Thursday, September 30, 2010

.:~Di Petang 1 Syawwal~:.

Mummy membetolkan selendang ellesya sebelum kami berkunjung kerumah jiran tetangga sambil diiringi dengan 1001 pesanan buat anak tersayang smpi muncung2 mulut..hehehe.. si anak mendengar dengan penuh tekun..
Selesai beraya jiran tetangga kami bertolak ke YAN,KEDAH untuk menziarahi pusara MOYANG ellesya (Arwah Tok Asben).. dalam perjalanan kami berdua ni sempat la berposing2 dlm keta my BIL.. ;)
Daddy sempat snap pic Elly yg suka sgt pakai spek terbalik walaupon dah ditegur berkali2.. ngeh2x.. ada style lahh..
Selepas ke kubur kami ke rumah abg kpd my MIL (pak ngah) lebih kurang 100 meter dari Tanah perkuburan. Kat sana x der la plak mummy snap piccas.. segan la.. heheheee

Ni masa OTW nak balik ke Alor Star beraya plak umah kawan MIL... Masa balik mummy & elly naik keta bersama FIL, MIL & SIL sbb asben & BIL nak melencong tmpt lain..

Elly dah bertukar pakaian.. taaaraaaa... mummy & SIL yg bertungkus lumus tukaq baju dia.. kecian.. BERPELUH2 dah berbaju kurung tadi..

Aksi elly dlm keta.. Terhibur...

Asyik mummy jerr yg take pic so elly ngan sukanya ambik anset mummy N one,two,three...smile.. pandai la anak mummy ni.. ;)


Tepon daddy plak.. x boleh berenggang ngan daddy.. yerrla kan daddy dok jauh setahun bila dh balik cini apa lagi manja la dia ngan daddy..

Nyorok.. ada la tue dok ngadu kat daddy


Akhirnya berjaya jgk elly merampas camera cybershot mummy nih..

HAHHAHAHHA (gelak toy story)



Sya tangakap gambar k..

Sampai sudah umah member baik MIL (makcik nah).. ada plak kolam ikan soooo apa lagi x lepas peluang la sikecik ni...

Memang elly suka tgk fish.. klau boleh nk pegang ja fish tue...Awat serius sgt muka tue???
Piccas ni sebenaqnya nak lebih focus kpd bunga yg tengah mekar di sanggul kecik elly tue.. heheheheee...



Gaya anak mummy berposing depan kolam ikan.. sgt2 teruja.. bila daddy tengok elly ni suka sgt ngan kolam ikan dia mula pasang angan2 utk buat 1 kat umah tp..... kena la buat pagar dulu kat umah tue..

Ni gaya terkam.. hahahhaa

Dalam rumah plak.. hhhmmm dok main ngan buah2an palsu makcik nah plak.. risau takot pecah sbb buah2 tue kaca.. hati2 yerr elly..


Dengan penuh confidentnya mintak kat mummy nak swimming.. huuuiiissshhhh... mana boleh, nti kita balik kita buat kolam utk elly k.. ;)


Mummy wit my luvly daughter.. ELLESYA


Rumah seterusnya pon rumah kwn MIL (makcik rusni).. elly dpt kwn kebetulan makcik rusni ada cucu sebaya elly.. sooo suka la dia dpt main & berkawan..


Nmpk gaya mcm elly jerr konkerrr soang2..

Dia dah dpt patung baby.. x mau lepas lerr... seb baik masa nak balik tue dia bagi blk kat auni..

No comments:

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011