Wednesday, August 21, 2013

2 syawal.. beraya tanpa daddy

assalamualaikum

raya ke 2 & 3 kan daddy standby..
so daddy d hati kami diketika ini hehe...
kami ikut rentak abah
beraya umah sanak saudara
rumah pertama... umah tok cu sebelah abah
merahnyerrr....
kebetulan jerr baju ni sebenarnya..
alang2 dah ada sama utk mak ngan anak kan..
kami buat baju utk raya ke2

eh.. tu pink la emir
gegirl punya.. hehe
gaya mcm la pandai kayuh... yoyo ja lah
last2 kayuh ngan kaki
ellesya pon nak naik kan
offcoz la emir yg menang
rumah ke 2..
rumah paksu hassan, jugak sebelah abah
emir.. setiap umah yg kami singgah dia akan makan
tak cerewet.. semua dia bedal
kebanyakkan yg jadi pilihan adalah maruku 
suka yg rangup2
ni daging masak hitam
mcm ala2 rendang tok g2..
perghhh... mmg sedap, nureen ratah jer tau.. haha 
rumah ke 3, umah 'mak yah' adik mak yg 2nd last
berebut laaa nak naik kereta menan ni
 sapa lagi yg menang klau bukan emir kannnn
kemain lagi moncongnyerrr
emir dok tgk apa??
ada org merajuk la....
 amal pon nak naik jugakkkk.....
boleh ka share ni??
tuuu... si baju merah dah merajuk laaa
emir dh mula gelisah
amal pon... emir menonggek agaknyerr.. haha
kuat dia gengam baju emir takot jatoh
budak merajuk nunnn di carok anjung
emir cuba memujuk ker??
dah senyum bila emir mau berkongsi
hehhe
rumah ke 4, pak ngah jali, sebelah abah
masa ni dah nak balik
pak ngah bwk keluar burung kesayangan
tp x tau la burung apa huhuuu
2 jenis peliharaan pak ngah
emir pon tercengang...
dah tgh hari.. kami berangkat pulang dlu
raya ke2 kan hari jumaat..
so kaum adam nak solat jumaat

kita sambung raya di sebelah petang plak :)
_________________________________________________________
jom singgah


17 comments:

Sayangku Zie said...

cantik baju mummy dan kakak sha

Nurzakiah Hanum said...

cantik baju dia

Syima ~Mama Kyra~ said...

merahnya mak ngah..hehe. kemain rajin nureen ambil gmbr betndg rmh org..kita segan nk snap pics..hehe

eima said...

syok tu dpt pi beraya kat utara semua mknan fav ade ..huhu

Adlin Mohamad said...

emir like kyreen asik dia je yg menang kakak sure kalah hehhee

mama tisya said...

cantik sedondon merah ibu & anak...nape gmbr 1st tu ellesya masam?

lieyalatif said...

cantik baju nureen..sedondon gitu dgn anak....

alahai sian bile hubby kene keje..takpe laa dah tugasan kan...yg penting raye pertama dpt bersame2....seb baik berjalan raye gak nureen...kalo lieya ni hubby takde mls nak ikut raye sbb renyah nak handle anak sorang2 heheeheh...

wantie said...

lawa baju mummy ngan Elly tu.

sib baik emir tak ramas burung tu.

Khai♥Rin : anies said...

ooo merajuk sbb nk naik kete menan rupa nyerrrr

Imah Dinor said...

meriahnya raya ,raya k2 pun sedondon lg...ni betul raya smp pensan...

Qhaifa Nur said...

lain rasanya raya tanpa papa kan ellesya...cantik baju raya thn ni NureeN...

nasib baik anak kak nur dah besar...nak berjalan pun senang..tak ikut mama papa..ikut mak sedara mereka beraya pun jadi...

el said...

lawalah baju hang ngan elesya
tu pun hang beli kat uptown ke
ke tempah?hehe

nanakimie said...

cantek bju sis n ellesya...awat ellesya masam je tu,heee

LadyBird said...

salam kak.. slmt hr ry.. maaf zahir n batin :D

nanakimie said...

blog nana tu blog campur2 sis,heeee:)

LYAfrina said...

comeyrnyer elesya..sedondon dgn mummy dia..msih bbju kurung pd raya ke-2...
tp la..tuntutan krjakan..

mama lieyna said...

Lawa baju merah hitam.. :-) suka suka..

Comei budak2 la..geram..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011