Tuesday, January 4, 2011

::bErsaNtai d pAntai sG bAtu::


AHAD
02 January 2011


Wajah happy elly bila tau kami nak bawak dia berpicnic di pantai...
Dari kejauhan kami mengintai

Dah siap tukaq baju.. harus berphotoshoot dulu..

Tak tau nama pantai ni apa tp kg tue nama Sg. Batu so kami panggil jerr pantai sg batu
XTVT bermula...

Elly mencari port..

Daddy membantu

Aksi elly bermain pasir penuh bergaya..

antara binaan pasir yg elly buat.. nama tue mummy la yg ukir..

sangat2 teruja..

Apa yg dok gebang 2 beranak nih....

my turn with elly..

dah puas main air laut berlari2 ke port.. agak2nya apa yg elly nk buat ya???
Wahhhh... super impose nih.. heheee
PASANGAN BAHAGIA

abisss... elly hancur2kan castle dia & semua binaan pasir tue.. ada dolphin, sea horse, mermaid & crab..

Turn mummy plak.. bertungkus lumut ngan elly nak buat castle yg besar..



Hampir siap...

Daddy ajak elly kutip cengkerang @ kulit siput..

Sementara tunggu castle yg mummy bina tue siap elly & daddy main timbus2 tangan dlm pasir.. tgk smpi pasir naik ke kpala elly...

Akhirnya... siap jgk.. elly & daddy ambik alih atur cengkerang..

inilah hasilnya......

eh.. ngendap apa tue???

ni castle binaan daddy..

Lihatlah.. pinggangku yg ramping dadaku yg bidang... lallaaaaa....

Ni santapan kami di pagi tue.. sandwich teluq, fishball, sosej & j-co donut semalam..

Enak bersarapan..



Mummy : ellesya, tgk crab nak naik atas sya la...

Mummy : ni sekoq lagi..

Tenang & mendamaikan...

Asyik & mempesonakan

Cobaan snap gambo ngan aksi melompat..


Daddy penuh semangat..
Ending with my piccas.. terus batt abis... hhhhmmm.... aksi seterusnya x dpt la nk publish kan.. lain kali kena check batt sebelum picnic..

Sangat2 happy picnic yg simple.. elly paling teruja.. dah lama nak bwk dia main pasir.. hajat baru tercapai.. tq so much daddy bawak kami 2 ke sini.. lain kali kita picnic lagi k.. mummy akan prepair yg lebih baekkk...


13 comments:

el said...

eh kt mn ko beli mende2 toy tu
teruja lak aku tgk elly dok main bina castle crab bagai...
nti nak ajak lah budak2 tu main pasir sblm aku meletop..sure best ni :)

LYaFRINA said...

BESTNYERRRRRRR!!

KAT SINI BRU 2 HARI NI PANAS.. SBLUM NI HUJAN LBT JE MANJANG:-)

zura@iwan said...

bestnya bpicnic ngan family.....tmbh2 ada anak ni...ceria lg layan dorang kan....

pantai sg batu kt teluk kumbar tu kan..

'NuReeN' said...

el ~
aku beli kat jusco.. tapi klau hg nk beli yg lagi besaq hg p tgk kat night market feringghi.. ari tue aku p tp x beli sbb x plan nk p pantai pon.. so g cr kat jusco ja la..

lya ~

a'ah best sgt2.. pagi tue pon mendung ingatkan nk ujan seb baik x ujan.. bleh la layan elly main pasir..

Fieza79 said...

amboi best nya melayan photoshoot pantai nie...bersukaan ye...best2..!

wantie said...

wah.. bergaya sakan elly ngan spek pink dia tu.


berpicnic sakan korang yer.

sakila's craft said...

beshhhh nya main pasir...siap spek pink yg tak tahan tuh...tomeiii

'NuReeN' said...

zura ~

dah lama plan last2 jd masa x plan..hehehe.. mmg best..

'NuReeN' said...

fieza ~

photoshoot spontan.. heheh.. ya ka?? janji best..

'NuReeN' said...

wantie ~

dia yg pilih spek tue.. sgt2 suka spek pink @ apa saja brg pink sebenaqnya..

'NuReeN' said...

sakila ~

mmg best... masa ni la kita bleh tgk betapa happynyerr anak kita bermain.. masa nk blk ckp nanti dia nak mai lagi..

eB ezrin said...

elly x ajak auntie... xmo kwn... >_<

'NuReeN' said...

eb ~

elly : aunty jgn nangis yerr.. lain kali sya ajak aunty.. bleh sya kwn ngan aerish..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011