Friday, April 2, 2010

" XTVT di mlm hari "



Ellesya sembahyang maghrib.. telekung ni mummy bru beli semlm.. sesuai utk bdk2 cuma besaq ckit jerr.. ellesya 3 4 tahun elok la.. pakai telekung dh x payah pakai kain.. mula2 nk sembahyang di depan pas2 nk msk bilik plak..
Masuk sembahyang dlm bilik plak.. penuh khusyuk anak mummy sembahyang..
Lepas sembahyang baru dinner.. mlm 2 mummy juz buat ayam & ikan goreng ja.. tgk la ellesya ni kidal so bila makan mesti tertukar tangan kejap tangan kanan kejap kiri.. ellesya sama cam daddy kidal.. sungguh menyelerakan walaupon mummy juz buat yg paling simple jerr..
Sudah jerr mkn kena salin baju abis comot.. mula la operasi mengemas umah.. rak kasut di bukanya nk cari kasut yg berkenan nk bergaya la konon.. ni ha kasut mummy jd sasaran..

Kaki kecik x padan nk pakai kasut besaq..




Rajin sungguh anak mummy ni dok p selongkar dlm bilik terjumpa plak songkok daddy.. serius ngan songkoknya sambil tengok TV..


2 comments:

LYaFRINA said...

bgusnyer elesya.. sembahyang yer..
biasa ar kalo dah nama budak2 tu.. xsah kalo dia x explore sesuatu pkara tu..

nureen..lya ada tag ni.. buat yer:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/04/tag-anda-suami-rakan.html

cahaya memelihara said...

Assalamualaikum Warahmatullah

Lamanya tak dengar cerita sepupuku yang seorang ini, apa khabar hang sekarang? teringat kat hang, then google nama hang,alhamdulillah jumpa juga menjejaki hang.

Ni, fizah anak Pak long anyway, lama sangat kita tak betemu muka kan? aku sekarang tinggal kat KL, dah balik Malaysia bulan lepas.

MashaAllah, anak hang sangat comel, macam mummynya..

By the way, keep in touch ya. Take Care. this is my FB email (nisrin_nz@yahoo.com) just text me if you got this mesej at 0133321183. And sila2 zirah ke blog aku (cahayapelihara@blogspot.com)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011