Monday, November 29, 2010

::HOPE CHILDREN HOSPITAL::

~aUTo pUbLiCh~
24 Nov 2010
Bermulanya episod ellesya d warded
Setelah hari ke 4 bdn elly masih panas
batuk2.. dan hari ke 4 ni baru elly cirit..
kami sepakat bwk elly terus ke HCH..
Jam 1 pagi
OTW ke cini suhu elly 38'C
sesampainya d sptal suhu dh 39.7'C
Dr. Victor : U nak ellesya msk wad ke juz nk ambil ubat??
Daddy : better msk wad la, dh 4 ari demam x kebah..
Dr. Victor : tapi dicini full, boleh x transfer ke pantai @ U nak ke branch kami kat waterfall?? klau msk pantai kena tunggu doc la tapi klau msk cini saya akan buat semua disini & p sana nanti msk bilik jerr..
Daddy : ok.. better disini la..
Dr.Victor : tekak merah, myb tekak dpt jangkitan kuman & terus ke usus yg menyebabkan dia cirit.. tp kita tunggu result darah ptg ni..
Daddy : ok

Darah elly diambil utk ujian sel darah putih & denggi..
Sikit pon elly x teriak, hanya mampu memandang

Bdn elly dah lemah & kurang air, darah dia pekat..

Kasih daddy pada ellesya
Elly yg sudah terlalu lemah
Dijelum supaya suhu bdn elly turun d bawah 38.5'C sebelum kami di benarkan ke HCH Waterfall...

Suhu 38.2'C.. elly keletihan..


Kami dah sampai HCH Waterfall... berposing jgk wlapon elly keletihan.. posing waktu mlm & di pagi hari..
25 Nov 2010

Elly baru bgn tdoq pkl 10.30 am...
Breakfast.. mcm2 ada tp 1 gigit roti ja elly mkn.. mulut x sedap, suhu masih turun naik..
Mummy cuba pujuk elly utk mkn...
Daddy plak cuba hiburkan elly..
bwk elly main d playground dlm hospital..
Elly dh happy dpt main.. rambut dh ala2 afro.. rambut jd keras sbb jelum dgn aiq asam jawa & bunga raya putih..
Elly mmg suka tgk fish.. tgk la rambut elly dr belakang heeehhee..
Kemana sj elly kena la bwk aiq tue..
Tunggu waiter utk order mknan..
Elly kena msk bilik.. batery mesin control tue dh low..

Batt dh full ajak main lg..
penat bermain masuk tdoq
Bgn dr tdoq, bermain2 ngan elly..
Hati x tenang ajak lg main kat dpn walaupon suhu masih belum ok..
lunch.. elly mkn sayur sj.. burger daddy yg mkn.. dari semlm x mkn langsung.. sesudah lunch main lagi..
tgh elly main nurse mai kat kami.. ada 2 gd news..
1st : ujian darah ok, sel darah ok & tiada denggi.. air kencing pon ok
2nd : branch sg ara dh ada kosong..
so kami mintak transfer blk sg ara sbb dkt dgn umah..
p/s : tunggu n3 seterusnya..kami masih dd cini.. elly dh makin sihat, sudah 5 ari kami dicini..

Wednesday, November 24, 2010

::Little Fingers Persanal Calendar Giveaway 2010::


GA from eb
Sempena "Anniversary" eb & shah yg bakal tiba
pada 23 Dec 2010 yg ke 4


*
*
*
*
*
*
*
1st piccas at waterfall
*
*
*
*
Elly wit horse at tasek


Special date

besday my lil princess : 27/08/2008

my luvly husband besday : 23/06/1983

my besday : 09/01/1983

anniversary : 26/05/2007



kwn2 yg di tag & sesiapa berminat boleh join k ;)


kak ieza

cik jue




"Emergency Leave!!"

Dah 2 hari aku EL
Ellesya demam
Ari ni pon x kebah lagi
nak keja pon hati x tenang
nak cpt2 blk lunch ni jenguk elly
daddy plak ambil EL ganti mummy
call daddy td katanya elly x mau mkn ubat..
nak mummy yg suap kot
slalu ngan daddy dia mmg susah nk mkn ubat
klau ngan mummy sng ja...


Ni piccas semlm kali ke2 g klinik ambik ubat kat klinik s'pore (pakar kanak2).. seblm tue p klinik biasa tp x jgk kebah so bwk g pakar.. nanti la aku update lagi blog... keja byk tp ati kelain nak balik ja nihh....

Friday, November 19, 2010

..::!!~Daddy VS Ellesya~!!::..

..::PS2::..

tengok la 2 beranak ni
dari gaya ellesya bagai dia pon pandei
main game keta tue
mcm tgh dok lwn ngan daddy..

Khusyuk menekan button...

Mummy : ellesya... laju2x potong daddy..

Tak puas hati dari menerap terus duduk..

COOOLLLL....

Ellesya: Daddy.... nak duduk cini..

Daddy : ni mcm nak potong daddy la ni..

Hehhheee.... 2 pemain dgn 1 bijik keta..

Penuh khusyuk & tawadduq

Ellesya : dishhhh3x... daddy....

Daddy : yyyeeeeaaahhhhh....

Terus tdoq belakang daddy tanda protes atas kekalahnya..

Relax nmpk!!!!

Meneruskan perjuangan..

Tersenyum bila tgk keta daddy langgaq pokok...

Ellesya : aaalllaaaaaa.......

Terus bangun nak tinggal daddy main soang2x..

Thursday, November 18, 2010

" Sehari di Aidil ADHA"

Di pagi aidiladha
Lepas beraya di umah tok teh & tok
kami terus pulang ke rumah
elly sronok beraya kali ni
dpt jumpe sepupu dia
dpt kwn bermain.. slalu blk kg dia soang2 ja
tema kami 1 family pagi tue hijau & biru
Dari kiri : adrian, ellesya & daniel

RasDaniel = 5 tahun

Ellesya Afreena = 2 tahun

RasAdrian = 3 tahun

Daniel & adrian 2 beradik tp muka lain kan x nmpk mcm adik abg..


Main beskat.. elly suka naik beskat daniel so daniel kena la beralah tp elly ni kuat jgk mengayuh.. boleh carey daniel..

Adrian ada cikit perasaan jeles abg daniel asyik melayan elly ja..

Saling bantu-membantu.. ;)

Elly & adrian ni mmg main kejap jerr mula nak gaduh..

Elly marah kat adrian sbb ambik bear kecik dia dr dlm raga beskat..

Adrian x mau bg blk... elly pon teriak la.. mummy pujuk elly bg bear yg besaq cikit.. dia x mau.. last, bila adrian tgk elly teriak dia tetiba jd baik hati bagi blk bear tue...

Main sama.. abis umah berselerak..

Dari kejauhan mummy nmpk elly khusyuk bercerita.. ntah apa yg diceritakan kat abg daniel ya??? siap angkat tangan dgn aksi2 lagi..

Petangnya... siap mandi lepak bersama2 mak teh, mummy shera & adrian sambil melayan blog mummy...

Sambung lagi main beskat..

Penat main berenti mkn kejap.. elly mkn maruku mcm mkn nasi.. hehehe...

Dari dlm umah berpindah keluar plak.. elly suka duduk & berkwn ngan abg daniel

Ellesya : abg daniel baik..

Mula aksi romantik antara elly & daniel.. mulanya daniel x layan..

berbalas tp elly plak tak layannn....

aaaa.... baru sama2 melayan... beraksi bersama maruku..hehhee

huiiissshhhh.... ni adegan 18sx kerr??? elly ambik maruku dari mulut daniel..

Mummy shera pon nak jgk.. jelesss kerr?? hehee

Sepetang bersama maruku.. mlmnya x der plak mummy ambik gambo... setakat ni jerr di hari raya qurban..


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011