Wednesday, May 13, 2015

tasek takong, pengkalan hulu, perak

assalamualaikum..... 
autopublish

ni baru nak hapdet cerita cuti wesak kami
plan ari khamis mlm nk blk umah mertua, pastu sabtu pg balik sebelah kg nureen
memandangkan eshal demam on off
3 ari demam, sabtu ptg baru kebah, so plan kami berubah
juz blk kg sblh nureen jer

planning ngan abg nureen kami lepak tasek
ada mainan mcm2...
sronok arr budak2 kan..
perjalanan dr kg ke pengkalan hulu lebih kurang 1/2jam jerr
selfie la ngan budak bru bgn tdoq ni

sampai jek sya dahaga
kita minum dulu...

amal laju.. dia dh byk kali mai cni
emir pon tunjuk skill la kan...
waaawwiiiittttt....


sgt berani tau anak teruna tu
kakak sya relax jerr :)


amal.... tgh cari apa tue??
ati2 emir, boleh plak dok lari2 atas tu kan

tapi bila mcm ni punya ramai, agak bahaya
yer la kan budak2 apa depa tau
nak sronok ja kan
so bila daddy dh x sedap ati sbb ternmpk adegan tolak menolak
so kami stop main d cni sebelum apa2 terjadi

kemain sronok bercerita kan... laju jerr dia

so kita ubah port k anak2...
emir jln sambil tunjuk sana cini, apa la yg dia dok pokpek2 tu haaaa....


pilih punya pilih akhirnya....


ambik... renyeh smpi telinga aih

tekan pedal myk sendiri tu
yg ada remote control dh abis 
pandai plak emir bw keta sndri..

kakak sya pilih yg ni
ala2 motor cross ke keta cross... hahha 


amal... awat monyok ja ni??
keta dah mewah tp remote control prob plak

so amal tukar keta...
so sng la amal nak mkn kan... mmg dia tgh lapar
fuyoooo drive sambil mkn tanpa pegang stereng tuee... hahhaa


aksi berani dari emir...
kuar ikut bumbung yerr bkn ikut pintu kereta...

biarkan mereka dgn dunia mereka :)

menjeling2 gitu, ada apa tu????

kami 2 beranak posing jer la kejenya kan....
sambil suapkan biskut kat eshal :)

papa & mama amal :)
ayesha bambam sebaya eshal cuma beza bulan.. ;)


last sebelum balik, naik sama2 sebelum g parkingkan semula keta ni :)


 ______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya :)

el said...

nti tgu eshal besar leh join the other two hehe

lieyalatif said...

seronok beriadah mcm ni kan nureen..anak2 hepi kite pun hepi....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nureen,
oohooiiiiiiiii
scary la iols nengok gelongsor tu
bahaya laaaaaa
kalo jatuh kaaaaa
sonok bebudak naek keta nooooooooo
kecik2 dah dapat bawak keta canggeh he3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nureen,
oohooiiiiiiiii
scary la iols nengok gelongsor tu
bahaya laaaaaa
kalo jatuh kaaaaa
sonok bebudak naek keta nooooooooo
kecik2 dah dapat bawak keta canggeh he3

eima said...

DAH LAMA TAK TGK SLIDING CAM TU ... OLD SKOOL BETUI LA

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011