Thursday, June 20, 2013

bila ellesya demam, emir jadi nurse

assalamualaikum
autopublish

last week, start dr isnin petang smpi khamis malam
ellesya demam
bila g clinic, doc cakap d sebabkan kahak yg ada
 demam ellesya tak mau kebah @ lega
so doc bg ubat cairkan kahak n antibiotik utk di habiskan
alhamdulillah, khamis malam ellesya dah lega

bila cool fever melekat d dahi
emir bagai ngerti ja
kakak dia demam
emir ambik alih tugas jadi nurse

ambik towel kecik nak lap muka kakak dia
mood ellesya tak baik, marah2 emir
ambik termometer plak
on kat mana tue?
" hello daddy"
"daddy kat mana??"
"balik cepatttt, kakak sya demam"

nak check suhu kakak sya plak
nak letak kat telinga sebelah kiri tak sampai
p tonyoh kat mulut kakak sya
dok suruh kakak sya buat mcm telefon jugak ker??? hehehe

__________________________________________________
jom singgah


15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala sweetnya

Khai♥Rin : anies said...

alolololo emir...comel jer jg kakak sya ye ;-)

el said...

ni nurse ke doctor emir ni hehehe
termometer pun leh jd henpon ea doktor emir..cumel

Zura@Iwan said...

irfan pun dh pandai ckp phone..
kalau pegang phone..dia letak phone kt telinga..hikss..

kak ellesya demam ye..
semoga cpt sembuh..
ni mummy dia kena bw gi QB ni..
sure lega cepat..hikss

lizz said...

kesian akak demam...kemain adik siap jadik nurse yek...
moga ellsya cepat sembuh yek

wantie said...

sweetnyer si adik. ha..dah dapat menda tu main cocok je la kat mana yang sempat.

Imah Dinor said...

dah lama xjengok sini...dah nampak kurus sikit emir tuh....

Cho Zila said...

So sweet touching auntie tau...

Amie said...

terhibur tengok gelagat emir.... gelak2 kita bila emir gunakan termometer untuk menelefon... he heeee

Nafira usof said...

olololo.. sweet nye emir.. jaga kakak sha demam yer.. good boy laa dia~

Qhaifa Nur said...

mestilah emir kan sayang kakak ellesya..

eima said...

kesian kakak sya ye .... demam tp kesian jugak emir asek kena marah ngan kak sya yg dah melepek tak larat tu sbb kaco2

diba's chan said...

http://awananeonight.blogspot.com/2013/06/membanteras-masalah-resdung-dengan-cepat.html

meh try meh.hilangkan resdung dalam 7 hari :)

Kuazue Mohd said...

boleh dah hrp tuuu...

Sayangku Zie said...

Anak2 zie pun baru baik demam... dah tu kena tinggai pulak.. huh

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011