Tuesday, November 16, 2010

#..Horse @ Poney...#



Selesai berparty
kami berempat (daddy, mummy, elly & bil)
kuaq ronda... tgk kwsn banjir..



Seperti biasa akan singgah kedai beskat..
daddy nak beli handle
kami 2 beranak ni dok usha2 kwsn
lps banjir kan
masih ada sisa2
elly berposing sakan.. cini busuk sana busuk
mcm2 lahh...

Lama sgt daddy dlm kedai beskat tue

elly dh lapaq

minta mummy belikan RFC (radix fried chicken)

makan ja la dlm keta

sebabnyerrr...... my BIL nak bwk g tasek


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


Sesampainya di tasek...


Ellesya : nak naik horse(2x)

Daddy : ok2x

Ellesya : poney la (poney=anak kuda)..

Daddy : poney ker horse


Ellesya : hehehhehe (sambil tutup mulut)


kejap elly ni panggil horse kejap panggil poney...


sukerr tgk barney sbb tue dia kejap horse kejap poney...


Elly & mummy menunggu giliran...


sempat berbual2 ngan akak yg jaga kaunter..


(dah tak sabar)

Helmet yg disediakan agak besar

so mummy kena adjust cikit..

elly satu2 budak paling muda yg naik horse


Ellesya : cepat la mummy

Mummy : ok2x


Mulanya mummy follow


sekerat dah tak larat


mummy biarkan ja


ellesya ni mmg berani


daddy ja follow sambil candid


happy dpt jugak elly naik horse


dah lama dia minta nak naik horse yg real..


asyik naik kat dlm queensbay tue ja..


Layannzzzz...


Daddy : ellesya... tgk la camera..


hehehe... si ane tue plak yg dok berposing tgk camera.. yg ellesya tue dok curik2 tgk muka horse


Mmg anak mummy ni sgt2 berani.. baru 2thn 2 bulan..


Mummy : Ellesya, tgk la cini..

cikit pon dia x kalih..


eh3x... ni buat muka apa plak ni???

ellesya dlm mood melayannnn....


Bila dah nk abis 1 pusingan baru nak angkat tangan melambai

Ellesya : bye2


2nd round..

Elly x mau turun, daddy ckp 2 kali pusing la k..


layannzzzz....


ok dah abis dah...

jom turun..

lain kali kita naik lagi k..

last piccas elly atas kuda..


Sambil cekak pinggang..


Ellesya : nanti ellesya mai lagi k..


Bye2 horse... c u

5 comments:

mamaaerish@eb said...

wahhh... sgt berani... kalo aerish nih x tau la plk... mau jerit satu dunia dengar... ahaks

el said...

aku mmg teringin nk nek horse taw
lg2 nak bw budak2 ..ritu dah aim nak g beach miami tu ada horse kt situ RM10..tp x tercapai..tgklah pas aku banak hahahaahaha..

berani betul elly eh..ntah2 anak2 aku penakut hahahahaha

'NuReeN' said...

eb ~ sungguh berani elly tue.. dr jauh dh lari2 dptkan horse tue..

el ~ aku pon nak naik ari tue tp segan sbb aku tgk bebudak ja naik hahahaa... ooo kat miami tue ada ka.. nti bleh aku terjah... elly tue mmg brani sgt2..

mamalieyna said...

wow berani betul ellesya! comel je duk ats horse tu..hehe..sweet..!

*salam aidiladha!

'NuReeN' said...

salam aidil adha..


eina : elly mmg berani.. mummy & daddy dia plak yg dok takut dia x pandei tunggang...hehhee...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011