Monday, August 16, 2010

"Berbuka Di KG"



Layan karenah ellesya dengan mainan yg bersepah2 dilantai..

Ni semua mainan Denial & Adrian kezen ellesya.. topi ala2 koboi tu yg mak teh punya ellesya nak pakai sambil main..

yeaahhhh.... dia nak masukkan pink ball kat tangan tu dlm topi..

Topi tu jadi tinggi daaa... ada ball dlm topi...

Guna teropong tu nak teropong sapa ellesya???


Ngendap cikit...

Cak... ;)

pandai la anak mummy ni main cak2 ngan mummy..

Skali lagi....


Cakkkkkkkkkkkk...........


Dah abis main dlm umah, dia bawak barney kepunya Adrian naik buai wan baru beli plak.. sambil kuarkan botol susu dia dr dlm beg.. nak minum atas buai kerr?? ellesya x panggil buai dia kata "ndoi"


Mummy : Ek ehhhh.... wat apa tu sayang???


Ellesya : bagi susu kat barney la mummy... (dengan muncung2 mulutnya)


dah puas main ellesya tertidor dlm dakapan mummy... dh comfrm dia nyenyak mummy p dapur tolong mak masak..


Tatttaarraaaa... tau x apa ni?? ni la nasi dagang, mummy yg mintak mak masak nasi dagang untuk berbuka.. rupa2nya nasi dagang ni kena kukus sampai 3 kali la.. ni dah ke 2..


1st kukus nasi sahaja bersama bawang kecil dan helba

2nd kukus bersama santan cair

3rd kukus bersama santan pekat baru la nasi tu betoi2 lembut..


Ni masa mak nak gaulkan dengan santan pekat..


Kukus untuk kali ke3..


Buah melaka untuk pemanis mulut.. (hand made by my mum N me ;) )

Dah bangun rupanya anak mummy ni.. dia la yg rasmi buah melaka tu.. sedap katanya...

Lauk pauk untuk santapan bersama nasi dagang.. acar timun + carrot (hand made by my mum)


Gulai rebung (hand made by my mum)

Ikan sambal with susu IDEAL (hand made my me ;) )


Gulai ikan senangin (hand made by my mum)


Dah siap mandi ellesya main lego dgn wan... sambil2 wan ajar ellesya warna lego 'biru-blue' 'hijau-green' 'kuning-yellow'.. bila wan cakap warna apa lego tu ellesya masih belum dapat kenal lagi..


Main2 kereta lego yg mummy buat utk dia sementara menunggu waktu berbuka...

4 comments:

Lynn said...

tolong mak masak nasi dagang ker tolong tangkap gambar nasik dagang ni??? hehehhe

mamalieyna said...

seronoknye ellesya main eh..sume disepahnye ye..hehe..budak2 camtulah! ^_^

oooh tak reti masak nasi dagang! nmpk best je semua menu tu..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Salam,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

'NuReeN' said...

lynn : tolong cikit2 selebihnya snap piccas yg banyak hehehhe.. cam tau2 ja..

mamalieyna : bab main no 1.. x selerak bkn budak namanya kan..
sama la x reti jgk.. tgk mak yg buat semua..hehehe ;)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011