Tuesday, June 29, 2010

"Nak Tolong Mummy Basuh Pinggan"

Ellesya : mummy, ellesya basuh pinggan..
Tengok la betapa xcitednya anak mummy ni boleh basuh pinggan.. mlm tu sementara tunggu daddy sampai mummy buat sup ayam.. si kecik ni pon nak tolong.. bila pusing belakang dah naik kerusi nak basuh pinggan..


Khusyuk betoi anak mummy ni.. ellesya ni rajin sgt bila bab2 yang berkaitan ngan air.. tak sah la kan klau basuh pinggan ni x basah baju..
Gaya ellesya basuh pinggan @ main air.. hehheee
Wow... dah banyak pinggan mangkuk yang ellesya dah basuh.. dah abis basuh salin baju N suapkan nasi.. lepas mkn plak xtvt seterusnya ialah......
Angkat berat!!! ahhahahaaa... boleh kerr tu...
Ellesya : Boleh la mummy tp pak njang kena tolong ellesya la..

Dah penat angkat berat berposing plak ngan mummy...
Tengah dok elok2 berposing pak njang dok usik2 N main2 ngan dia.. marah sangat kat pak njang dok angkat2 dia cam tu.. antara koleksi muka yang sedang teriak buat2..

Teriak tp tak keluar air mata.. nak mummy pujuk la tu... hehhee

Daddy sampai pkl 11.30pm.. kami ambik daddy kat stesen bas sg.nibong,penang... N terus g lepak dpn queensbay mkn jagung bakar.. ellesya dah dpt choclate x di layannya jagung bakar..
Ntah apa yg ditunjuknya pon mummy tak tau..
Bergambar bersama sebelum balik rumah.. ;)

2 comments:

YanaNuar said...

Wawawa rajinnya anak dare..main air aje yg lebih tu hikhik..mmm sedapnya jagung bakar tu..terliur lak tengoknya hehe..dah lama tak makan jagung bakar =D

'NuReeN' said...

mmg suka sgt main air.. tambah klau nmpk swimming pool cepat2 tarik baju suruh buka katanya nak mandi..
jagung bakar yang mkn mlm tu tak brapa sedap berbanding masa 1st time kami p lepak kat queensbay.. mayb x ramai org kot so kureng la sedapnyerr..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011