Wednesday, June 30, 2010

"Johnny's Restaurants"


Sempena birthday daddy (23/06/2010) yang lepas mummy ajak daddy p queensbay utk celebrate.. suprize utk daddy, mummy x bg tau kat mana mummy nak celebrate..
( tapi dah tau tajuk n3 ni)
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng jeng jeng...
Johnny's Restaurants... :)
Cuba teka apa yg akan kami mkn di sini?? hehhee

Steamboat!!! ya... hhhmmm dah lama dok plan nak mkn steamboat kat sini akhirnya tercapai jua hasrat kami.. huahhaaaaa.... tengok la muka2 org yang mummy sayang menunggu makanan terhidang..

Ni dia... tgk tangan ellesya dah x sabaq2 nak buka tudung periuk tu..panas la sayang
Waaaahhhh... hhhmmmm
Untuk ellesya mummy order thai chicken rice
Semua tgh khusyuk melayan... hhhhmmm yummy... berasap lg...
Mummy dah kupas kulit udang N nak bergambar tapi yg si ellesya 2 plak bila nampak udang ja trus nak mkn sbb 2 la dah x tengok camera..


Suap ice cream kat mummy... tq ellesya.. suap daddy jgk k.. 'dekut'..hehhee cian daddy
Guava juice.. ni pon buat aksi yg sama.. nak minum jgk terpaksa la mummy sengetkan cikit gelas tu..
Abis ja bergambar trus minum..
Daddy :tq mummy N ellesya.. emuah
Semua dah kenyang jom kita pusing2 dlm queensbay ni..

Ni konon2nya ellesya naik ski la.. hehehhe..


Pusing2 dalam queensbay.. tengok la si ellesya tu x mau duduk dlm prem elok2 juz nak duduk dekat tempat letak kaki jerr sambil mkn kinder bueno.. pusing2 kena ikut gerak kaki ellesya, merata dia jalan..
Pusing2 dia nmpk mainan so kena la singgah sat layan dia main..

~CONTEST FOR CONTESTANT~

Contest ni Anjuran : http://rinamrsbifa.blogspot.com/


Jom ramai2 kita join.. actually today is due date 30june2010.. masih di terima ka?? nak tau syarat2nya klik jerr kat gambar di atas yerr @ klik disini

+

+

+

+

+

+

+

Gambar yang dipertaruhkan untuk contest ini.....




Mummy bersama ellesya makan ice cream lepas mandi kat kolam taman belia.. sronok sgt..
Kawan2 yang kena tag:

Tuesday, June 29, 2010

" PC fair at PISA"

Xtvt weekend pon bermula.. kami ke PISA ada PC fair N nak cari harddisk utk laptop daddy..
Berjalan bersama dari parking kereta ke dlm bangunan PISA..

Dah sampai.. suasana dalam PC fair yang agak lengang.. yerr la dah kami p hari jumaat org lain keja kami plak cuti.. hehehe.. skali skala cuti panjang kan..


Ellesya di dukungan daddy..
Sampai kat 1 gerai jual beg2 laptop & tetiba daddy cakap nak belikan untuk mummy.. wow suprize.. sure la nak sbb mummy x dak lagi beg laptop.. mcm2 jenis ada.. perasan tak?? dkt bhgn atas kosong tu la tmpt asal beg laptop mummy yang daddy belikan..
Sementara dok tunggu daddy discuss pasal harddisk ngan penjual kat c2 kami berposing2 la dlu.. hehhee...

1 ciuman sayang untuk ellesya..

Ellesya : ooooo mummy dapat beg baru, ellesya nak juga...
mummy : :)... ni la beg baru yang mummy dapat dari daddy.. tq so much daddy..

Ellesya : tgu la mummy, nanti daddy belikan lagi cantik untuk ellesya ... (dgn muka penuh riak)
aik.. ni knapa plak ni??? ellesya ckp tangan dia sakit, tp mummy tengok x dak pa2 pon.. saja la tu nak bermanja2.. emuah sayang ellesya..

"Nak Tolong Mummy Basuh Pinggan"

Ellesya : mummy, ellesya basuh pinggan..
Tengok la betapa xcitednya anak mummy ni boleh basuh pinggan.. mlm tu sementara tunggu daddy sampai mummy buat sup ayam.. si kecik ni pon nak tolong.. bila pusing belakang dah naik kerusi nak basuh pinggan..


Khusyuk betoi anak mummy ni.. ellesya ni rajin sgt bila bab2 yang berkaitan ngan air.. tak sah la kan klau basuh pinggan ni x basah baju..
Gaya ellesya basuh pinggan @ main air.. hehheee
Wow... dah banyak pinggan mangkuk yang ellesya dah basuh.. dah abis basuh salin baju N suapkan nasi.. lepas mkn plak xtvt seterusnya ialah......
Angkat berat!!! ahhahahaaa... boleh kerr tu...
Ellesya : Boleh la mummy tp pak njang kena tolong ellesya la..

Dah penat angkat berat berposing plak ngan mummy...
Tengah dok elok2 berposing pak njang dok usik2 N main2 ngan dia.. marah sangat kat pak njang dok angkat2 dia cam tu.. antara koleksi muka yang sedang teriak buat2..

Teriak tp tak keluar air mata.. nak mummy pujuk la tu... hehhee

Daddy sampai pkl 11.30pm.. kami ambik daddy kat stesen bas sg.nibong,penang... N terus g lepak dpn queensbay mkn jagung bakar.. ellesya dah dpt choclate x di layannya jagung bakar..
Ntah apa yg ditunjuknya pon mummy tak tau..
Bergambar bersama sebelum balik rumah.. ;)

Thursday, June 24, 2010

"FRIEND"

Monyoknya muka anak mummy ni.. boring kerr?? kesian ellesya x dak kwn yerr..

Dah pandai berkawan.. dulu suka ja si adrian 2 buat ellesya tp skrg bila dia makin besar makin pandai.. dah pandai berkawan..


Bangun tidoq naik plak basikal ngan Daniel abg kpd adrian.. x mau mandi nak naik basikal ja.. mummy kena follow dr belakang takut jatuh.. tp ellesya ni pandai dia peluk pinggang danial kuat2..

"Daddy... balik"

Daddy.. balik...

tu la yg ellesya asyik dok sebut ja dr semalam.. lps tu tunjuk best kat mummy sambil ckp best2.. best sbb daddy akan blk mlm ni N ellesya best sbb dia dah pandai buat tangan BEST.. x sempat nak snap masa dia tunjuk tangan best cpt sgt tangan dia jatuh juz mulut la bleh nmpk masih dok sebut best..



Tengok la muka 2 beranak ni yg rindu sgt2 belaian mesra dari DADDY..
"emuah we luv U so much daddy"

Wednesday, June 23, 2010

"HAPPY BIRTHDAY DADDY"

"23rd June 2010"

HAPPY BIRTHDAY TO MY LUVLY HUSBAND..
MOHD NASIR BIN NORDIN
MOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEQI..
EMUAH DARI MUMMY N ELLESYA..

mummy N ellesya tunggu kepulangan daddy esk utk kita sama2 celebrate yerr.. emuah emuah..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011