"Plan berubah..."

Asalnya plan nak blk umah PIL
tp asben x bg.. juz dia ja blk soang
sbb takut elly kena jangkitan penyakit
yerr la aiq banjirkan bwk mcm2..
so pagi jumaat tue kami 2 blk baling
daddy blk jitra ngan moto..

Tahu la hari jumaat tue hari deepavali
elly ni tetiba mintak nak pakai baju raya
nak celebrate deepavali kerr???
ni baju raya thn lps punyerr..
mummy curik2 snap piccas elly dok main2 kat blkg..
Kejap dia berdiri kejap baring sambil nyanyi2 ntah lagu apa pon mummy x tau..

Dah penat dok main2 kat blkg

dok rehat sebelah mummy sambil melentokkan kpala kat bahu mummy

ala2 manja gitue..

Sesampainyerr kat umah wan..

ouuucchhhh wan tgh renovate umah rupanyerr...

1st benda yg elly akan cari bila blk umah wan

beskat daniel.. "Ellesya pinjam naaa.."

2nd nya... akan cr buah apple mak tok dlm bekas buah

dia mmg tau mak tok suka mkn apple ijau ni

so mintak mummy potong utk dia..

Mummy : mummy nak cikit boleh..

Ellesya : tak boleh!!!... (sambil bawak mangkuk buah so sofa)

Mummy mintak elly show gigi dia sbb mummy nk msk contest

'show your teeth baby" (boleh klik disini utk join)

mula mengemas2 umah..

terjumpe 1 beg plastik

di selongkar2nya...

ada adiah..

pak ngah punyerr

adiah dr anak2 murid..

so jadi la mainan elly di tgh ari tue..

Sebelah petangnyerrr...

main kejar2 ngan angsa..

2 ekoq angsa belaan wan & maktok.. elly plak berposing dgn berlatarbelakangkan keta daddy..

FISH

Malamnya... dapat mainan baru pak ngah belikan..

Malam sabtu..

my mum buatkan sambal belacan utk my asben

(kena buat mlm tue jugak sbb esk my mum akan ke KL with my dad)

ni dh jd fvret asben

disbbkan dia x balik

so mummy tapaukan utk dia..

MAVELEOOOUUUSSSS

Ahad

Nak mandi buih dlm timba..

hhhmmm siap tunjukkan cara2 menggosak sabun di badan..

wangi la ellesya niieee...

(jgn tiru aksi ini bergambar sambil driving)

Elly mintak mummy "sssyyyytttt"

slalunyerr bila elly dengar azan dia akan buat gini

tp ni saja2.. mula2 kat daku.. pastu kat mulut..

mcm2 la elly nih..

Pastu 2 2 belah tangan ke mulut plak..

Ellesya : mummy buat muncung..

Mummy : ok.. ( bila mummy buat elly jelir plak kat mummy)

Ellesya : mummy nak tgk gigi..

mummy : eeee (sambil tunjukkan gigiku yg putih bersih hehhe)

Ellesya : gigi ellesya putih kan mummy..

Mummy : a'ah... putih...

Akhirnya.. terlentok juaa si elly ni di bahu kiri mummy..

berenti keta kejap letakkan elly elok2 atas kerusi..

emmmuuuahhhh luv U so much

ellesya dah hiburkan mummy sepanjang perjlnan kita pergi & blk..


Comments

LYaFRINA said…
beraninyer main dgn angsa..
lya paling takut angsa.. ingt time kecik dulu msa kat rmh wan, kena kejor angsa...
'NuReeN' said…
lya : heheh kejar dr jauh jerr lya.. bkn brani sgt elly tue sekali angsa tue menjerit dia lari kat nureen peluk kuat...
Fieza79 said…
byk nyaa aktiviti ellesya..penoh dn padat...
Nureen balek kg sorang2 ye...gigih kan...ok tu demi ellesya...fieza tk biasa g mana2 tanpa huby...huhu
chugie said…
nampak lembut je die.. tp ganas gak ek? :D
'NuReeN' said…
fieza : nureen dah biasa.. dulu kan asben dok jauh.. so apa2 kena wat sndri.. ellesya pon dh paham.. best kalu blk kg sndrik..

chugie : ganas dlm lembut..hehhee... rasanya elly dh ikut perangai nureen masa kecik2 dulu.. agak ganas..
Ieza said…
so sweets..elok jer elly kan x banyak kerenah pn...ngantuk tidur terus...he3

drive boleh lagi tangkap gambar...x bahaya ker nureen??..

angsa tu x kejar org ker...selalunya yg ieza tahu angsa suka kejar orang..

apapn memang enjoy tengok percutian nureen ni..
'NuReeN' said…
ieza

skrg dia x byk kerenah sejak dia x BF.. klau x lagi susah masa drive pon nk BF..

itueww la nureen tulis jgn tiru aksi tue..hehehhe.. sbb keta x der boleh la snap curik2 tp x tgk camera pon tgk dpn..

angsa tue x kejar pon klau kita dkt dia makin kuat jerr jerit last2 kita yg lari bkn sbb dikejar dek angsa tp bising teriak angsa..

enjoy.. sbb 3 ari dok umah mak.. elly suka sbb boleh naik beskat sesuka ati..
el said…
byk giler aktiviti elly..
setiap saat ko snap pic dia eh..hahahaha
tang aku lak ko x penah nk bw camera hang tu nyamfahh

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017