Posts

Showing posts from April, 2010

"SOFIA & EMAK BIRTHDAY GIVEAWAY"

Image
Giveaway ni sempena menyambut besday Nurul Sofia yang PERTAMA pada 28.04.2010 ni.. dan besday Emak Sofia yang ke…. 27 pada 19.05.2010 ni… Penyertaan terbuka kepada semua blogger...
~::Happy Belated Besday ToNurul Sofeaand Happy EarlyBesday ToEmak Sofia::~

Untuk keterangan lanjut klik di blog emak sofia ni yerr @ pada banner di atas.. ramai2 la kita memeriahkan contest ni k..


Ladies's Choice 1st Award : Beautiful Award Blogger

Image

"Funniest Baby Face Contest (BFFC)"

Image
Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir Umur : 1 Tahun 8 Bulan D.O.B : 27 August 2008 Nama mummy : Aziatul Nureen Samsudin
Contest ni anjuran CETOT OUTLET
untuk keterangan lanjut sila klik di atas yerr...

CONTEST 'SENYUMAN PALING MENAWAN'

Image
Cun tak senyuman saya?? hehehe... suka sangat tengok gambar ni terserlah keayuan saya.. (hehheee ayu kerr??) gambar semasa kursus induksi di Taiping bulan june 2009.. Snap pic ni & send dekat my lovely daughter..

Nama : Aziatul Nureen Samsudin
Umur : 27 Tahun
D.O.B : 09/Jan/1983
email : nureen_345@yahoo.com



Contest ni anjuran CHENTAZETTY

Berminat klik la kat atas ni yerr...

TAG lya, mamaaerish zai kulim el

"GIVEAWAY KEDAI ISLAH"

Image
Cantiknya...Brooch kat bawah ni..




Ini adalah salah satu koleksi dari KEDAIISLAH dan juga salah satu daripada hadiah (no 3) yang bakal diterima untuk sesiapa yg terpilih.. hehee... cuba ibu2,mummy2 & mak2 bayangkan........ hadiah untuk tempat ke3 pon dah cantik klau tempat pertama sure teramatlah cantik kan.. jadi untuk keterangan lanjut sila la layari blog kedaiislahyerr...

" TOCANG SAPA CANTIK??"

Image
Ni tocang daddy.. tocang ni kena letak bunga ckit baru nmpk lebih cun heheeee....




Ni plak tocang ellesya.. Siap ada reben lg...
Juri2... sila pilih tocang sapa paling cantik???

"Study Hard & Smart"

Image
Pandainyerr anak mummy mewarna.. suka sgt ambil pen n kertas smbil cakap "tulis".. mummy beli la buku mickey N minie mouse ni utk dia colour2kan..
Tekunnya anak mummy.. warna cantik2nyerr...
Ellesya : cantik x mummy, ellesya warna?? Mummy : cantik, pandainyerr anak mummy..

"CONTEST BABY COMOT MAMAM"

Image
Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
D.O.B : 27/08/2008 Nama Daddy : Mohd Nasir Nordin Nama Mummy : Aziatul Nureen Samsudin Ellesya suka sangat makan burger McD.. Mula2 nak makan dia akan kutip semua sayur dalam burger dan makan sayur sampai habis baru dia akan makan burger. Makan burger bersulam dengan kentang goreng dan air milo.. Disebabkan ellesya suka makan macam tu sesuai sangat la McD menyediakan pilihan 'Happy Meal' kan..
Syarat-syarat penyertaan senang aje:


1. Penyertaan terbuka pada baby yang berumur 3 tahun ke bawah
2. Sila letakkan banner contest di atas dalam blog anda dan linkkan ke blog ini.
3. Sila jadi follower blog ini juga. *pertambahan syarat dari pihak penganjur*4. Sertakan pic baby anda yang sedang mamam or lepas mamam pun tak apa. Asalkan comot lepas mamam tu ye. ;)
5. Nama baby n her/his DOB also nama ibu n bapa
6. Story sikit tentang kegemaran anak anda di dalam blog anda. Nak story banyak pun tak apa.
7. Tinggalkan link beserta emel addr di ruangan kome…

"BABY SPECIAL POSE CONTEST"

Image
Hai Semua...

Ha.. kali nih Aqilah's Heaven nak buat contest plak.. best jugak "feel" masuk contest walaupon tak pernah menang.. eheheheh dlm buat contest nih pon blh masuk contest kawan2 bloggers jugak.. Ok la.. Kali nih tajuk contest Aqilah's HEaven ialah ~ Baby's Special Post Contest ~
Anda boleh la meng'upload'kan gambar2 pose yg paling menarik dr baby anda.. and... of course mesti la ada syarat2 nya!!

Syarat2 nya ialah...

1. Add kan blog ini dalam blog anda and mesti jadik follower skali yer..
2. Terbuka pd bb berusia 6 bln - 4 tahun sahaja
3. Copy gambar di atas, letakkan kat side bar uols n kene link kan kat entry contest ni ekk..
4. Mesti uploadkan sekeping sahaja gambar pose menarik anak anda and citer sikit nape anda rase pose tuh menarik.. :)
5. Sila nyatakan nama anak, tarikh lahir, nama ibu n emel add ya..
6. Contest bermula dr 26 Mac hingga 25 April 2010 nih, insyaAllah, keputusan akan di keluarkan pada 26 April 2010 nnt ya
7. Yg paling pent…

"BABY WITH BEAR/BALL GIVEAWAY"

Image
sekali lagi Mummy Ayu & Notti Nettitogether gether nak organize 1 give away nie
"Baby with Bear/ Ball Giveaway"
maksudnya...
gambar anak anak ngan TEDDY BEAR ataupun BOLA
salah satu sahaja, bukan dua dua
tapi bear atau bola tu banyak..takpe..

bermimat join giveaway ni sila klik disini
*
*
*
*
*
*
Gambar yang mummy pertaruhkan..




Nama : Ellesya Afreena Mohd Nasir
Umur : 1 Tahun 8 Bulan
Ellesya suka sangat dengan bear.. daddy just beli 1 jerr bear utk ellesya yang lainnya semua FIL,Mil & SIL saya yg belikan.. tgk la gambar dibawah bear sama tinggi ngan ellesya.. hehee..

( gambar di atas sekadar selingan)

" BiRd "

Image
BIRD.. mummy baru beli semlm untuk ellesya..

Bila tekan dkt button dpn 2 keluar la suara kicauan burung yg merdu siap ada lenggokkan kepala n sayap sekali..
Masih tekun membelek burungnya..

Ellesya : 'Sayang...... bird'...


Siap kiss bird lg..


Hug bird..

Belai bird..

"GREEN on Earth Day!"

Image
Sempena 'bumiku hijau' hari ni, mummy pon tanpa segan silu memakai baju yg teramat hijau yg mummy ada.. ni baju mummy dapat masa keja kat tmpt lama.. x pernah pakai pon masa kat tempat keja dlu..
Daddy pon menyahut seruan.. pic daddy wit kemeja ijau sambil relax2 layan blog mummy..

Inilah pemandangan seagate penang.. sementara menunggu GREEN light sempat lg mummy snap gambar laut dan gunung "JEREJAK"


'KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH"

Image
Contest anjuran mamadanish-sarah klik di atas untuk join contest ni..

"Puteri Mama Sarah Sedang Memandang layang-layang yang amat cantik sedang berlegar-legar di awan yang biru".

"Mummy Shera & Daniel Miss Adrian"

Image
Mummy shera send dkt mummy picca ellesya masa kat kg ari 2.. pose kat tiang pon jd la kan...
Ni la mummy shera my older sister with her son RazDaniel.. siap tunjuk tangan best lg.. ntah ni picca nk g mana mummy x tau..


Daniel klau bab bergambaq 'smile' jer memanjang.. selagi x snap x lenguh plak 2 dok senyum..

"IRAMA MALAYSIA"

Image
Lengkap kan.. semua clr ada.. dr atas, purple.. hitam.. merah & yg kuning 2 tudung ellesya jgk dia pakaikan dekat bear dia yg kecik so x nmpk la bear 2..

Sementara tunggu enjin keta dh cukup PANAS untuk bergerak mummy nk ellesya snap 1 keping gmbq ceria.. cheese...

Mlmnya mummy msk nasi & goreng ayam jerr.. dah sampai umah lewat mandi N sembahyang asar.. bru start masak.. lepas sembahyang maghrib kami sama2 menjamu selera.. tgk anak mummy mkn nasi tangan kanan, tangan kiri dok pegang ayam goreng.. drumstik la faveret ellesya...
Ni dok korek2 gambar barney yg ada kat dlm pinggan dia.. "barney mkn".. dok korek2 lg...
Aksi gigit paha ayam sambil kenyit mata.. hehheee...