Monday, September 27, 2010

**::NR & ManhaTTan::**

Weekend sabtu 25 sept 2010
Memandangkan mummy bangun awal
jadi... semua bear2 ellesya mummy mandikan
1st time dimandikan setelah ellesya 2thn..

10 am appoiment ngan NR-Nona Rogay
Lepas bear ni dimandikan
turn ellesya plak..


Seronok la bila mummy buat buih2 cam ni
ellesya ckp mandi buih sabun


Menjerit2..


Tepat jam 10.30am
Baru kami sampai kat NR.. ruang menunggu..

Pakage yg mummy book adalah

Massage + lulur + sauna =RM69 = 2 1/2 jam

murah kan... tersangat la murah

Berminat x???

Boleh hubungi kak shima sebagai tuan kedai di

012-5595595

alamat lokasi

No 9, Tmn Kasawari,

Jln Bkt Tambun, Simpang Ampat,

14100 Seberang Prai Selatan, Penang

TQVM MR. NASIR belanja mummy utk massage nie..

Ruang menunngu di bahagian dalam sebelum masuk kedlm bilik urut
Kipas kat ruangan ni sama mcm kipas kat ruang tamu umah mummy


Inilah bilik yang mummy book utk di massage & dilulur..

Box biru sebelah kanan ni adalah utk sauna
20 minit mummy bermandikan peluh dlm box ni..

Dari sudut yang berbeza

Bathtab.. wow cantikkan..


Ellesya ni dah tunggu mummy hampir 2jam setengah
So perut pon memulas2 la
Macam2 dia mkn
Tumpang kejap kat toilet NR tue..


Lepas selesai urusan massage me massage, kami berangkat terus ke queensbay untuk mengisi perut yang dah berkeroncong... Masuk jerr ellesya ni ternampak kedai buku & ternmpk skali magazine yg ada fvret cartoon dia TOY STORY la....

Khusyuk bagai pandai membaca..

Sepanjang jalan dari kedai buku ke kedai mkn dia khusyuk dok baca buku tue

Inilah tempat pilihan hati

The Manhattan FISH MARKET
Slalu p berdua.. kali ni bertiga.. hehehe..

Antara menu2 yang menarik

Eh ni apa kes???
Nak baca bahagian blkg jd cam ni plak..

Mummy wit ellesya..

Gaya terbalik.. ngeh3x..

Chips - 1st makanan yang sampai.. aksi mesra daddy & ellesya


So romantik.. jeles tau.. hehhee

Strawberry milk shake & orange juice..

Ellesya : daddy... nak aiq..

Daddy : x boooleeehhh.. hehhehee ;)

2nd food - mushroom soup.. so delicious.. yummy..

Yang ditunggu sudah tiba..

wwooowwww.... teruja ellesya tengok waiter tue bakar sesuatu didepan mata dia..

Focus lebih dekat


Apa yang dibakar???
Ni la dia..
Giant Flaming Whole Lobster Platter

Sedap tau... &... menyelerakan..

Ellesya : daddy cepat la... sya nak makan nie.. (sambil hentak sudu dlm pinggan)

Macam2 dia tunjuk suruh bubuh dlm pinggan dia..

Turn mummy utk mengodek2 lobster ni.. susah tol guna sudu.. garfu mummy dah di rampas oleh ellesya.. so kena la guna sudu.. ellesya pon x lepas peluang nak jgk dia godek2 lobster...

Ini dia hasilnya... utk en.asben..

Bila boleh mkn dah x pedulik dah kat daddy yang tengah snap piccas dia..

Lobster sudah selesai dirobek, kami masukkan nasi kedlm perut lobster & dihidangkan dlm pinggan ellesya.. dia pulun sungguh mkn.. mmg sedap x rugi mencuba..

Dah kenyang.. Alhamdulillah..

Mummy jugak menghabiskan sisa2 yang masih tertinggal..

Akhirnya... selesai sudah luunch kami utk hari itueeewww....
Mummy x mampu utk menghabiskan semuanya.. terlalu kenyang..;p

TQ sekali lagi untuk MR Nasir sbb blanja mummy & ellesya tadi..

we luv U so much.. emuah

En.Asben & ellesya sudah lali2 lps mkn td.. jln sudah lemah gemalai.. si ellesya tue nmpk gayanya sudah melayarkan bahteranya.. 1st time la ellesya tertidur dgn sendirinya di dlm PREM ni..

Kita focus my lil sweet heart tidoq.. sweet jerr dia tidoq.. senang la mummy & daddy nak cari2 barang dalam Jusco..


7 comments:

~aSHa~ said...

wah bestnye pg spa....nak jugak nak jugak...lama tak pg dah..rasanye ada dah kot 6 bulan tak pg memanjakan diri ini...

yg best sekali suami pun leh tgu 2 jam..ehehehe

kalo asha tu kena pg sendiri...mereka tak leh tgu lama2...cepat bosan

mamaaerish@eb said...

wah cedapnyer... x aci x ajak nih... hik3... sok2 kalo eb gi sana... eb singgah umah nureen eh?... hik3

'NuReeN' said...

asya : mmg best sgt2 lps massage.. 6 bln x lama lagi nureen 2thn dh x p spa.. x der nyerr nunggu depa 2 p kedai keta & pusing2..

eb : ok.. welcome to penang island & my sweet home.. hehehe.. eb try la mkn lobster tue sedap...

kasihredha said...

Nureen...Baby Allesya cute sangat..nak cium sikit boleh?...muahhhh

mamalieyna said...

waaa bestnyer g spa...tak pernah g ni...jauh le pulak penangnye..hehe..murah nye kan...

bagus tul allesya ni, tak wat peel eh..tekun membca..sampai lentok2 ha..hehe..

'NuReeN' said...

kasihredha : tq.. boleh jerr ckp kat elly aunty nak kiss sure dia bg pipi dia suruh kiss.. paling suka bg mulut hehehhe ;p

iena : mmg best iena.. rasa ringan jerr bdn nih.. klau kat kl nureen x tau la murah ke x.. slalunya mahal la kan..

elly nie mmg suka baca buku.. ntah hapa2 bahasa dia akan baca nti.. lagi pon tue fvret cartoon dia..

yaniebest said...

wei..elle dh pndi poo poo sendiri ka?xpakai pampers dh ka?aku blum ajaq pun alim potty training...mcm sedap jer mkn lobster tu..aku xpenah try lg..nnti nk ajak laki aku p la..tp dia xsuka seafood...huhu

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011