:: ~ DINNER SEMALAM ~ ::


~~BISMILLAHIROHMANIRROHIM~~


Syukur alhamdullillah rezqi untuk santapan semalam.. mummy masak yang paling simple balik pon dh lambat, nti kecian ellesya dok tgu mummy masak x siap.. paling cepat N ringkas ja janji kenyang kan..



Ikan temenung masak tomyam + kacang buncit goreng ngan teluq (faveret daddy).. aduussss rindu plak kat daddy bila tgk buncis grg nih... lepas smbhyg maghrib trus ajak ellesya makan..
Nak makan sendiri x mau mummy suapkan.. bila ajak mkn ja "mana pinggan kakak (ellesya)" pinggan barney yg daddy belikan hadiah masa dia demam kuat 3 4 bln yg lepas.. eh3x syibok plak dia dok ambik nasi dr pinggan mummy..
Akhirnya.................
skali pinggan nasi mummy dia kebas, yg pinggan dia tolak tepi.. mmg ellesya suka sangat berkongsi pinggan.. klau daddy blk, bkn setakat dia tarik pinggan nasi daddy tp dia akan duduk atas riba daddy & mkn nasi daddy sambil suap nasi tu kat daddy....

anak mummy ni makin pandai la ni.. cuma klau mkn tu still tumpah2 lagi N masih belum dapat beza mkn tangan kanan @ kiri sbb kidal.. bila dia pegang ja nasi tangan kiri mummy akan ckp "right hand ellesya" baru dia akan tukar tangan

Comments

fantaghirolynn said…
1st time dengar ikan masak tom yam... kena pakai bahan2 mcm buat tom yam biasa ker? mcm sayur dan lain2?
'NuReeN' said…
hehheee... mmg x dak org buat rasanya tp ni recipi mak nureen.. lebih kurang sama ja cuma klau tomyam biasa rebus jerr yg ni nureen tumis dulu.. taruk cabai blend cikit.. try la..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017