Tuesday, September 21, 2010

*..::Di Pagi 1 Syawwal 1431 H ::..*

Di pagi syawal selepas sembahyang raya
Berkumpul bersama keluarga mertua

Setelah puas snap gambar raya ini lah yang terbaikkk...
Tema kami tahun ni hijau, ready made so colour basic sama tapi torn x sama hehhehe,
& kebetulan juga sama dengan FIL & MIL


~ Keluarga Bahagia~


Ellesya buat muka la plak..


Selesai bergambar bersama seisi bersalam-salaman pula.. dimulai dengan MIL bersalam mohon maaf kepada suami terchinta


Diikuti Sister In Law


and Brother in law


My luvly husband..


' me' yang sungguh sopan gitu..


AND... my luvly daughter & luvly granddaughter
Ellesya teriak lepas salam ngan wan sedih kot..hehheee...

SIL & MIL bersalaman penuh kemesraan BIL & MIL bersalaman penuh senyuman kegembiraan

My husband & his Mom..





Me & my mom in law (masih dlm sopan santun hehheee)





Ellesya x tau salam ngan tok dia.. so terpaksa la daddy tunggu kat sebelah dia..
tgk la tok nak kiss pon dia tolak muka tok..


BIL & SIL

Bersalaman sambil berdiri..


Slamat hari raya kak ija.. aik, ada la yg syibok nak masuk pot..
Ellesya wit mak long..

Ellesya : aik mana duit raya ellesya??

Mak Long : ni dia..

Ellesya : TQ

Terus nak buka.. nak tengok mak long bg brapa.. hehehhee

Yang nii kena salam lama2, tokey kaya tuuuu.. hehhehe

Gembira tak terkata dapat duit raya

Mummy : AYG Minta ampon mintak maaf DA.. Selamat hari raya
Daddy : slamat hari raya.. DA ampunkan



ellesya : daddy, ellesya nak duit raya.. ;)

Daddy : Salam dulu baru dapat duit raya

selamat hari raya daddy...

Ellesya : yeaaaaa.... dapat duit raya...

Ellesya : mummy..... duit raya????

Taraaaaa.....





Selesai seisi bergambar kami beraya kerumah jiran tetangga terdekat.. 12.30 tgh hari kami berangkat ke pusara arwah tok asben di YAN, kedah selaki gus beraya dirumah sanak saudara di citu.. malam sebelum maghrib baru kami sampai dirumah.. mmg beraya sakan tahun ni... meriah sangat.. walaupon penat tapi hati sungguh gumbira... :)

tunggu n3 seterusnya.. byk lagi gambar candid yg nak di publishkan..

SELAMAT HARI RAYA

7 comments:

mamaaerish@eb said...

wow... sweet gitu...

nureen, u looks gorgeous... aper rahsier u.... wink... leh la share... ;op

el said...

amboi byk pic2 raya..gempak abis berbaju kebaya romentik tul hangpa..elly tu comel je berselendang gitu..nak plak dia pakai..kalo arwin sah2 dah buang tudung tu :)

'NuReeN' said...

eb : sweet ek.. tq...

'GORGEOUS'??? wow.. x der apa2 rahsia pon.. juz mkn ubat masa dlm pantang tu jer.. bru berenti 2 bln lps (nona rogay)

el : mmg byk.. ni pic yg elok2 jerr aku show.. tgu n3 candid plak k ;)...
selendang tu beli kat BJ la.. puas cari.. elly mmg suka pakai tudung @ selendang.. nak pinjam x bg marah oooo....

LYaFRINA said...

oloo..cutenya ellesya pakai tudung..
nk j dia pakai. kalo asya x blh la.. tarik ajer.

smua pic raya d ambik dgn terancang skali yer.. bgusla mcm ni.. ada memori utk dkenang.

**nureen, lya x prasan n3 baru ni cz dh duk terbawah dlm bloglist. Mybe msa nureen publish n3 ni, nureen x tuko tarikh & masa k time nak publish tu kot. sbb tu n3 nureen kuar pd tarikh nureen save as draft.

'NuReeN' said...

lya : tq.. ada xtend sbb tue gmbq elok jerr.. ellesya mmg suka pakai tudung.. x leh tgk mummy pakai tudung sure dia nk jgk..

nureen mskkan pic ni semlm sbb tu n3 ni kuaq tarikh 21/9.. hehhehe ari ni bru sempat edit..

mama c'fa said...

comelnye eleesya pkai slednag sedondon gtu... saye nk tngu cfa bsar ckit insyllh thun dpn nk try pkai sledng/tdung kat die ngeh2.. slmt hri rye

'NuReeN' said...

paling suka bila dia syg sgt2 kat selendang tue.. mmg berbaloi la beli utk dia.. nak pinjam pon x bagi..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011