"Saat Dimanjai"

Bibir ellesya sebelah dalam jadi putih2 mummy ingatkan kurang minum air tp mustahil sbb ellesya ni mmg kuat minum air masak.. sebotol air masak dlm tapaware barney dia boleh habis.. mummy mintak dia tunjuk gini plak jadinya...

Pastu siap terbeliak pulak bijik mata & kembang lobang idung.. aihhh x cantik la anak mummy cam ni..

Last2 mummy sndiri yang tarik bibir dia kedepan, boleh la nmpk ada merah2 cikit.. esoknya bila hantar ke pengasuh, baru perasan dh jadi smpi ke lelangit so nekad lunch nti blk ambik ellesya bawak g klinik...
Dah kenyang dinner mlm 2 dok bz kan diri tolong mummy basuh baju plak.. ni bkn nak basuh baju tapi nak tengok bagaimana baju ini dibasuh... hhhmmmm macam2 la anak mummy ni.. dia sendiri yang ambik kerusi study dia tu buat panjat..
Lunch time klinik pakar kanak2 s'pore tutup so mummy bawak ellesya pergi mkn kat secret recipi bayan baru bersebelahan sunshine.. suke sgt main2 dlm 2 juz kami 2 jerr...
Minuman yang di order.. 'ice blended choclate'
Secara rasminya... eehhhmmmm mummy punya la... sekali ellesya minum terus x tau.. myb sbb pekat sgt kot choclate dia..
Konon2nya nak berdiet la so order la "greek salad".. hampehhh x sedap langsung.. lugi lllloooorrrr...

Ni special untuk ellesya.. 'banana choclate cake'
Amboi... xcited sungguh anak mummy ni mkn.. boleh masuk contest ni... ;)
Sikit pon x suap kat mummy... dah nak abis baru la dia suap.. sedap sgt la tu...
Ellesya : mummy, sya comot..
Mummy : nah tisu, sapu mulut tu k...

HHHMMMMM.... 1 pembaziran untuk salad yg tidak sedap ituuu... masa dok buat pembayaran ellesya tertumpahkan ice blended tu so x dpt la dia minum utk hirupan terakhir.. tp sblm tu mmg dia balun cukup2...
Focus lebih dekat... cake ellesya juga yg licin...
Sampai di klinik dah x sabar2 nak main.. masa doc check ellesya nangis, bkn sakit pon.. mayb sbb x leh main kot sbb tu dia teriak.. bila doc suluh dalam mulut, rupanya bkn kekurangan air tp jangkitan kuman mungkin dr tangan dia yg kotor (x mungkin sbb ellesya suka sgt basuh tangan bila kotor walaupon sikit), mungkin mainan yg dia suka gigit2... tp doc ckp x serius sbb ellesya still mkn mcm biasa juz bg ubat antibiotic & ubat sapu... lepas siap check up sambung balik la main...
Ni plak papan lunsur yg ada kat depan klinik tu.. sangat usang tp ellesya ni nak main jgk... so biarkan la kejap.. langkah demi langkah dengan penuh hati2...
"taaaraaaa" sampai tenganga mulut xcited dapat main...
Berfikir cam na nak menyusuri nih???
Langkah diatur..
Mula memberanikan diri.. go ellesya go...
Yea...... anak mummy berjaya... sampai dekat 10 kali dia ulang alik naik tangga.. puas ajak balik dia x mau so mummy tunjuk la tangan dia yg kotor dek pegang tangga tadi so mula la mummy jom basuh hand.. trus dukung N bawak ketepi basuh sementara dengan air masak dr botol ellesya trus masuk dalam kereta..
Ellesya : byebye mainan (sambil melambai kearah mainan)

Comments

Fieza79 said…
sakit mulut pon masih aktif tu Nureen...sgt bagus tak nyusahkan mummy...
'NuReeN' said…
mulut dia x sakit dia mkn mcm biasa ja cuma merah2.. ari ni dah ok :)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017