Thursday, August 30, 2012

2 syawal - kunjungan dari sebelah nureen/ cucu / jemputan

assalamualaikum
autopublish

mak aiii panjangnyerr tajuk
nak tau knape pjg sila baca smpi habis yerr hehehhe...

awal2 pagi dpt panggilan dari adik
nak datang beraya ke rumah PIL nureen
so kami plan masak utk adik beradik nureen lunch di c2
tapi kami x der bergambo la plak
juz gambo anak2 jerr

sebenornya, 3 sepupu ni yg sgt2 xcited nk berjumpe
mak ckp adrian asyik sebut jer nama ellesya masa kat kg

bila dh jumpe mmg asyikkkk la drg ni main

dari dlm umah smpi ke luar umah

main bubble sama2


si abg daniel tiup bubble
si adrian & ellesya pecahkan bubble

bila adrian & abg daniel dah nak balik ellesya seakan2 merajuk
yerr la dah tak dapat main
siap ajak mummy & daddy blk kg ptg tue jgk hehhe
kami plan esoknya baru nk blk kg

emir wit BIL..
klau org ckp emir ni anak BIL nureen pon caya kan
dah sebijik dah ropanyerrr

muka frust ellesya bila kami tak nak blk kg lagi

nureen wit emir yg masih blurrr baru bangun tdoq
berat nureen skrg 49kg nak turunkan lagi 2 kg :)

ada yg bertanya rahsia nureen dh kembali kurus kan
hehehe.. tak der rahsia apa2
nureen tak diet pon
cuma nureen mkn pil nona rogay saja
ni semua set yg nureen pakai masa dlm pantang
abes pantang nureen juz continue ngan phyto natal & phyto cleance plus sahaja

*****************************************
cucu mak no 6

alhamdulillah...
adik nureen syazie @ ilah @ syat 
selamat melahirkan bb girl di damai service hospital, melawati
mlm isnin lepas

 tarikh : 27 august 2012
jam : 10.10 malam
berat : 3.1kg
tinggi : 52cm
perasan tak, tarikh lahir baby adik nureen ni sama ngan tarikh lahir ellesya.. cuma beza jam jerr
ellesya pkl 11.35 malam :)
bila ellesya tau dia dah ada gang
hepi sgt2, yerr la cucu mak dia soang jerr pompuan
lain semua lelaki..
dh lerr dpt gang sama tarikh besday plak tue ehhe

 adrian yg sgt2 xcited

 ni dia....
mama & babynya
kpala baby agak membonjol sbb kena vacum

 klau tengok dari tepi bambam jugak kan pipi bb mak teh ni

 mummy shera tak lupa nk jugak posing2 ngan anak buahnya yerr....
kakak nureen ni masuk skali dlm labour room ngan asben adik
tapi dia kuar awal sbb x tahan tgk adik dok push
kecian katanya, smpi dia plak yg pening2
hope ada rezqi utk hg jgk yerr utk 3rd bb
mana tau kali ni girl plak hehehe

tahniah buat ilah & fauzi
depa masih dok mencari2 nama utk bb yg bermula ngan huruf N
ada suggestion x??

*****************************************
majlis perkahwinan

nureen nak jemput semua rakan2 blogger ke
majlis perkahwinan adik lelaki nureen



:)

24 comments:

eB said...

best la elly dh dptb gang...
:)
muker kakak nureen sm cam syat yer?
best boleh snap gambor ms bb tgh disiapkan... kalo gov x leh... ;p

tahniah syat & adik laki nureen....
:)

Cik CT said...

Salam kenal..:) syioknya dpt baby baru...:) salam aidilfitri utk nureen n family..:)

Anum said...

wow seronok ek sis
insyaallah sis

eima said...

lawa2 la family ko nureen ....
kat damai bdk2 pun leh masuk ek time misi dok cuci2 tu

Myra Jay said...

-Happy tengok Elly dapat main ngan sepupu dia ha ;)

-Muka Emir memang sejibik BIL Nureen ha :)

-Member Myra 2 orang lepas bersalin makan set Nona Roguy memang kurus..
Tapi ada tak set yang bukan utk orang dalam pantang tp nak kueus jugak..heheee

Sidratul Muntaha said...

huhuh...
alhamdulillah..
congrats to your sister and brother..

Myra Jay said...

Phyto cleanse ye.. boleh cuba la camni... Nanti nak ushar detail

Nens Collection said...

kak nureen jenis x gemuk..nens dulu pon makan jgak set tu..turun2 tp x mcm zaman muda emaja..ekeke..dh mmg gen gemuk banyak kan..

suke sgt tgk baby yg masih bertali pusat tu..fresh sgt..hehe..kite dulu pon mest cam tu jgak..hehe

salam pengantin baru la buat adik lelaki k.nureen ye..;)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

bukan main suka lagi nureen dapat geng ek...

Zura@Iwan said...

wey...nk trkn berat lg ke? hg dh kurus tu aku tgk..hehe..

tahniah utk adik ko....cutenya bb kan..

knduri adik hg..insyaAllah la yer...thks kerna jemput..

wantie said...

memang sebijik si emir tu mcm nureennya BIL.

tengok baby sekali ngan tali pusat 7 gunting tu. sereyau la pulak.

kak t kan jenis penakut. tengok darah gunting bagai memang lemah lotot.

Imah Dinor said...

bila tgk pic baby dgn tali pusat teringat masa imah ari tu kuar jer baby terus duc letak atas dada soh kita peluk dlm 1jam dulu, sejuk jer rasa..konsep sentuhan kulit kekulit gitu..tahniah...

wahida said...

hah? berat ko 49 kilo je nureen? jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....


suci je tgk baby baru lahir tu...tahniah pada adik nureen ye...ckp kat dia, dia dpt baby comel dan montel gitu...geramm!!

p/s: kalau dekat nak sgt pegi wedding tu nureen, boleh kita jumpa kan? malangnya, jauh...huhu...

Cute Mum said...

ala.. comelnya baby..
nie wat rasa excited nak tgk baby sendiri..

Qhaifa Nur said...

seronok time raya dapat sambut orang baru juga NureeN....tahniah

comelnya bertali pusat lagi...

Salina@IbuAqil said...

Amboi3!!!!
Panjang citenya..
Hi3!!!
Tahniah terima "orang baru"..
Slmt dtg sayang.. ;)
Seronok elly ada geng erkk.. ;D
Terima kasih Nureen atas jemputan kenduri..
Ina sekeluarga x dpt nak hadir..
Kami kat sini pun ada kenduri.. ;)
Semoga semuanya berjalan lancar yer..

aanie said...

emir...bam bam nya kamuu...

bestnya dpt amik gmbr baby camtu...kalo mak dia tgk blk, blh nangis happy ni...

eB said...

camner leh ngikut tuh?
drg sampai umah pkl braper?
ader bacer2 pendinding x?
lahai, cian bebudak nih kalo nmpk2...
aerish ari BBQ tuh siap tunjuk2 lagi kat ER... pastuh tanyer aper tuh aper tuh... ER x nmpk aper2 pn...
nasib la Aerish x tkt, & benda tuh x ngikut. kalo x haru... eB dh la gini. hu3

Kesuma Angsana said...

suka2 sgt bau2 baby ni!

ieda said...

uishh 1st time tgk bb dengan tali pusat layie .. terkasima kejap akk nie ;)

aah kalau gomen x lepas lah nak take pic macam nie .. selalu bb dah bersih baru dpt kuar huhu

|| NaFiRaa || said...

amboiii emir.. makin bambam dah.. pipi yang tak tahan tuh.. rasa nak geget2 jek..

Tahniah pada adk nureen.. tomeynye baby.. pipi tembam jek..

mamalieyna said...

BUDAK2 CAMTU LAH, TIME KENA BRPISAH DGN KWN, TERUS MOYOK..HEHE~

*TAHNIAH DPT ANAK BUAH BARU..EIII..DPT SNAP PIC FRESH CAMTU, BESTLAH..KENANGAN~ ^_^ ADA GENG ELLESYA..BEST LA DIA..

* OOOH KUPANG EH, DKT JA DGN SIK, TP EINA BALIK JOHOR THIS WEEK, LAST WEEK BALIK KEDAH TAKDAN NAK BALIK JOHOR..HUU~APAPUN TAHNIAH, N HOPE MAJLIS EBRJLN LANCAR

izz iizza said...

ooo ini la rahsianya ya nureen..nona roguy rupanya..:)cepat tu dah dpat 49..iza nk turun dari 52 nk ke 50 pun jenuh..

tahniah tuk adik nuren..montel tul baby tu..patut sampai kena vacum..

pakat la juah kalau dekat iza dtg ni..hihi

MamaEma said...

produk NR memang bagus..lebih2 lagi minyak urut dia tu...

tahniah untuk adik nureen....diucapkan selamat pengantin baru

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011