Friday, January 7, 2011

Sensitip sgtkah aku ni???? :(

Lambat bern3 hari ni..

Hari ni dah ceria dr semalam
apa yg sensitip yerr ni??
semlm blk keja lewat
pkl 7 pm
sesampai di umah
PIL dah smpi dari jitra

di sambut olel MIL & my luv elly
kiss pipi kiri kanan & dahi
elly terus dptkan sofa
layan CD crita ayuthiya pasal gajah

aku terus g mandi
pastu layan elly smbil baca paper
baca sekerat dh lapaq
ambik nasi mkn smbil suapkan elly
tp elly mkn 1 suap ja
dah kenyang katanya

ok aku teruskan mkn
tgh2 mkn elly mai kat aku
duduk atas riba

Ellesya : mummy, sya ngantok..
Mummy : jap2 mummy nak mkn cikit ja lagi

bila MIL aku dgq elly ngantok
so dia dukung elly & elly pon terlentok atas bahu MIL

aku pon laju ja mkn
sbb nak ambik elly & masuk tdoq skali
aku rasa rindu sgt nak peluk dia
nak tidoqkan dia
nak manja2 ngan dia

tp.............
bila aku ambik ja elly dr dukungan MIL
dia teriak x mau kat aku
masa tue aku rasa nk teriak
elly x mau kat aku

aku tetap ambik jgk smbil dia teresak2 teriak
terus aku bwk msk bilik & tutup lampu
msk ja dlm bilik dia ckp

Ellesya : mummy, sya nak p kat tok...................

sedihnya aku masa tue
elly x mau kat aku....
aku bwk kuaq dr bilik & MIL aku ambik N dukung
aku diam & masuk dlm bilik
aiq mata yg dr tadi aku tahan
akhirnya gugur............
sensitip sgtkah aku ni??????????

10 minit aku dlm bilik
aku kuaq & dptkan MIL
mintak letakkan elly atas katil
aku join elly lena
smbil peluk aku menangis
dalam hati
knape elly x mau kat mummy td........

aku call asben
dia terkejut dgq aku teriak
kelam kabut tanya
bila aku bg tau
asben kata
"ala... biasa la tue, budak2"
ok

aku terus peluk elly
smpi aku terlena
asben balik pon aku dh x sedaq

pagi tadi
elly bangun awai 6.15 pagi
aku ambik kesempatan main2 atas katil ngan dia
pastu elly mintak susu
aku bangun bancuhkan

pkl 7.30 pagi baru kami turun dari katil
aku sempat basuhkan 'berak' elly
baru aku mandi
siap2 ke opis

masa nak gerak td
elly menangis2 nak ikut aku
nak work jgk katanya
tp aku dah kiss & peluk dia sebelum aku naik keta td
elly pon peluk aku dengan kuat
rasa mcm x mau ja mai keja pagi ni

adakah disbbkan aku slalu balik lambat
berbanding dulu
&
elly kurang kasih sayang???
rindunya aku kat elly...


Jom layan piccas elly yg di attach secara random..
rindunya elly masa baby & skrg hehehee..


















eeemmmmmuuuuahhhhh.... luv U so much my lil sweetheart..
tgu mummy balik keja k
esk weekend kita jalan2 k..




9 comments:

EZAN IDMA said...

comelnyeee anak akak :) akak jgn sedih. biasala budak2 kan. hehe.

chugie said...

kalu sy, pun ofcoz touching bila anak tiba2 x mau kat kite.. tp mil awk x toucing ke awak amik elly?

emmm... payah kan.

'NuReeN' said...

ezan idma ~

tq ezan.. dah x sedih.. touching cikit je semlm.. ehhee

chugie ~

ntah la chugie, dia x kata pa pon.. pg td tanya asben mak dia kata pa, asben kata cuma bg tau ja elly x mau kat mummy dia.. ;(

el said...

hahaha biasalah tu bak kata laki ko budak2
lgpun mil hang tu bkn sllu ada kt umah kan
xpelah dia manja2 ngan tok dia
jgnlah amek ati..sapa2 pun gitu
hehehe

mamalieyna said...

huhu..kalau akak ;pun sure ternangis sndiri..biasala hati ibu kan..hanya ibu je memahami..anak2 kecik mmg tak reti jga hati ibu lg..nnti dh besar pndai la dia..

comei la elly! muaaah!

'NuReeN' said...

el ~

x der la.. terasa cikit je.. heheh (tp semlm maraung x hengat).. PIL aku slalu mai 2 3 minggu skali..

chugie~

a'ah.. hati ibu sensitip.. pagi td elly dh cover balik daaa....

wantie said...

Itu lah manisnya jadi ibu. kekadang kita diuji cenggitu.


Allah nak uji, sejauh mana kasih sayang kita kpd anak. Kalau semuanya berjalan lancar, tak mencabar ler hidup ni. tuk tak?

'NuReeN' said...

wantie ~

a'ah.. betapa pentingnya idup elly disisiku.. syg elly sgt2..

Fieza79 said...

sensitif jugak nureen ni kann...biasa la tu nureen..jgn sedih2...mana elly bleh lupa kan mummy dia senri...sekali sekali tu dia nak beralih kasih jap tu...tkda pa la tu..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011