Monday, February 22, 2010

" XTVT Cuti Laya Cina "

Bermulanya percutian 13feb - 21feb.. org cina yg bz cuti laya kami sekeluarga plak bz nk enjoy!!

13 Feb 2010


"DUCK"


Wah segak bertopi mcm nk p tepi pantai..



p main kat giant free jer.. suka naik DUCK ni.. mummy p giant nk beli bhn basah ckit mlm esk daddy blk sure daddy x mau mkn luaq nk mummy msk jerr..


14 Feb 2010

"SELESSWOMEN"

Ada gaya x?? Tu bkn saiz ellesya la..




15 Feb 2010
On the way ke tmn belia.. we picnic wit my sister in law n swimming at swimming pool..





Kami dh sampai.. ellesya dh x sabaq nk swimming..



Wit my sister in law..


Ajaq ellesya swimming... 1st kolam x ramai org sbb x brapa cantik.. semua bdk2 tumpu kat kolam bwh sbb cantik..














Bila mummy n daddy turun trus jadi ramai kan.. kolam utk kanak2 under 12year's old la.. mak budak pon nak tompang sekaki (tp 2kaki yg msk)..






Xcitednya muka ellesya seronok sgt..


Mummy bawak ellesya naik sbb dh biru bibir mulut ellesya.. sejuk...


Lepas swimming kami p queensbay plak lepak kat J-co pekena yogurt



Tara.. ini lah dia.. x sempat ambik gambaq b4 mkn.. lapaq sgt x tunggu mummy dh..


Org bz dok mkn ellesya ni bz jer nk baca buku kat c2..

Daddy wit his sister..
Ellesya punya dpt donut free when buy caramel blanded..

Aksi baring ellesya di J-co





Ellesya merajuk ngan daddy.. ntah apa yg daddy pujuk dia tetap x mkn pujuk..







Last daddy tjk la gambaq ellesya berenang td.. seronok tgk pic sndri..

Pusing2 dlm Queensbay n balik rest kat umah..

17Feb 2010
OTW balik kg.. yahooo... blk kg ooo blk kg..







Perjalanan dah semakin hampir..





Dah smpi ellesya take time rest jap kat sofa (pura2 tidoq jerr)



Sebelah petang.. nak swimming lg.. so swimming jer la dlm kolam kecik ni k.. umah wan tengan renovate so penuh la brg2 pertukangan kat blkg 2..


wit Adrian her cousin..






Adrian x abis2 dok cuak aiq kat ellesya..








Yeeehhh.. serangan dari ellesya plak!! dish.. dishh..


Adrian buat apa 2?? perut dh buncit kerr??


malu la adrian ni x mau pakai underware.. cover ngan tangan jerr..




ni aksi kuak lentang ker apa ni??



Penat swimming rest sambil tgk BARNEY.. ellesya tgk adrian minum susu botol baru la dia nk klau tak susah betoi nk minum.. 1oz pon susah nk abis..




19 Feb 2010
Blk PNG.. Mulanya nk bertolak awai pg.. di sbbkan daddy dh lama x blk kg wan n mak tok x bg blk awai sruh mkn tgh ari bru blk.. so cpt2 tolong mak tok masak n mkn trus blk sbb nk p tukaq tayar keta lg n smbhyg jumaat.. blk png sambil CNY dlm keta yerr ellesya..



Perjalanan masih jauh..








Baru bgn tidoq bila kami sampai kat kedai tayar..



Ellesya tercari2 di manakah daddy ni..









Dlm keta n atas feri..











Ellesya suka tgk feri.. mula2 dia ckp feri tu bot.. ntah sapa yg ajaq dia pon mummy x tau..



seronok tgk ombak..





Time Square PNG.. main langgar2 keta.. tp x langgar pon sbb juz kami 2 ja yg naik keta..



Kat kedai camera juz servay jerr.. nak ganti blk camera yg di curi dlu.. huhuuu..


20 Feb 2010
KOMTAR.. naik kuda pusing2 ala2 merry go round tu hehehe... pening mummy dok sebelah ellesya..



21 Feb 2010
Seharian kami di umah luangkan masa bersama daddy coz mlmnya kami akan antaq daddy kat R&R juru.. daddy blk ngan my brother.. percutian yg menyeronokkan.. semgu mmg cuti sakan tapi x p jauh2 la juz area png n kedah jerr..

Ellesya suka tgk lamp kelip2

2 comments:

Ieza said...

hai nureen..lama rasa x singgah sini ni..ieza pn bz jer memanjang..
wah jalan sakan yek..x berhenti2 tu..x penat ker..?
apa2pn enjoy la yek..bukan selalu hubby dapat cuti dn dapat luangkan masa bersama..tul x..

'NuReeN' said...

a'ah.. mmg sakan.. tp yg sedihnya ngan HR ni mula2 ckp dh uruskan pasai pertukaran hsband td call ckp x uruskan lg plak.. adusss

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011