"Berbuka Di KG"



Layan karenah ellesya dengan mainan yg bersepah2 dilantai..

Ni semua mainan Denial & Adrian kezen ellesya.. topi ala2 koboi tu yg mak teh punya ellesya nak pakai sambil main..

yeaahhhh.... dia nak masukkan pink ball kat tangan tu dlm topi..

Topi tu jadi tinggi daaa... ada ball dlm topi...

Guna teropong tu nak teropong sapa ellesya???


Ngendap cikit...

Cak... ;)

pandai la anak mummy ni main cak2 ngan mummy..

Skali lagi....


Cakkkkkkkkkkkk...........


Dah abis main dlm umah, dia bawak barney kepunya Adrian naik buai wan baru beli plak.. sambil kuarkan botol susu dia dr dlm beg.. nak minum atas buai kerr?? ellesya x panggil buai dia kata "ndoi"


Mummy : Ek ehhhh.... wat apa tu sayang???


Ellesya : bagi susu kat barney la mummy... (dengan muncung2 mulutnya)


dah puas main ellesya tertidor dlm dakapan mummy... dh comfrm dia nyenyak mummy p dapur tolong mak masak..


Tatttaarraaaa... tau x apa ni?? ni la nasi dagang, mummy yg mintak mak masak nasi dagang untuk berbuka.. rupa2nya nasi dagang ni kena kukus sampai 3 kali la.. ni dah ke 2..


1st kukus nasi sahaja bersama bawang kecil dan helba

2nd kukus bersama santan cair

3rd kukus bersama santan pekat baru la nasi tu betoi2 lembut..


Ni masa mak nak gaulkan dengan santan pekat..


Kukus untuk kali ke3..


Buah melaka untuk pemanis mulut.. (hand made by my mum N me ;) )

Dah bangun rupanya anak mummy ni.. dia la yg rasmi buah melaka tu.. sedap katanya...

Lauk pauk untuk santapan bersama nasi dagang.. acar timun + carrot (hand made by my mum)


Gulai rebung (hand made by my mum)

Ikan sambal with susu IDEAL (hand made my me ;) )


Gulai ikan senangin (hand made by my mum)


Dah siap mandi ellesya main lego dgn wan... sambil2 wan ajar ellesya warna lego 'biru-blue' 'hijau-green' 'kuning-yellow'.. bila wan cakap warna apa lego tu ellesya masih belum dapat kenal lagi..


Main2 kereta lego yg mummy buat utk dia sementara menunggu waktu berbuka...

Comments

Lynn said…
tolong mak masak nasi dagang ker tolong tangkap gambar nasik dagang ni??? hehehhe
mamalieyna said…
seronoknye ellesya main eh..sume disepahnye ye..hehe..budak2 camtulah! ^_^

oooh tak reti masak nasi dagang! nmpk best je semua menu tu..
Salam,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html
'NuReeN' said…
lynn : tolong cikit2 selebihnya snap piccas yg banyak hehehhe.. cam tau2 ja..

mamalieyna : bab main no 1.. x selerak bkn budak namanya kan..
sama la x reti jgk.. tgk mak yg buat semua..hehehe ;)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017