehe ;))


Masa kami mandi kat dpn laman ni anak2 jiran tetangga mai la tgk konon2nya bleh join sekaki.. sorry yerr dik ni juz utk my family jerr.. daddy tgh ajaq ellesya berenang.. ellesya berenang tp dok tampan tangan kat bwh mentang2 x dlm.. walaupon x dlm mummy rasa dah brapa kali ellesya tertelan aiq kolam tu..


Ni mummy n daddy yg dok pulun lebih2..


Nyamannyerrr dengan tiupan angin sepoi2 bahasa...


Sebelah ptgnya baru kami kuaq p queensbay.. activiti biasa kat queensbay..


Tgk la anak mummy lawan race ngan daddy.. sapa yg menang?? mesti la daddy yg menang... kami bertiga kuaq dengan tema clr merah ptg tu..



3 comments:

Ieza said...

kelakar la tengok nureen dn daddynya turun sama..waa susah nk tengok ni..
very happy family and spoting..

'NuReeN' said...

2 2 masuk kolam trus jadi sendad.. hehhehe :)) kami sebaya kot sbb tu la nmpk cam budak2.. tp 2 2 keras kpala..;P

Ieza said...

xpe asalkan bahgia..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011