Monday, April 28, 2014

hari pembebasan....

assalamualaikum.....
autopublish 

dah lama plan nk lepaskan kura2 ni
kecian la tgk.. dok berenang dlm aquarium yg kecik ni
dh la 3 ekor, besaq lagi dr tapak tangan nureen tau

hari pembebesan bermula... masa ni pkl 7.30pg
masa tgh bersiap2 nak g kerja sempat la siapkan kura2 ni dulu
dh sebln rasanya kura2 ni dibebaskan tp nureen jer x sempat up n3

ni la saiz aquarium tu...
air tue mmg kerap tukar tapi mmg cepat tol kotor

srh ellesya snap kenangan ngan kura2 tu
skali nangis plak
bukan sedih sbb nak berpisah tp sedih sbb terkena balang yg daddy angkat

balang ni la terkena muka ellesya
tu yg nangis
kura2 ni bleh muat sekoq ja dlm balang ni
so lagi 2 ekor bubuh dlm baldi

burung merbah jambul pon kami bebaskan

tapi sygnya.. sayap burung tu luka
so dia terbang ja jatuh ke tanah

so daddy ckp x jd lepaskan.. kita bg sayap burung lega dlu
kasi myk gamat, dh ok baru bebaskan
tp x sempat dibebaskan, burung tue terlebih dahulu meninggalkan kami

ni la tempat kura2 tu di pindahkan
kat balai bomba jalan perak, penang
sil nureen kan bomba, so ada kolam besaq.. lepaskan d c2
tiap2 bulan nanti daddy akan belikan makanan

sronok la depa dok berenang bebas

merata depa terjah... 
tapi kami x sempat lagi pergi ziarah... hehhee
___________________________________________________________________________________
jom singgah

9 comments:

mamaarifakeem said...

Hukhuk.. ingatkan elly nangis sbb nak berpisah, rupanya sbb lain ye..hehe..

Ooh lepaas kt situ, okla boleh jumpa lagi bila2 ye.. :-)

Sue Bee said...

senang lah nak jenguk sikura-kura tu..lagipun tempat dia lagi luas,kan Nureen :)

syawalsimpsons said...

seronok dorang dapat kawasan besaq sikit yee

eima said...

ingatkan lepas kat kolam ke sungai ke .. hihi

ok la dpt gak bergerak bebas kan ....

Gieyana said...

Geli lak aq..aq suh pegabg mmg x..tp since hg dh jg dr kecik sure ok kn..:)

Nafira usof said...

waahhh.. kemain besar jadik kura2 tuh yer. selesa lah sket lepas dlm kolam besar tu.

Sayangku Zie said...

Ellysa buat suspen je... ingatkan sedih pasal nak berpisah...
heheheh ala hai cian dia..

oo ingatkan nak lepaskan kat sungai rupanya kat sini selamat lah sikit kan...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah besar kura2 tu nureen.. ingatkan menangis sebab sedih tadi.. rupanya terkena balang ye.. sian. dia tu..

el said...

oh dah dilepaskan kura2 uols tu kat kolam besaq tu na..harap2 depa boleh beranak pinak dlm kolam tu ekekeke
sian kakak elesya sure sakit tu..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011