Posts

Showing posts from November, 2010

::HOPE CHILDREN HOSPITAL::

Image
~aUTo pUbLiCh~ 24 Nov 2010 Bermulanya episod ellesya d warded Setelah hari ke 4 bdn elly masih panas batuk2.. dan hari ke 4 ni baru elly cirit.. kami sepakat bwk elly terus ke HCH.. Jam 1 pagi OTW ke cini suhu elly 38'C sesampainya d sptal suhu dh 39.7'C Dr. Victor : U nak ellesya msk wad ke juz nk ambil ubat?? Daddy : better msk wad la, dh 4 ari demam x kebah.. Dr. Victor : tapi dicini full, boleh x transfer ke pantai @ U nak ke branch kami kat waterfall?? klau msk pantai kena tunggu doc la tapi klau msk cini saya akan buat semua disini & p sana nanti msk bilik jerr.. Daddy : ok.. better disini la.. Dr.Victor : tekak merah, myb tekak dpt jangkitan kuman & terus ke usus yg menyebabkan dia cirit.. tp kita tunggu result darah ptg ni.. Daddy : ok
Darah elly diambil utk ujian sel darah putih & denggi.. Sikit pon elly x teriak, hanya mampu memandang
Bdn elly dah lemah & kurang air, darah dia pekat..
Kasih daddy pada ellesya Elly yg sudah terlalu lemah
Dijelum supaya suhu bd…

::Little Fingers Persanal Calendar Giveaway 2010::

Image
GA from eb Sempena "Anniversary" eb & shah yg bakal tiba pada23 Dec 2010 yg ke 4


http://mamaaerish.blogspot.com/ * * * * * * * 1st piccas at waterfall * * * * Elly wit horse at tasek

Special date besday my lil princess : 27/08/2008
my luvly husband besday : 23/06/1983
my besday : 09/01/1983
anniversary : 26/05/2007


kwn2 yg di tag & sesiapa berminat boleh join k ;)
mamalieyna
kak iezacik jue


"Emergency Leave!!"

Image
Dah 2 hari aku EL
Ellesya demam
Ari ni pon x kebah lagi
nak keja pon hati x tenang
nak cpt2 blk lunch ni jenguk elly
daddy plak ambil EL ganti mummy
call daddy td katanya elly x mau mkn ubat.. nak mummy yg suap kot slalu ngan daddy dia mmg susah nk mkn ubat klau ngan mummy sng ja...

Ni piccas semlm kali ke2 g klinik ambik ubat kat klinik s'pore (pakar kanak2).. seblm tue p klinik biasa tp x jgk kebah so bwk g pakar.. nanti la aku update lagi blog... keja byk tp ati kelain nak balik ja nihh....

..::!!~Daddy VS Ellesya~!!::..

Image
..::PS2::..
tengok la 2 beranak ni dari gaya ellesya bagai dia pon pandei main game keta tue mcm tgh dok lwn ngan daddy..
Khusyuk menekan button...Mummy : ellesya... laju2x potong daddy..Tak puas hati dari menerap terus duduk..
COOOLLLL....
Ellesya: Daddy.... nak duduk cini..Daddy : ni mcm nak potong daddy la ni..
Hehhheee.... 2 pemain dgn 1 bijik keta.. Penuh khusyuk & tawadduq
Ellesya : dishhhh3x... daddy....Daddy : yyyeeeeaaahhhhh....
Terus tdoq belakang daddy tanda protes atas kekalahnya..
Relax nmpk!!!!Meneruskan perjuangan..Tersenyum bila tgk keta daddy langgaq pokok...
Ellesya : aaalllaaaaaa.......
Terus bangun nak tinggal daddy main soang2x..

" Sehari di Aidil ADHA"

Image
Di pagi aidiladha Lepas beraya di umah tok teh & tok kami terus pulang ke rumah elly sronok beraya kali ni dpt jumpe sepupu dia dpt kwn bermain.. slalu blk kg dia soang2 ja tema kami 1 family pagi tue hijau & biru Dari kiri : adrian, ellesya & daniel
RasDaniel = 5 tahunEllesya Afreena = 2 tahunRasAdrian = 3 tahunDaniel & adrian 2 beradik tp muka lain kan x nmpk mcm adik abg..
Main beskat.. elly suka naik beskat daniel so daniel kena la beralah tp elly ni kuat jgk mengayuh.. boleh carey daniel..
Adrian ada cikit perasaan jeles abg daniel asyik melayan elly ja..
Saling bantu-membantu.. ;)
Elly & adrian ni mmg main kejap jerr mula nak gaduh..Elly marah kat adrian sbb ambik bear kecik dia dr dlm raga beskat..
Adrian x mau bg blk... elly pon teriak la.. mummy pujuk elly bg bear yg besaq cikit.. dia x mau.. last, bila adrian tgk elly teriak dia tetiba jd baik hati bagi blk bear tue...
Main sama.. abis umah berselerak..Dari kejauhan mummy nmpk elly khusyuk bercerita.. ntah apa yg dice…