Tuesday, April 1, 2014

agak CEMAS pagi tadi... alhamdulillah selamat

assalamualaikum..... 

fresh dr oven nih....
pagi tadi hujan lebat d penang
pkl 7:45pg dah kuaq umah, keta dh mula slow
bawak keta offcoz la dgn penuh cermat hehehe

 dah 2 kali lampu hijau tp keta masih x gerak
huhuuu

 bila dh sampai kwsn kilang d jln tengah bayan lepas menuju ke bayan baru
air dah mula naik
masa ni dh dkt pkl 9pg
ni dh separuh taya... sblm tu daddy dh call, bawa keta slow2.. jgn redah air
bila smpi kat cni air dah sekerat taya keta
nureen call asben ckp tak leh nak teruskan ni
mmg bahaya... so nureen u-turn
sbb kat depan sana air lagi tinggi
banyak keta dah u-turn
kalu teruskan jugak, takut enjin masuk air.. huhuuu
keta yg tinggi2 jer teruskan perjalanan
asal keta potong ja, rasa kat lantai keta, air dok beralun kuat
ellesya masa ni baikkk punya dok layan upin & ipin

seb baik masa ni daddy x smpi opis lagi
duduk depan cikit jer dari kami 2 beranak
so daddy patah balik & follow kami dari tepi jln smpi kami selamat smpi kat jln yg tak dak air
TQ daddy :)

bayangkan, jln ni dh jd 2 lane
sebelah kiri nak ke bayan baru sebelah yg nureen drive ni 
nak patah balik sbb tak mau ambik risiko
mmg Q tersgtlah panjang
slalunya hujan lebat x der la air naik smpi mcm ni
kali ni mmg dpt info dr sil yg kemungkinan banjir kilat d penang kwsn barat daya
mmg kwsn umah nureen lerr

ada polis jaga kat t.light depan sana
alhamdulillah, kami selamat berpatah balik
ambik masa hampir 1jam setgh

ellesya ckp, sronok la mummy
nmpk air banjir tadi
hehhee, budak2 bukan tau bahaya lagi kan.. :)
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bahaya kan
alhamdullillah x de pe2

Syah Eida said...

patutlah awan gelap je sebelah pulau..

Nad MamaZN said...

alhamdulillah tak apa2...
take care k!

Sayangku Zie said...

MAIN DGN AIR SERONOK.. TAPI KALAU AIR BANJIR MACAM NI MEMANG MENNGGERUNKAN...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. selamat..
Takut banjir kilat ni Nureen.. take care :)

wantie said...

pssttt...tadi k.t ambik gambar wassup share kat FB.

hmm.. tadi masa drive pi kerja tu, dengar berita.dorang cakap banjir sampai ke airport. sikit gi je nak masuk ke lantai airport. huhuhuhu...

Zura@Iwan said...

alhamdulillah hujan juga kt penang kan
banjir terus...
ak keluar umah kul 8 lebih cm tu..
mmg dlm keta time lebat tu..huhu..
alhamdulillah slmt smpi wpon lmbt masuk office..

eima said...

bdr membangunan pesat cam ni la masalahnye kan ...
seb baik selamat .. klu bahaya jg ..mau jem keta nureen tu

Gieyana said...

betui beb..majoriti semua kawasan dkt area bayan lepas naik air..aku g opis ikut qb pon u-turn psl jalan jem giler..

el said...

iols yg dkt ngan ofis pun suh en. suami hantar..sbb lau jalan kaki..ngan iols2 sekali lenjun basah hahaha...

alhamdulilah hujan lebat smlm..seronok iols..sbb bumi penang kembali sihat..dan empangan pun kembali naik :)

Cho Zila said...

kalau akakpun cuak giler... nasib semuanyer okkan...

Ema Johari said...

kalau diteruskan boleh rosak kereta

Azura Aziz said...

lebatnya hujan.. nasib takde pape kan ..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011