Wednesday, July 21, 2010

"Saat Dimanjai"

Bibir ellesya sebelah dalam jadi putih2 mummy ingatkan kurang minum air tp mustahil sbb ellesya ni mmg kuat minum air masak.. sebotol air masak dlm tapaware barney dia boleh habis.. mummy mintak dia tunjuk gini plak jadinya...

Pastu siap terbeliak pulak bijik mata & kembang lobang idung.. aihhh x cantik la anak mummy cam ni..

Last2 mummy sndiri yang tarik bibir dia kedepan, boleh la nmpk ada merah2 cikit.. esoknya bila hantar ke pengasuh, baru perasan dh jadi smpi ke lelangit so nekad lunch nti blk ambik ellesya bawak g klinik...
Dah kenyang dinner mlm 2 dok bz kan diri tolong mummy basuh baju plak.. ni bkn nak basuh baju tapi nak tengok bagaimana baju ini dibasuh... hhhmmmm macam2 la anak mummy ni.. dia sendiri yang ambik kerusi study dia tu buat panjat..
Lunch time klinik pakar kanak2 s'pore tutup so mummy bawak ellesya pergi mkn kat secret recipi bayan baru bersebelahan sunshine.. suke sgt main2 dlm 2 juz kami 2 jerr...
Minuman yang di order.. 'ice blended choclate'
Secara rasminya... eehhhmmmm mummy punya la... sekali ellesya minum terus x tau.. myb sbb pekat sgt kot choclate dia..
Konon2nya nak berdiet la so order la "greek salad".. hampehhh x sedap langsung.. lugi lllloooorrrr...

Ni special untuk ellesya.. 'banana choclate cake'
Amboi... xcited sungguh anak mummy ni mkn.. boleh masuk contest ni... ;)
Sikit pon x suap kat mummy... dah nak abis baru la dia suap.. sedap sgt la tu...
Ellesya : mummy, sya comot..
Mummy : nah tisu, sapu mulut tu k...

HHHMMMMM.... 1 pembaziran untuk salad yg tidak sedap ituuu... masa dok buat pembayaran ellesya tertumpahkan ice blended tu so x dpt la dia minum utk hirupan terakhir.. tp sblm tu mmg dia balun cukup2...
Focus lebih dekat... cake ellesya juga yg licin...
Sampai di klinik dah x sabar2 nak main.. masa doc check ellesya nangis, bkn sakit pon.. mayb sbb x leh main kot sbb tu dia teriak.. bila doc suluh dalam mulut, rupanya bkn kekurangan air tp jangkitan kuman mungkin dr tangan dia yg kotor (x mungkin sbb ellesya suka sgt basuh tangan bila kotor walaupon sikit), mungkin mainan yg dia suka gigit2... tp doc ckp x serius sbb ellesya still mkn mcm biasa juz bg ubat antibiotic & ubat sapu... lepas siap check up sambung balik la main...
Ni plak papan lunsur yg ada kat depan klinik tu.. sangat usang tp ellesya ni nak main jgk... so biarkan la kejap.. langkah demi langkah dengan penuh hati2...
"taaaraaaa" sampai tenganga mulut xcited dapat main...
Berfikir cam na nak menyusuri nih???
Langkah diatur..
Mula memberanikan diri.. go ellesya go...
Yea...... anak mummy berjaya... sampai dekat 10 kali dia ulang alik naik tangga.. puas ajak balik dia x mau so mummy tunjuk la tangan dia yg kotor dek pegang tangga tadi so mula la mummy jom basuh hand.. trus dukung N bawak ketepi basuh sementara dengan air masak dr botol ellesya trus masuk dalam kereta..
Ellesya : byebye mainan (sambil melambai kearah mainan)

2 comments:

Fieza79 said...

sakit mulut pon masih aktif tu Nureen...sgt bagus tak nyusahkan mummy...

'NuReeN' said...

mulut dia x sakit dia mkn mcm biasa ja cuma merah2.. ari ni dah ok :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011