Monday, June 17, 2013

emir areeq yg ku kenali

assalamualaikum
autopublish

anak teruna kami ni mmg activ
muka serius ja bila jumpa org yg dia tak kenal
sekarang suka nak lepak2 smbil minum susu botol
nureen still BF kan emir.. moga sehingga dia 2thn :) 
 ni layan TV ka layan mummy dok snap gambaq dia
 sebelah tangan jerr

 main x hengat sampai berpeluh2
 emir klau cartoon tak brapa nak layan sgt
tp klau buka crita aksi ka crita hat kita org besaq2 dok tengok
emir layan abesss... khusyuk lagi
hahhaha
 gaya bebas yerr
 klau weekend kami d umah
sehari mau 5-6 pasang baju yg kena tukaq
emir plak paham sgt
bila buka jer baju dia, automatik dia akan buka pampers dengan sendirinya dan masuk bilik air
slalunya nureen nak basuh kencing @ berak dia mmg nureen buka baju sekali
sbbnya, klau tak buka cmfrm2 lah baju tu akan basah
emir suka meronda dlm bilik air
suka main sabun, merangkak celah kangkang nureen la, cebok air dlm baldi la.. mcm2..
siap dok bercerita sambil dok cebok air
mana la mummy paham
 hari yg sama, baju no 2
tangga ni mcm mainan jerr bg emir
store tak dak so kat dapoq la kami letak
 jgn tak caya
emir 1thn 2 bulan panjat tangga ni smpi atas tau
 dah tu mcm pro jerr

naik lagi ke puncak
pastu ada hati nak tarik apron tepi tu
hahaha...

jom list apa xtvt emir d umah klau dia tak tdoq



1. main keta jeep, tolak n memanjat sndrik, tu tak kira yg tertonggeng pon ado hahha


2. panjat meja coffee, panjat krusi meja mkn, cabinet TV pastu pandang kita ngan muka slamber & senyum sinis, konon kita nak marah la suruh turun
3. pandai sungguh dok control voloum hifi

4. suka tgk TV dekat2

5. meja solek dlm bilik pon dia panjat.. mmmm

6. buka peti ice atas & bawah (freezer sebelah bawah plak tu) dok main ice, main bahan2 basah dlm freezer tu
7. bila buka bhgn atas plak, dok main botol air @pon dok tunggu nureen ambikkan anggur walaupon anggur dah abes, tapi bila nureen cakap suruh tutup pintu petiice tu, dia paham & cepat2 tutup
8. ada skali nureen tak sedar, emir dah pegang badan kura2 ni tau
haiiisshhh seb baik x kena gigit
9.  mengemas kain baju, mengemas tapaware dlm almari d dapoq, sangat rajin
10. suka buat perkara yg diluar dugaan
ituew kan stroller utk baby doll la, bkn emir punya
kan dah tersepit

 11. klau kakak sya main tabs, dia pon tompang
kuat gak mengusik emir ni
kakak sya ok, x pe la, klau mood x baik, emir kena la marah ngan kakak sya
tu depa 2 tgh dok skype ngan adik nureen (makcik ummul) yg dok egypt

12. klau dlm keta, x reti duduk diam
bila daddy turun ja dr kereta, emir akan duduk kat c2 & main wiper n cuci cermin ngan air
pandai lak tue dok tarik2
13.skrg ni klau g shopping barang nak senang letak depa 2 dlm trolly mcm ni
tp emir x mau ddk lama, dia nk bebas
so klau angkat n biar dia jln sndrik, semua brg dia pegang
pastu apa dia ckp pon x paham.. dok crita barang ituew ini..

ada lagi.. mcm2 dia suka buat..
mmg kena moniter la... 
cuma dia pantang nmpk klau nureen @ asben baring, sure dia mai tdoq atas badan hehe

inilah emir yg ku kenal :)
__________________________________________________
jom singgah


5 comments:

Khai♥Rin : anies said...

suka tgk tang tersepit tu hehehehe comel je emir

~MommyAida~ said...

aktifnyaa Emir..habis satu rumah dia kerjakan..xpe..bijak2 klo ank kita aktif cenggini..

watyz said...

makin lasak dh dia ye.. ye la mesti dia jawab.. x pe saya dh besar.. hehehhe

ixa damia said...

geng Damia la ni..:)

Zura@Iwan said...

bb boy gitu la kut..active..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011