Friday, August 10, 2012

musim buah dibulan ramadhan

ASSALAMUALAIKUM

thn ni sama mcm thn lepas
musim buah dikg jatuh dlm bulan ramadhan
dpn umah mak bergayut buah rambutan merah2
tp tgk jer la kan
lupa plak nk jolok bwk balik penang
yg sempat dirembat blk 3 minggu lepas...
maaf yerr klau ada yg terliur
perasan kan durian tue ada 2 jenis
satu kuning & satu lg putih
nureen suka putih, tue pasal kena bwk blk 2 jenis.. 
yg kuning pon nureen ambik yg sedang2 ja clr dia
yg x terlalu kuning :)

dokong plak nureen mkn 2 3 bujik jerr
yerr la baru pas pantang mana bleh mkn lg kan
cukup la sekadar merasa

jambu air... wahhh sodap klau ada kuah rojak @ sambal belacan kan
ni daddy yg kutip ngan ellesya
mkn smbil tgk cartoon
dlu ellesya tak mkn durian tau
tp sejak daddy bg dia mkn durian yg dlm freeze
yg dh jadi ala2 icecream g2
terus dia mkn, siap nk mkn ngan pulut lagi

dh bln posa mkn durian plak takot bdn panas 
so sejukkan dengan manggis :)

khusyuk amat tu...

dah abes mkn main game plak yerr

hahhaa... ni nureen la punya keja
dok compare kaki ellesya ikut kaki nureen ke kaki daddy??
hahhaha
bila renung lama2 nmpk mcm ikut daddy ja kan

tangan pon kan
:)

baru2 ni balik masa tgk baby amal ada ambik buah rambutan
tapi dh ngap lupa nak snap :P

16 comments:

watyz said...

best nye buah manggis.. suka mkn manggis dr yg lain2... :)

Nens Collection said...

smpai merah2 tangan duk kopek manggis..nikmatnyerrr...;)

hehe..sume ikut daddy la ellesya..hehe..emir nnt ikut mummy plak..hehe

diana said...

anak saya langsung tak suka durian.cemana entah nak bagi suka..
bukan makan je tak suka,
bau pun dia tak mau..kalau beli durian,dia dok dalam bilik je,,busuk katanya,

eB said...

manggis tuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... meleleh air liur. kena carik nih :)

sumer mmg mabeles la :)

Myra Jay said...

Sedapnya buah durian... Myra tak kisah putih ke kuning yang penting isinya kena sedap, memang layan abes ;)

kak tini (umialya) said...

terliurnya..

Qhaifa Nur said...

suka buah manggis....sedapnya

|| NaFiRaa || said...

terliur tengok duriann!! zura hantu durian.. x kira kuning ke putih semua zura bedal.. huhuhu.. meleleh tengok~

eB said...

nureen text eb no adeq nureen yer. no mmg x der dh la ehsan hp jth kt toilet dolo tuh. kalo xder aral eb pegi insyaallah

wantie said...

sama la kita nureen. anak anak semua ikut suami. Amirul tu mcm klon husband je. Aleesya je lain sikit.

last week balik kampung, ramai yg ckp muka Aleesya mcm muka MIL. haishh.... semua ikut side husbnd ke?

sib baik Aleesya pompuan, sama mcm kak ti tang perempuan tu je la. hahaha

LYAfrina said...

salam nureen..sori lama x dtg sini..lya lama sgt x update blog..huhu..
wah..meriahnyer buah-buahan.. paling suka manggis la..tp paling jrg dpt makan..

nureen... brg nureen tu lya pos next week ye.. kalo x sempat lps raya.. dh lama sgt tertangguh.. ye la..lya susah nk gerak sndiri skarang.. nk kemana harap fain je.. sori sgt2.. bkn x igt..nk pos skali dgn eb punye..

eB said...

terjah sini cepat :)
http://ronaldieya.blogspot.com/2012/08/ramadhan-giveaway-scotland-fm-saudi-kc.html

Anum said...

wow sedapnya

eB said...

la yer ker? e nk bagitau trus td. tapi tup2 jerk kami x der line... trip lagi... hu3

Lelaki Ini said...

gambar dua yang last memg tak leh blah...
hahaha

manja209 said...

aku xsuke durian...hurmmm
tang manggis n jambu merah tu aku plg suke..aummmmmm.sedapnye

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011