Sunday, June 6, 2010

"TAG::: 23 THINGS ABOUT ME:::"


Dapat Tag dari lyafarina.. tq lya ingat kat nureen.. hhmmm nak senarai 23 things about me??? byknyerr.. x tau la samada cukup kerr 23 perkara nih.. meh kita scrooll bwh ni k..
1. Wanita yang amat menyayangi N menyangjungi suami tercinta MOHD NASIR NORDIN dan menyanyangi seorang anak yg sangat comel hasil dr perkahwinan kami ELLESYA AFREENA MOHD NASIR .
2. seorang mummy yang sporting N penyanyang, seorang yang agak serius dr raut wajah, kira x kenal maka x cinta la bila dah kenal x leh plak nk berenti2 dok pokpek2.. heheee

3. anak ketiga dari 7 org adik beradik 1 kakak 1 abg 2 adik laki N 2 adik pompuan, bila anak ketiga ni org kata "API" kan.. mmg saya ni seorang yg agak ketegaq, garang, sensitif and sometime agak kurang ajar.. ehehhehe ;)

4. Teringin nak main netball or apa2 game wakil sykt tp x mau tinggal anak lama2 so huhuuuu terpaksa la berkorban untuk x mengactivkan diri..

5. suka sangat minum 'Ice blended caramel' fr coffee bean..

6. anak jati kedah tp skrg menetap di penang sejak berumahtangga..

7. bila hari cuti ja ada ja xtvt nk bwk ellesya p shopping complex.. klau x shopping main2 pon jadila kan.. janji ellesya happy.. :)


8. suka p melancong tempat2 yg sejuk cth genting kota keriangan, cameron N tanah tinggi (colmar)..

9. suka benda2 yg abstrak
10. warna yang paling x suka is 'PINK' dulu x suka minum sirap bandung sbb clr pink skrg selepas bercinta ngan my luvly husband dh ok tp baju tetap x suka "pink clr"
11. cita2 masa kecik mcm2 nk jd cikgu la, doctor la last2 jadi seorang staff bahagian technical.. hehehe bersesuai la ngan course yg blajaq dolu2.. start keja mula2 tahun 2004 jadi technicial kilang smpi 06/2006 walaupon byk keja tp still bleh main2 blk umah bleh lupa trus, tp skrg ni keja ngan TM bila byk keja pening kpala blk umah pon dok pikiq lg keja yg x sattle, ngadap laptop ari2, meeting sana meeting cini..huhuuu..
12. suka layan jeans levi's, handbag guess, t-shirt nike, hill vinnci + nose, sport shoes adidas + nike, dlm2nyerr sloggy + pierre cardin N hush puppies.. ;)

13. paling x suka kereta jenis "MPV".. sayang sangat dgn keta skrg walaupon bkn kereta sendiri keta DADDY.. daddy nak clrkan yellow spoon dulu tp mummy x suka lebih suka clr skrg..

14. dh 3 kali rebonding rambut sebelum kawin tp lepas kawin N ada anak rasanya x leh dh buat rebonding nti rugi jerr x leh nak jaga elok2.. x suka clr2 rambut..

15. Bila balik kampung paling suka nak mak masakkan asam pedas ikan keli & masak stim ikan siakap, Halia mesti lebih..heheee..

16. zaman remaja mmg MINAH REMPIT tp lepas jerr xciden bln 6/2004 trus abah x bagi naik moto.. skrg ni klau naik moto dah x confident nk bwk jauh2.. so jadi MUMMY DRIFT la plak kan..

17. suka t-shirt clr putih dari zaman student.. tp bila dh kawin koleksi t-shirt lebih kepada clr hitam sbb daddy suka clr hitam..

18. sekarang ni kan musim durian.. 2 hari sblm blk kg mak tepon bg tau ada simpan durian isi putih dlm freezer.. mak mmg tau mummy x suka durian isi kuning suka yg putih, ni bru jerr lps mkn durian yummy sedap.. simpan cikit bwk blk simpan utk daddy.. rambutan fvret pon dh berbunga tp belum masak lagi.. rambutan 2 masam2 manis bentuk sedikit bujur.. hhhmmmm...

19. INAI.. slalu org pakai bila nak kawin kan.. mummy masa nak kawin x mau pakai jgk sbb x suka tp adik-bradik kata x berseri so terpaksa la pakai.. pas2 rajin2 la basuh pinggan N mandi supaya inai cepat hilang..hehhee

20. cerewet untuk memilih corak N warna kain batik.. lebih suka batik yg ada 2 warna sahaja..

21. suka benda2 yg simple, nak kuaq pon pakai simple2 jerr janji menarik.. pilih barang2 keperluan pon yg simple but nice..

22. suka makan k.teaw tomyam.. kalu sesiapa tau kat mana sedap bg tau k.. bleh cuba..

23. dah x tau nk tulis apa lg dh.. ni jerr kot.. so untuk kwn2 yg kena tag ni sila la jwp yerr..

5 comments:

LYaFRINA said...

WAAAA... TENKIU NUREEN!!!!
SAMALA..SUKA GAK MAKAN TOM YAM,.. BIASANYA, KALO KUAR MKN..SLALU LA ORDER TOMYAM DAGING...
N PALING STUJU PART HBISKN MASA DGN ANK TIME CUTI.. WALAUPUN SKEJAP.. WALAUPON SKADAR WINDOW SHOPPING... Y PENTING KUALITI MASA BSAMA ANAKKAN...

yaniebest said...

hah..aku pun kena tag ka..adoii..byk plak tu nk kena cita pasal diri sndri..hehe nnti aku buat no..nk pikiaq2 dulu..hehe

Fieza79 said...

byk ye pasal nureen..jenoh nak jwb tag yg pjg gila..

fieza pon tak jwb2 lg tag tu..aduyai..!

'NuReeN' said...

lya : a'ah.. bersama anak paling penting kan.. bz mana pon keja anak tetap di layan.. bila baca komen lya ni trus rindu kat anak x sabar nk blk keja nk peluk ellesya..

yani : jwp jgn x jwp.. aku pon mkn sama gila nk jwp tag ni.. byk siot..

fieza : hhehe fieza kena relax2 baru idea mai klau kalut2 dok buat n3 ni sure mati akai..

en_me said...

rajinnyerr wat TAG.. ehehe

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011