Wednesday, August 29, 2012

kunjungan pertama di 1 syawal

assalamualaikum

selepas bersalam2an, kami terus berkunjung ke rumah sanak saudara
1st rumah yg kami terjah ialah umah mak ndak
adik kepada FIL

wajib pose dlm keta kan

ni nureen ngan ellesya la yg terlebih gedix.. ehehhe

ansem boy dah stim laaa....
ada yg bertanya knape baju raya emir putih
sebenornya seluar emir hitam, so baju klau hitam jugak mcm x kena kan.. kebetulan kami kenan sgt ngan kemeja ni
plan asal mmg nk hitam putih
so memandangkan baju nureen & ellesya manik2 nya x sama clr
so tudung beli ikut warna manik la hehhe
sbb tue la main clr jerr hitam & match ngan apa clr x kesah janji cun
cun tak kami???
bila dah stim apa lagi nureen bagi dia berdiri hehhe
sesampainyerr lupa plak nk snap juadah di hari raya yerr
lapo sgt la tue

jom layan bermulanya episod aksi gedix anak & mummy di laman rumah mak ndak

ni apasal pulak..
apa yg tak kena ni??

bila mood dah mari... cun tak ??? hehhehe
mana emir???
hehhe.. dah tgh ari mmg time emir la kan.. time tdoq zzzzzzz......



nmpk mummy plak yg lebih2 ya...

loving couple kan hehehhe

 
mata nureen nmpk bengkak2 kan
sbb x cukup tdoq, berjaga dok jelum ellesya

sweet couple.. eh ya ka? heehe
offcoz la kan (puji sndrik yerr)

PIL wit pak ndak & mak ndak

ellesya wit tok (mil)

nureen wit mil

bila nureen jenguk emir yg masih nyenyak tdoq dlm bilik
apa lagi, gedix la kejap dpn cermin kan hehhe
masih perlu lebih praktik ni 

sedap jerr tgk emir lena
asyikkkkkkkkkkk..
baru nmpk seluar emir kan

sabar menunggu anak teruna bangun

bila emir dah bangun ellesya plak nk tdoq
sempat lagi emir kaco kakak sya kan

skali emir nangis daaaa bila ellesya mintak emir tdoq atas lengan dia

pandai kakak sya pujuk emir
dh ok....

senyum jer kan

sebelum kami keluar dr bilik
ellesya mintak nureen snap pic dia lagi
ngan emir sambil duduk

sampai senget2 tudung ellesya
bagus la ellesya, dia tak buka tudung tue walaupon berpeluh

kami teruskan perjalanan ke yan kedah
menziarahi kubur arwah tok daddy

muka xcited nk beraya kan
beraya wit jam madagascar pink

apa la yg ellesya dok gebang tue....

smpi g2 skali yerr...

lepas daddy ziarah kubur arwah tok
kami singgah kat umah pak ngah abg kpd mil
pastu ke umah mak lang kakak kpd mil
tapi x der pic yg nueen snap, juz sekeping ni jerr...


Al-Fatihah buat arwah tok en.soami

21 comments:

Zie said...

Tak pa encem boy hitam putih lawa jugak.. suka2.. cumil, elisya lagi lah..

eB said...

tu dier. byknyer gambor...
jeles3 :)

Anum said...

cutenya sis akak nie

manja209 said...

emir ensem la...ehem2x
byk eh ang amek gbr.bgus2,rajin tol.aku jgk yg mls..hehehe

lieyalatif said...

amboi kemain hensem lagi si kecik ngan cap die...suke tgk....baik lak tu dok diam jek pakai...kalo anak lieya siap laa dah tarik2...heheeheheheh......

dah mcm kakak ngan adik dah lieya tgk nie...cun2 belaka heheeheheh

watyz said...

syomel emir pakai topi tu.. baik tul kak sya x buka tudung yer...

eima said...

besar rumah ... siap ade gazebo .....

Nens Collection said...

mmg gojes kaler hitam..menawan sekali..hehe

emir pakai kasual..tp ttp comel ngn topi ala2 golf tu..hehe

mmg best dpt jalan sume saudara mara time raya kan..sekali 2 aje sthun dpt erat silaturahim..;)

Zura@Iwan said...

emir senang je tido dia kan....

irfan kalau berjalan...pyh nk tido gak...hehe..

best kan ziarah rumah snk saudara ni...km thn ni x byk sgt bjln...huhu

izz iizza said...

meriah raya ni..cepat jer slim nureen ya..apa rahsia..:)

Qaseh Gifts said...

Nice family :-)

izan mama mia said...

singgah raya dr blog zie...sambil tgk gambar raya..amboi..meriah nyer...

wahida said...

comelnya dua badik neh....gerammmm!!

kesian emir nangis...tapi masa nangis tu dia comel lah!!

Kesuma Angsana said...

meriah2 sungguh ye!

wantie said...

mcm mcm ely ni kan. duk uli adik dia. ha.. tetiba terkeluar perkataan uli tu.

best je tengok korang. hepi forever

Salina@IbuAqil said...

Uimakkkkk!!
Meriah gambor2 rayanya.. ;D
Lawa jam elly.. ;D

Fieza79 said...

meriah nya gamba raya ada sesi jalan2..kami jalan2 takdak sesi begamba sb msg2 mls dan malu hehee...

wahh nureen beranak kecik pun ber heel kan..

Qhaifa Nur said...

handsome betul emir ni...
amboi mak gan anak siap berposing lagi..suka betul tengok....

seronok jalan2 kan ellesya bole collect duit raya....

MamaEma said...

bukan main lagi mummy dengan girl posing dan beraya yer..

Imah Dinor said...

wah bestnya dapat jalan2 raya...kita dok rmh jer hu..

LYAfrina said...

wah,,emir dh cam maher zain je...
tinggi kasut tu..lya pon pkai ksut tinggi time raya.. leps raya tersimpan je.. keje suka pkai y flat

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011