Tuesday, July 27, 2010

:: ~ DINNER SEMALAM ~ ::


~~BISMILLAHIROHMANIRROHIM~~


Syukur alhamdullillah rezqi untuk santapan semalam.. mummy masak yang paling simple balik pon dh lambat, nti kecian ellesya dok tgu mummy masak x siap.. paling cepat N ringkas ja janji kenyang kan..



Ikan temenung masak tomyam + kacang buncit goreng ngan teluq (faveret daddy).. aduussss rindu plak kat daddy bila tgk buncis grg nih... lepas smbhyg maghrib trus ajak ellesya makan..
Nak makan sendiri x mau mummy suapkan.. bila ajak mkn ja "mana pinggan kakak (ellesya)" pinggan barney yg daddy belikan hadiah masa dia demam kuat 3 4 bln yg lepas.. eh3x syibok plak dia dok ambik nasi dr pinggan mummy..
Akhirnya.................
skali pinggan nasi mummy dia kebas, yg pinggan dia tolak tepi.. mmg ellesya suka sangat berkongsi pinggan.. klau daddy blk, bkn setakat dia tarik pinggan nasi daddy tp dia akan duduk atas riba daddy & mkn nasi daddy sambil suap nasi tu kat daddy....

anak mummy ni makin pandai la ni.. cuma klau mkn tu still tumpah2 lagi N masih belum dapat beza mkn tangan kanan @ kiri sbb kidal.. bila dia pegang ja nasi tangan kiri mummy akan ckp "right hand ellesya" baru dia akan tukar tangan

2 comments:

fantaghirolynn said...

1st time dengar ikan masak tom yam... kena pakai bahan2 mcm buat tom yam biasa ker? mcm sayur dan lain2?

'NuReeN' said...

hehheee... mmg x dak org buat rasanya tp ni recipi mak nureen.. lebih kurang sama ja cuma klau tomyam biasa rebus jerr yg ni nureen tumis dulu.. taruk cabai blend cikit.. try la..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011