Tuesday, August 20, 2013

d petang 1 syawal nan indah

assalamualaikum

menu d pagi raya
lontong ala2 jawa mkn sama sambal ikan bilis n ayam msk kicap
lemang & rendang daging
dan pelbagai jenis kueh raya

lupa plak nk snap gambaq lontong yg superb sedap
kak ipar yg buatkan
dia mmg org jawa
jawa johor :)

jom kita tgk sebelah petangnya 
emir sebenarnya x suka keta mainan ni sbb ada bunyi
tp sejak batt dah abes.. boleh la main semahunya...
amal plak ngan keretanya
emir skali skala ja nak naik keta ni
itue pon klau amal x naik
tp ada kalanya berebut.. haha
bagus la amal ni, nti belajaq posing ngan kakak sya k..
tak kurang ber xcersize d petang raya
perghhh... dh mkn semua yg berlemak kan
harussss la kuruskan badan
bersemangat tak hengat tuuuu
lori ni mmg fvret emir
payah la amal nak ambik klau dh dpt kat emir
jom kita beraya
kami otw ke umah BFF nureen
masa tu hujan rintik2.. sejukkk jerr
kan mood ellesya dh ok
tapi berkali2 jugak la nureen snap dlm keta ni nak bg dpt angle yg cantik
emir gelak sbb apa nureen x ingat dh
ellesya plak dok gelak tgk pic ni
emir la plak x senyum..
dengan muka penuh kehairanan
haha.... suka tgk gaya ellesya ngan daddy mcm model kan

tak banyak gambar raya kali ni
nak kata kalut tak jugak..
myb sbb dok sibok main ngan anak2 kot hehe
kebetulan plak raya ke 2 & 3 daddy standby
so daddy soang jerr blk penang
kami still d kampung :)

_________________________________________________________
jom singgah


17 comments:

mama lieyna said...

Dah ada ank kecik ni, memang kurng sket la bab bergambar, melainkan ada juruphoto lain..hee..

Mboi emir sukanya, sengih...hehe..

Pink kaler..sweet..

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
dah sarapan? singgah sini

Gieyana said...

Sengih sungguh Emir..hg n family lebih kurang kaler El..:)

Lynn Hamzah said...

selamat hari raya...wah pinky yer tahun nie...

el said...

suka tgk emir ketawa smpi pejam2 mata..hehe

baju elesya tu hang beli ke tempat mekkkkkkkkkkkk haha

Imah Dinor said...

bestnya braya sakan noh...

Cho Zila said...

elisha comel sesangt.. memang sweetjer gambar2ni semuanyer..

wantie said...

lawa la bju elly tu.beli ke taylor? teringin pulak nak belu/buat utk Aleesya.


ni kalau Nureen pi beraya umah El. hahaha...berondon dondon la korang.

Sayangku Zie said...

biasalah biala berjumla sekali sekal bab main berebut tu no 1.. hehehe wah semuanya segak bergaya ... cute emir senyum.. hehehe

lieyalatif said...

uihh org jawa yg masak mmg terbaeklaa nureen...mmg sedap lain mcm kan...seb baik takde pic lontong bagai tu nureen, kalo tak meleleh2 la lieya yg puase arini ni ekekekekeke

suke tgk aksi emil ngan amar...ligat dieorg kan...biase la tu nureen, umur2 mcm dieorg ni mmg kuat le berebut kan....

pic dlm kete tu mmg sweet...masing2 sporting ...tapi en hubby taklehnak sengih same sbb khusyuk drive heheheehh

Nafira usof said...

comelnye gambar raya dlm kete tuh~
sedondon pink.. cantek~

Qhaifa Nur said...

suka juga masakan jawa ni NureeN..lain dari lain...
ellesya sure seronok jalan raya kan..

eima said...

elesya ni mmg comey pastu fotogenik kan ...

~MommyAida~ said...

Ellesya mmg comei..geram tgk pose2 dia..hihih..bestnya beraya dapat tour umah bff..dekat2 kan..senang nak ziarah...

maszmadi said...

hamboi anak dara..... gaya kalah model.. hihi

ixa damia said...

da byk gg emir...
meriahnye korg beraya :)

Zura@Iwan said...

bj ry kaler pink ha ?

taun ni byk yg tema kaler merah2, pink gitu kan..ehhe...

#haihh...brp dpt nk bc story ry..busy benor ak ni..haha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011