Friday, August 3, 2012

terima kasih CAHAYA.........

ASSALAMUALAIKUM

CAHAYA???
nak tau ke kesahnya....
bermulalah kesah disebuah desa............ 
ewahhh2 mcm bersyair la plak...
begini, kesahnya bermula bila kami terjah queensbay............... :

b4 gerak ke queensbay sempat snap gambo bambam mummy & daddy ni
dan bila nureen asyik snap gambo emir ja ellesya mula jeles...

Ellesya : mummy tangkap gambar sya pulak
Nureen : ok

setibanya di queensbay
tersandar yerr... mcm terpinga2 jerr.. knapa??
kami lepak minum2 kat j-co sekejap
saja terjah queensbay nk bwk ellesya main2 sebenarnya
tp bila lalu dpn butik EVERLAST terdengar lagu faveret daddy

ANAK KAMPUNG
by JIMMY PALIKAT

Memang aku ini anak orang meskin
Tiada apa-apa yang dapat ku berikan
Engkau memang cantik
Memang tidak padan dan tidak sepadan


Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli-kuli sahaja memang tidak padan
Cantik bah kau itu
Banyak yang tergoda lagi orang kaya


Tiada keretaku bawa kau jalan2
Rumahku pun tiada, ada pun bapa punya
Apalagi belanja mau bayar berian
Kahwin sama kamu


Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain


Engkau masih muda, cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiada guna


Tiada keretaku bawa kau jalan2
Rumahku pun tiada, adapun bapa punya
Apalagi belanja mau bayar berian
Kahwin sama kamu


Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

kami buat2 belek baju2 kat butik tue
walhal bkn nak beli pon tp nk dgr lagu punya pasal
kahkahakhhhh......

tp bila kami teruskan perjalanan, butik sebelah jerr sebenarnya, terus kami melekat!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
converse
dimana secara tak sengajanya bila lalu jer dpn butik converse terus teringat mlm selasa lepas ada tgk blog sape ntah lupa la plak
ada pic anak mawi - cahaya malaika
pakai kasut converse
so daddy ckp nmpk stylo lah
so... adakah kami beli sama mcm anak mawi???
tgu hari raya nanti k

ellesya x der plak mintak nk shoes mlm tu
tapi mintak nk jd PhotoG... hehehe

ni ape kes???
muka sronok sebenonya dpt kasut raya buat emir
emir steady, minum susu dkt2 4oz..

kami gedix sekejap with kasut raya emir hehehe


ni la pic cahaya malaika yg pakai kasut converse tue
terima kasih buat cahaya, sbb cahaya la emir dpt kasut raya :)
tp clr yg kami berkenan abes stock la plak, so ambik clr????
tunggguuuu 1 syawal k :P


12 comments:

eB said...

oooo emir dpt kasut rayer...
tahniah emir... cantek kasut cahaya tuh...
^__^

manja209 said...

raya sakan la emir ye
wow...memg stylo la cahaya ber'converse...hehehe

Huda said...

bestnye emir dpt kasut raya converse :)

eima said...

wahhhkecik2 dah pakai kasut branded ... hebat .... cantek kasut emir

Gieyana said...

cute..kasut kt sini utk kids mmg comey2..:-)

Qhaifa Nur said...

comelnya kasut emir....

wantie said...

fuh.. kecik gitu dah dapat kasut. best la emir, walaupun tak lehjalan lagi dah pakai kasut.

Kesuma Angsana said...

wei raya sakan ye tahun !.... lagu tu fevert anak2 KA hehe

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhh!!
Stlo ler emir pagi raya nnt..
X sabau untie nk tgk emir bergaya.. ;)
Happy Weekend, Salam Nuzul Quran & TC yer.. ;)

|| NaFiRaa || said...

tetiba tak sabar nak tunggu raya.. segak lah anak teruna nanti..:)

syiela said...

cantik kasut... tak sabar nak raya :)

wan nurul hezrina said...

wahh dah ada dah kasut raya emir=)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011