Friday, April 30, 2010

"SOFIA & EMAK BIRTHDAY GIVEAWAY"


Giveaway ni sempena menyambut besday Nurul Sofia yang PERTAMA pada 28.04.2010 ni.. dan besday Emak Sofia yang ke…. 27 pada 19.05.2010 ni… Penyertaan terbuka kepada semua blogger...

~::Happy Belated Besday To Nurul Sofea and Happy Early Besday To Emak Sofia::~


Untuk keterangan lanjut klik di blog emak sofia ni yerr @ pada banner di atas.. ramai2 la kita memeriahkan contest ni k..


Tuesday, April 27, 2010

"Funniest Baby Face Contest (BFFC)"


Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 1 Tahun 8 Bulan
D.O.B : 27 August 2008
Nama mummy : Aziatul Nureen Samsudin

Contest ni anjuran CETOT OUTLET

untuk keterangan lanjut sila klik di atas yerr...


CONTEST 'SENYUMAN PALING MENAWAN'

Cun tak senyuman saya?? hehehe... suka sangat tengok gambar ni terserlah keayuan saya.. (hehheee ayu kerr??) gambar semasa kursus induksi di Taiping bulan june 2009.. Snap pic ni & send dekat my lovely daughter..


Nama : Aziatul Nureen Samsudin

Umur : 27 Tahun

D.O.B : 09/Jan/1983





Contest ni anjuran CHENTAZETTY


Berminat klik la kat atas ni yerr...


TAG


"GIVEAWAY KEDAI ISLAH"

Cantiknya...Brooch kat bawah ni..





Ini adalah salah satu koleksi dari KEDAIISLAH dan juga salah satu daripada hadiah (no 3) yang bakal diterima untuk sesiapa yg terpilih.. hehee... cuba ibu2,mummy2 & mak2 bayangkan........ hadiah untuk tempat ke3 pon dah cantik klau tempat pertama sure teramatlah cantik kan.. jadi untuk keterangan lanjut sila la layari blog kedaiislah yerr...


" TOCANG SAPA CANTIK??"

Ni tocang daddy.. tocang ni kena letak bunga ckit baru nmpk lebih cun heheeee....





Ni plak tocang ellesya.. Siap ada reben lg...
Juri2... sila pilih tocang sapa paling cantik???

Monday, April 26, 2010

"Study Hard & Smart"

Pandainyerr anak mummy mewarna.. suka sgt ambil pen n kertas smbil cakap "tulis".. mummy beli la buku mickey N minie mouse ni utk dia colour2kan..

Tekunnya anak mummy.. warna cantik2nyerr...

Ellesya : cantik x mummy, ellesya warna??
Mummy : cantik, pandainyerr anak mummy..

"CONTEST BABY COMOT MAMAM"



Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
D.O.B : 27/08/2008
Nama Daddy : Mohd Nasir Nordin
Nama Mummy : Aziatul Nureen Samsudin
Ellesya suka sangat makan burger McD.. Mula2 nak makan dia akan kutip semua sayur dalam burger dan makan sayur sampai habis baru dia akan makan burger. Makan burger bersulam dengan kentang goreng dan air milo.. Disebabkan ellesya suka makan macam tu sesuai sangat la McD menyediakan pilihan 'Happy Meal' kan..

Syarat-syarat penyertaan senang aje:


1. Penyertaan terbuka pada baby yang berumur 3 tahun ke bawah
2. Sila letakkan banner contest di atas dalam blog anda dan linkkan ke blog ini.
3. Sila jadi follower blog ini juga. *pertambahan syarat dari pihak penganjur*4. Sertakan pic baby anda yang sedang mamam or lepas mamam pun tak apa. Asalkan comot lepas mamam tu ye. ;)
5. Nama baby n her/his DOB also nama ibu n bapa
6. Story sikit tentang kegemaran anak anda di dalam blog anda. Nak story banyak pun tak apa.
7. Tinggalkan link beserta emel addr di ruangan komen so pihak admin ShoPaLisTic boleh menjenguk anda.



What's the CATCH?

Hadiah untuk contest ni untuk 2 orang pemenang. Seorang baby boy n seorang baby girl. Hadiahnya adalah:



1 AIO Coolababy CD + 1 Babyland CD + 6 pcs detox foot patch (berharga RM 1.50/pcs) + 6 pcs slimming foot patch (berharga RM 2.50/pcs)
=
untuk setiap pemenang


Amacam? Menarik tak? Baby dapat present, mummy n daddy pun dapat present jugak. hehehe...


Pemenang akan dipilih oleh Opah Amir n Yana.


Soooo... Tarikh tutup contest adalah 30 April 2010 pada jam 12 tengahari. Pemenang akan diumumkan pada 7 Mei 2010.


Jom ramai-ramai join contest ni. :)


Thursday, April 22, 2010

"BABY SPECIAL POSE CONTEST"



Hai Semua...

Ha.. kali nih Aqilah's Heaven nak buat contest plak.. best jugak "feel" masuk contest walaupon tak pernah menang.. eheheheh dlm buat contest nih pon blh masuk contest kawan2 bloggers jugak.. Ok la.. Kali nih tajuk contest Aqilah's HEaven ialah ~ Baby's Special Post Contest ~
Anda boleh la meng'upload'kan gambar2 pose yg paling menarik dr baby anda.. and... of course mesti la ada syarat2 nya!!

Syarat2 nya ialah...

1. Add kan blog ini dalam blog anda and mesti jadik follower skali yer..
2. Terbuka pd bb berusia 6 bln - 4 tahun sahaja
3. Copy gambar di atas, letakkan kat side bar uols n kene link kan kat entry contest ni ekk..
4. Mesti uploadkan sekeping sahaja gambar pose menarik anak anda and citer sikit nape anda rase pose tuh menarik.. :)
5. Sila nyatakan nama anak, tarikh lahir, nama ibu n emel add ya..
6. Contest bermula dr 26 Mac hingga 25 April 2010 nih, insyaAllah, keputusan akan di keluarkan pada 26 April 2010 nnt ya
7. Yg paling penting, tgglkan entry anda di ruangan comment ya!!


Hadiah yg menarik akan di berikan.. apa hadiahnya.. SUPRISEEEE!!! :)

SELAMAT BERJAYA!!!
........................................................................................................................
Special pose anak mummy





Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 1 Tahun 8 Bulan
Nama Mummy : Aziatul Nureen Samsudin

Pose yang paling nureen suka tengok.. ellesya berlagak macam orang besar.. cuba tiru aksi model pose dalam kolam renang..
Komen juri : Ellesya perlu lebih sexy lg.. mimik muka perlu lebih menggoda... (hehehhee)

"BABY WITH BEAR/BALL GIVEAWAY"






sekali lagi Mummy Ayu & Notti Nettitogether gether nak organize 1 give away nie
"Baby with Bear/ Ball Giveaway"
maksudnya...
gambar anak anak ngan TEDDY BEAR ataupun BOLA
salah satu sahaja, bukan dua dua
tapi bear atau bola tu banyak..takpe..


bermimat join giveaway ni sila klik disini

*

*

*

*

*

*

Gambar yang mummy pertaruhkan..





Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 1 Tahun 8 Bulan

Ellesya suka sangat dengan bear.. daddy just beli 1 jerr bear utk ellesya yang lainnya semua FIL,Mil & SIL saya yg belikan.. tgk la gambar dibawah bear sama tinggi ngan ellesya.. hehee..


( gambar di atas sekadar selingan)

" BiRd "

BIRD.. mummy baru beli semlm untuk ellesya..


Bila tekan dkt button dpn 2 keluar la suara kicauan burung yg merdu siap ada lenggokkan kepala n sayap sekali..

Masih tekun membelek burungnya..

Ellesya : 'Sayang...... bird'...


Siap kiss bird lg..



Hug bird..

Belai bird..

"GREEN on Earth Day!"



Sempena 'bumiku hijau' hari ni, mummy pon tanpa segan silu memakai baju yg teramat hijau yg mummy ada.. ni baju mummy dapat masa keja kat tmpt lama.. x pernah pakai pon masa kat tempat keja dlu..

Daddy pon menyahut seruan.. pic daddy wit kemeja ijau sambil relax2 layan blog mummy..

Inilah pemandangan seagate penang.. sementara menunggu GREEN light sempat lg mummy snap gambar laut dan gunung "JEREJAK"


Wednesday, April 21, 2010

'KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH"

Contest anjuran mamadanish-sarah
klik di atas untuk join contest ni..


"Puteri Mama Sarah Sedang Memandang layang-layang yang amat cantik sedang berlegar-legar di awan yang biru".

"Mummy Shera & Daniel Miss Adrian"

Mummy shera send dkt mummy picca ellesya masa kat kg ari 2.. pose kat tiang pon jd la kan...

Ni la mummy shera my older sister with her son RazDaniel.. siap tunjuk tangan best lg.. ntah ni picca nk g mana mummy x tau..



Daniel klau bab bergambaq 'smile' jer memanjang.. selagi x snap x lenguh plak 2 dok senyum..

"IRAMA MALAYSIA"

Lengkap kan.. semua clr ada.. dr atas, purple.. hitam.. merah & yg kuning 2 tudung ellesya jgk dia pakaikan dekat bear dia yg kecik so x nmpk la bear 2..


Sementara tunggu enjin keta dh cukup PANAS untuk bergerak mummy nk ellesya snap 1 keping gmbq ceria.. cheese...


Mlmnya mummy msk nasi & goreng ayam jerr.. dah sampai umah lewat mandi N sembahyang asar.. bru start masak.. lepas sembahyang maghrib kami sama2 menjamu selera.. tgk anak mummy mkn nasi tangan kanan, tangan kiri dok pegang ayam goreng.. drumstik la faveret ellesya...
Ni dok korek2 gambar barney yg ada kat dlm pinggan dia.. "barney mkn".. dok korek2 lg...

Aksi gigit paha ayam sambil kenyit mata.. hehheee...



Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011