' MANJA '

Selasa pagi slps antaq daddy naik bas blk KL bdn ellesya mula panas.. sehari sblm ellesya manja sgt.. asyik merap jer suruh dukung.. di sbbkan ellesya demam mummy ambil emergency leave utk jaga ellesya.. dr pagi smpi tgh ari mummy x berenti2 jelum kpala ellesya,, suhu trun naik around 35.6'C ke 37.6'C.. Dahi mmg tetap akan tampal ngan cool fever..




Walaupon demam nak jgk mkn 'nini cokolat celup' abis belemoih mulut sbb eksyen nk mkn sndri..

Ini la ropa ellesya dengan coklat penuh dimulut..

Ni baru la padan ngan dahi ellesya.. mummy kerat 2 klau x penuh dahi cam pict kat atas td.. baru la nmpk comel anak mummy ni.. ptg 2 kwsn umah kami nak kena fodging so kena la kuaq dr umah.. my father n mother in law bwk jln2 kat teluk kumbar n bwk ellesya mkn mee udang. masa dalam kereta ellesya dok menyanyi lagu pa pon mummy x tau.. lallalalallallaaaaa.. ho!!

Hari ke2 demam.. mummy p keja pon ati x tenang.. bila break time jer trus blk umah.. mmg x senang nk buat keja ari 2.. blk ja ellesya nmpk mummy trus teriak manja sgt.. pagi td masa dia bgn tdoq trus p dapur cari mummy tp tok bg tau dia mummy work..

mlm 2 bdn ellesya dh ok.. skrg masa utk tidoq...


mummy tetap nak snap gmbq wlpon ellesya dh mula mengamok nak tdoq!!



ellesya ajak mummy kuaq sbb lmbt sgt nk bg dia tdoq.. slalu klau ajak kuaq ni nak minum aiq masak la.. lps bg minum trus masok tdoq..

Sabtu pagi.. semua collection sudu susu ellesya dia ambik kuaq n buat mainan.. x kisah la janji lps main kemas blk k..

Mummy bwk ellesya p giant beli barang2 dapur.. sambil membeli sambil mkn kan ellesya.. abis comot.. nmpk x tudung ellesya yang tersidai kat blkg 2.. dr umah pakai tudung x mau buang smpi ke giant.. bila dh mkn comot sgt mummy minta buka baru mau buka.. ellesya pakai baju baru maklong beli.. pink clr..

masa otw blk dr giant ellesya letih sgt smpi tidoq smbil berdiri.. mummy trunkan seat bg selesa n ellesya sambung tdoq smpi ke umah.. ni la muka ellesya baru bgn tdoq smbil peluk bee mummy beli kat giant td n bergmbq di dlm 2nd room yang mummy baru kemas masa ellesya tdoq..

Kat blkg ellesya 2 adalah stock susu dia la.. smpi 5 kotak.. td ada offer so beli trus wat stock.. biasanya susu ellesya rm37.90 tp td offer juz rm28.88.. so apa tunggu lagi sambaq la.. bkn slalu nk offer.. 2 pon dh nak abis.. di tangan ellesya 2 adalah ubat gigi dia "kodomo lion".. mummy baru nak ajaq ellesya berus gigi with ubat gigi itupon sbb dia suka buat2 ambik ubat gigi n sapu kat berus gigi dia so mummy rasa dh tiba masanya ellesya mula berus gigi ngan ubat gigi..

Ellesya baru nak lunch.. disbbkan td blk lmbt mummy juz beli KFC jer utk ellesya.. bkn main lg nk mkn sndri.. 2 dok celup fun fries dlm kentang putar..

Mlm ni baru mummy tau ellesya demam nk tumbuh gigi graham rupanya.. gigi dh kuaq ckit atas dan bwh sblh kiri.. patot ellesya demam 2 skali gus nak tumbuh.. sakit la gusi cm bengkak la gigi graham kan besaq.. anak mummy ni dh besaq la.. emuah syg ellesya..

Comments

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017