Monday, October 19, 2015

# eshal turn 1

assalamualaikum..... 
autopublish
draft on : 3 am (18 oct 2015)

tenggelam timbul alahaiiii... cam no nih
semakin hari semakin byk keja & masa pon semakin laju jer
akhir zaman... moga tak lalai.. amin

jom kita sambung cerita
kesah besday eshal 17 sep yg lalu
simple2 jek celebrate kan... janji anak2 hepi

 besday girl mlm tu hepi sgt
yer la, 1st time la katakan... tgk la, kemain dia tenung kek yg comel tu
geram agaknya...
kecik pon dh cukup, x yah membazir kan

 mmg hepi sgt tgk eshal... dia suka la kek tu bila tgk respon yg sgt2 memberangsangkan
hihiiii
abam emir pon tompang...

 abis jer nyanyi lagu besday, eshal terus ngap... hahahaa
amboiii, anak dara tue...
sabo2, mkn ngan sudu k...

 abam emir dh pandai snap gambo la...

 semua org kena suap mlm tu

 smpi dh nak naik atas meja daaaaa

 kak sya pon nk rasmi henpen dia kan
abam emir!!! awat jenguk sampai tara tueeee....

 alolooo comel sgt...

______________________________________

siang kami celebrate kat luar 
kat mana lagi klau bkn queensbay kan

selfie, wefie semua ada

bertukar2 headband aih besday girl ni
last2 rambut ikat toncet @ pokok kelapak hahahaa

 masuk ja dlm queensbay bdk2 ni apa lagi
cmfrm la nk naik kan
jom kuruskan bdn hahahhaa

 singgah harvey norman jap.. cuci2 mata

kedai lego baru buka la... jom2

ok.. kat cni la kami celebrate
haiii, sama tinggi ja toncet 2 bradik ni hahaha

kakak sya plak khusyuk pilih menu

blur pon totap nk tempek
besday girl pilih menu yg sama ngan kakak sya la....

gelagat 2 beradik tu hanya diperhati oleh kakak yg sulung
perrggghhhh ayat...

eshal, belum makan lagi dh siap sapu mulut ngan tisu
hahahhaaa..... jgn makan tisu sudahhh

taraaaa.... ni la menu kami petang tu...
yummmmyyyyy....

hari ni eshal dah setahun 1 bulan

1. dh bleh berjalan masa umur 8 ka 10 bln ntah
    dlm umur tu la.. la dh makin lincah, dok berlari2 dh
2. makin cerdik, paham arahan & apa yg kita ckp @ larang
3. sgt peramah, suka bercerita itueww ini, bagai kita paham
4. kuat nyakat abam emir... abam plak x melawan hahaha
5. apa kita mkn semua dia bedal
6. suka mkn biskut :P
7. pandai ber high 5 & salam cium tangan tak pon salam kasi pipi kat tangan kita hihihi

sekian...


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
 membeli sambil membantu...




3 comments:

syawalsimpsons said...

happy bufday eshal

Khai♥Rin : anies said...

kejap je dah sethn...

happy belated birthday eshal....

nana kimie said...

Allah..lamanya nana tak singgah sini.tau tau emir da ada adik, hihi. comel sangat eshal. sebijik kakak sya :D

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011