Thursday, November 11, 2010

!!KasiH SayaNg AntaRa Kita!!


Ambooooiiiii...... :)
Tajuk bkn main lagi..
ari ni msk opis lambat
semlm wat keja opis smpi kol 2 pagi
pon x siap2 lagi
sambung kat opis lak pagi ni

Sebelum start keja yg berlambak2 tue..
nak story pasal semlm
balik ja keja teringat asparagus yg beli minggu lps x masak2 lagi
ni 1st time buat
ambil recipe dr eynda mama hannah... tq eynda..




Tapi lain cikit dr eynda

bahan2nya:

asparagus
sos tiram & sos lada hitam

ayam di potong dadu

bwg putih & bawang besaq

air utk merebus

olive oil

air sejuk


Cara2nya :


1. bawang besar & bawang putih digoreng dgn sedikit minyak sehingga garing dan keluarkan

2. guna minyak lebihan goreng bawang td & masukkan ayam yg dipotong dadu, goreng sehingga agak garing. kemudian masukkan sos tiran & sedikit sos lada hitam tambahkan sedikit air sekiranya terlalu pekat.. tp lagi pekat lagi sedap.. ok kuah dah siap

3. rebus asparagus dlm air yg mendidih, kejap jerr tau nanti lembik plak, dah agak2 masak toskan & rendam dlm air sejuk utk mengekalkan kehijauan & kerangupan asparagus tue... toskan dan gaul dgn sedikit olive oil.. eynda kata utk kasi bling-bling...

4. susun asparagus dlm pinggan, taburkan bawang yg di goreng td & tuang kuah sos tiram.. siap utk dihidang....:)



FOCUS LEBIH DEKAT


Malam td elly & daddy berselera sungguh

menu semlm 2 jenis jerr asparagus ni & ayam masak sos kunyit...

nasi dlm periuk licin... sukerrr




Lewat malamnya... (10 mlm)

di sebabkan keja mummy yg berlambak2 so..........

terpaksa la bwk blk wat kat umah..

tgk la apa mummy dpt dr daddy elly..

diam2 dia kat dapur

buatkan icecream kat mummy...

Daddy : special ice cream for my luvly wife..emuah (kucupan mesra)


Mummy pinjam meja elly kejap k :)...

tq dear...



8 comments:

Fieza79 said...

wahhh cam sedap asparagus tu...

hamboi tgh sebok bt keje opis...en huby siap buat kan eskerem..bertuah nya Nureen...

'NuReeN' said...

fieza : hehhee... dia kata sbb nureen wlpon blk lambat tetap masakkan utk dia & berselera plak dia mkn mlm td.. so dia pon buat la semthg special 4 me.. hehhe tq daddy. elly..

el said...

sedap npk eskem tu buat sndiri ke eskem tu rajinnya cik abae..hahahahaha
mlm ni rajin ape lak eh wakakakaka

'NuReeN' said...

ice cream beli la el deko jerr yg sndrik..hhehe..

mlm ni dia x kasik aku msk nasi sbb dia kan tgh berdiet..klau aku msk dia x leh mkn dia jd geram so aku pon dok pikiq la ni klau aku x masak aku nk mkn apa??

SILENT_VIOLET said...

so sweet...^_^

zura@iwan said...

cedapnya asparagus tu...ku x penah masak lg asparagus ni..hikss

eksrem tu paling cedapppp...fuyoooo...

Ieza said...

nampak sedap..bleh cuba ni...

'NuReeN' said...

YAN : hehhee... tq

ZURA : asparagus dok mkn kat kedai ja ni baru try msk.. ice cream special oooo

IEZA : try la kak ieza.. simple & sedap..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011