Tuesday, August 6, 2013

iftar d bayview hotel, penang

assalamualaikum

lewat bersiaran ari ni
semlm tak sempat nk draft siap2 hehehe
jom kita tgk, kami beriftar d bayview hotel

 dah x sabar nak mkn
kami family ke2 smpi d citu
 fvret ellesya
msk ja, terus serbu icecream
 dia dah buka posa awal yerr hehe
 dessert haruss fokus lebih yerr
cream puff :)
pudding & jelly
 sagu with susu & gula melaka
 popia & nugget kot x silap
 choc cake
 antara dessert2 yg lain :)
 serunding, nasi himpit, air asam, acar, ikan masin semua kat cini
 salad...
 soto ayam :P
emir makan soto yg byk dr nasi
 roti kosong wit butter
udang sweet sour kot
rasanya la.. sedap :)
 lauk nureen juz snap 3 ni jerr
telur cheese kot ngan ikan msk rendang
 nasi kuzi kambing + sayur campoq + udang + ayam golek + telur  cheese, daging black paper, ikan rendang
 kan depa yg buka posa dlu dr kami
hehhee
emir klau nak suruh dia duduk diam2 dlm baby chair ni
kena la bg dia mkn sndrik
hehhee
so papedom & roti la yg bg dia pegang
yg lain kami suap :)

bergilir2 kami jaga emir
sbb dia tetap nak main kat bwh
smpi daddy bwk g lobby, dia boleh g masuk dlm kolam ikan
hahha
abes basah baju
seb baik la bwk baju spair

kami org yg paling last kuaq dr cini
mkn sepuas2nya hehe

menu yg kami x mkn bubur jagung
menu yg x dak dlm gambar yg kami mkn, mee udang & ice kacang :)
thn dpn plak, nak terjah hotel mana yerr hehhe

tq so much daddy...
mulanya ingat x jd, sbb call hotel besaq2 semua full
hotel yg kecik jerr x full
weekend kot nooo
_________________________________________________________
jom singgah


13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

el said...

untunglah dpt merasa mkn iftar kt hotel..kami xde lah kot..hehe
palng best ada nasi impit dah rasa mcm raye hehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah..sedapnya sume terliur. kami thn ni tak iftar kat hotel. Thn ni vendor save budget kot.huhu..Tp thn2 lps merasala berbuka kt hotel.samala kami last blk.Dah vendor belanja harus mkn puas2..pas solat mghrib smbg mkn lagi..hehehe

Ema Johari said...

meriah dgn foods...

Qhaifa Nur said...

seronokkan dapat berbuka kat luar...
banyaknya pilihan makanan NureeN...

Myra Jay said...

Sedapnya tengok cream puff tu.. I like ;D

Khai♥Rin : anies said...

mkn bsr ye nureen...buuurrppppp! ops!

watyz said...

waa... sedap nye makanan... :)

Gieyana said...

nmpak menarik..lama x mkn buffet...tp aq rsnya x dpt nk mkn kot psl nnt semput...rs x worth lak..tmbah lak tkut rushing x sempat nk solat..:)

wahida said...

sedap nampak semuanya...


amboi emir, sampai masuk kolam ikan awak yer...ekekek...

naima said...

wah.. keluar air luir nih

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahhh..sedapnya semua makanan... heheee..terrer Amir g masuk kolam ikan...
Selamat Hari Raya...

Zura@Iwan said...

bestnya dpt merasa iftar kt hotel kan..
tp tahun ni tk dpt merasa la..dh lps..hehe...

mcm2 ada...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011