Friday, August 17, 2012

preparation aidilfitri 2012

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah, 
persediaan utk menyambut raya tahun ini lengkap sempurna

15 ramadhan
jom kita jalan2 sambil melayan emir dengan golf cap barunya
kebetulan mmg daddy tercari2 cap ni
 kami jumpak jugak akhirnya di queensbay
mmg juz tinggai satu ni ja
terus sambar walaupon topi ini utk umur 2-3tahun
muat plak tue ngan kpala emir heee

emir yg slamber

ni kes nak main la kami x bawak2 masuk hahha

meraung ellesya bila kena marah ngan daddy
terus lari peluk nureen

emir berwajah baru
suka betol isap jari tue

ansem boy tgh pikiq apa tue???

tgk la.. ada tokoh tak utk wakil negara dlm sukan golf hahha

lagi piccas emir & daddy
daddy dengan whatsapp nya
tarok gambo depa 2 la dlm whatsapp tue :P

kami singgah jugak sekejap, selagi tak singgah x lekang di mulut la si ellesya tue ajak g main

sronok dia dpt main walaupon sekejap
emir belum pandai lagi, tggu la cikit ari lagi
mau lawan 2 beradik ni nak main hahaha


26 ramadhan
wah3x.... raya thn ni nureen serba baru
dari atas smpi bawah tau hehehe

 70% tau... apa lg rembat la....

 memandangkan setibaya kami di queensbay, dave deli & chicken rice shop full booking so kami berbuka di CBTL  (coffee bean tea leaf) je

berselera anak dara kami mlm tue
sbb suka ngan butter & strawberry jam yg comel tue

 ni dok mkn smbil dok berletaq ka???

 emir mengantok, asyik merengek..
tapi bila kami bwk pusing2 dia diam plak
dia x nak duduk nk cuci2 mata ropanya

 asyikkkkkk  tgk ellesya mkn
kami tgu smpi dia abes mkn baru singgah jusco kejap
belikan sedikit keperluan utk daddy

 setibanya diumah
daddy pasangkan lampu liplap2x kat tingkap
nureen beli masa lunch hour
lampu liplap2 tue versi ellesya k

ni without flash...

***************************************
(tq eb)

klau tahun ni nureen puasa penuh
bermakna 2thn berturut2 dlm sejarah nureen posa penuh sejak akil baligh :)
thn lepas sbb sah preggy sebln, mmg cmfrm2 la posa penuh, thn ni sbb baru abes pantang
klau ikut mcm ellesya dlu, 7bulan baru dtg bulan ;p

dikesempatan ini
"selamat hari raya, maaf zahir & batin"

12 comments:

eB said...

tahniah dpt poser penoh. eB x dpt. hu3

mmg ensem la emir pakai topi tuh... suker eB tgk... :)

manja209 said...

besnye dpt pose pnuh...aku jgk da 7hr tinggai..abes pantang trus mai mcm biase..huaaaa :(
encem emir bertopi..:)

Aleyn said...

Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya!!! Tahun ni kita kena ganti 7 ari...huhu

Gieyana said...

tak dan nk p usha primaverz beb..tp cfm kasut dier tinggi melangit kan..:-)

selamat hari raya maaf zahir batin yer nureen.:-)

Huda said...

bestnye..huda thn ni dlm sejarah x dpt pose penuh since 2008-2011 saja dpt pose penuh :)

Zie said...

alhamdulillah, zie pun dapat puasa penuh... lega piriot tak mai.. nureen insyallah nanti kalau takdak hal nanti zie pi, bagi no tel buleh...

wantie said...

kusyuk tul elly makan. hai ngalahkan orang berbuka puasa lak.

comey la emir ngan topi tu.

nordee said...

wahhh bestnya tak payah ganti puasa...jeles ni...
Selamat Hari Raya Nureen.. Maaf Zahir dan Batin

QUEENPINK said...

Ampun dan maaf andainya aku ini…
Terkasar bahasa dalam bicara
Tersilap bicara semasa bersama
Termarah yang tak kena tempatnya
Tertanya tak tentu hala..
Tersasul yang tak sengaja
Terpukul kat mana-mana
Terpekik kuat di telinga
Terhantuk terketuk di kepala
Terpinjam terambil harta & benda
Termoody tak semena-mena
Terumpat bila ada cerita,
Teremail benda yang tak sepatutnya kau terima
Termacam-macam yang kena-mengena.. ,,
Di hari yang mulia sepuluh jari ku hulurkan semua,
Memohon kemaafan atas segala dosa yang ada
Kerana aku masih bernama manusia
Pastinya tak lepas membuat dosa
Semoga dimaafkan,
Salam Aidil Fitri Maaf zahir & Batin

izz iizza said...

salam aidilfitri nureen..maaf zahir batin..:)

suka tengok emir tembam tul..hikk

mamalieyna said...

Bestnyer dpt puasa penuh kan..^_^

salam aidilfitri buat nureen sefamily!

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011