Tuesday, June 3, 2014

xtvt anak2 bersambung dikampung plak....

assalamualaikum..... 

ellesya blk awal sehari dr mummy & emir
mlm sblm tue.. mmg mummy x leh nak lena la
dok rindu kat ellesya... tak pernah berjauhan
nekad nak blk kg esok pg tp en suami suruh ambik halfday, blk tgh ari
tp en suami tak balik sbbnyerr kena standby
so mummy blk ngan emir jerr ptg jumaat tu dlm pkl 2.30ptg selepas sattlekan keja kat umah

sampai jer kat kg ellesya terus peluk mummy
rindu katanya... pastu minta susu hihiiii

 x sempat pon nk bawak bag masuk umah
emir dh nmpk basikal kat laman...

ellesya dah mula belajar naik basikal tanpa roda kecik

sronok tgk... main sama2...

 laju emir mengayuh... mmg gang la 
kayuh penuh lak tue...

 dok membebel apa yerr
ngajar abg daniel nak tekan locong basikal yerr

 khusyuk mengajar.. walhal bkn paham pon apa emir ckp

 yeeeaahhhh... abg daniel kena tinggal

 layan kona kemain smpi terbalik hahhaa

 juz pusing2 kat cni jerr sbb hujan renyai2.... petang ckit baru main kat laman k...

 alhamdulillah.... tp knape abg daniel pakai sluaq pendek...
hahhaa.... lutut tu mmg dh tertutup tp kan manis pakai sluaq panjang...

malamnyerr..... mkn sorang2 yerr buah pear...

 amboiiii..... tajam tol jelingan dia

 bila ckp nak ambik gambo terus stop main....
yg best.. pas jer snap emir nak tgk la gambo dia..
pastu tanya " sapa tue.. dlm nada  emir "pa tu"?

 gini la emir bila jumpa keta
beratur panjang keta tue... puas la main kan

 sabtu... join mak & abah 
penuhi undangan perkahwinan... ke tasek gelugor, alor star & jeneri

adrian gang ngan emir
sbb adrian suka budak2... suka betoi dia kiss n peluk emir
smpi emir naik rimas hahhaaa
tue nak srh emir senyum jugak

wajib bawa keta buat main

dah sampai alor star
singgah sembahyg jamak zohor asar
ni pon comel... suka sgt tgk gaya 2 org budak ni

 ni knduri no 2..
emir masa kenduri 1st pon mkn buah jerr
yg no 2 ni x mau nasi.. ratah ayam plak.. sedap sebab ayam kampung
jarang nak jumpak kenduri ayam kampung kan
ni umah sepupu abah

bersungguh2 dia mkn... baju mmg sah2 la belemoih ngan buah sunkist td
so kat c2 gak mummy tukaq hehehe

mlmnya d umah
kakak sya tak ikut mummy g kenduri sbb abg daniel tak ikut
depa gang 2.. emir gang ngan adrian
elok la tu...
so ellesya ikut kakak nureen g sungai petani
siap belikan skirt baru
tgk la emir tue.... tiru gaya posing kakak sya.. comel sgt

sebenarnya emir nak nyakat
dok kacau masa mummy nak snap piccas kakak sya
tu yg srh dia posing skali hehehe

 ___________________________________________________________________________________
jom singgah

11 comments:

syawalsimpsons said...

adoi seronok la dorang main2 kat depan umah ye dengan berbasikal..syawal tak penah ada basikal..tak reti nak bawak basikal..kikikiki...

el said...

budak2 mmg seronok balik kpg..nak2 lau ada geng sepupu sepapat haaa...kitalah yg sedih rindu kat anak kan kan kan

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronok bermain bila jumpa sepupu2 ni Nureen.. camtu jugak anak2 akak bila balik kg mak atau mertua akak.. weekend ni baru balik kg mertua..

msredcheesecake said...

seronoknya spemd time ngan anak2...meriah je kan...

eima said...

lama tak balik kg .. syoookkk nye .. dpt pi kenduri kat kedai ..mknan best2

aIEn said...

hihi seronok je tgk anak2 main dgn sepupukan? kadang2 smp dgn mak sndr pun x diherannye bl dh jmp kazen =)

Siti Fatimah said...

bestnyer bila tengok part dorang solat tu..

Ema Johari said...

ada geng seronok nak main sama kan. anak ema si kakak sekarang kat kampung sejak cuti sekolah lagi... rasa rindu semakin menebal..tapi bila call dia bukan main happy lagi sebab ada sepupunya..

LYAfrina said...

kampung asya dekat j..dlm 10-15 min.. ni dah 2 hari bturut htr asya rmh nek ma dia..mlm2 ambik..

ellesya pon minum susu lg ye.. sama mcm asya la.. still minum susu

Khai♥Rin : anies said...

comellll je emir bla duduk mcm tu ;-)

eB said...

yum yum... sedapnya emir...
:)
posing kalah model tau :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011