Monday, October 21, 2013

aidiladha 2013....

assalamualaikum......

hai hai haiiii.....
lama ker kami bercuti???  x dak lah
juz lajak satu ari jerr
khamis n jumaat kami keja mcm biasa
cuma nureen ni la.. x sempat nk edit2 gambo
yerr la msk jer keja ada majlis korban
g tolong2 masak n menyusun bagai
jumaat mulakan tugas yg bertimbun huuhuu...

jom kita layannnn segala piccas yg nureen snap di pagi 10 zulhijjah 1434
 pagi2 lagi, emir dah tercegat kat cini
mmmm.... bila mummy asyikkk dok ambik gambo
emir ubah kedudukan
mmmm bagi jerr susu... jugak masih d cini
so terus set 10sec ambik gambo ngan emir sbbnyerr
emir dok layan upin & ipin d pagi raya.. hehe
pastu join kakak sya mkn kerepek ubi
yg bagusnyerr dok bagi cat mkn plak
1001 nasihat yg kakak sya membebel kat emir
rasanya dok bg tau step mcm mana nak suap cat agaknyerr
emir plak denger dengan khuyuknya
yesss... mmg berani tol
emir siap suap kat mulut cat tue...
pastu nureen terus ajak g basuh tangan
yerr la.. kang nak suap msk mulut dia plak
emir bleh wat muka x bersalah plak tu kat mummy... mmmmm
lagi piccas kami d sofa merah tue
kali ni dengan kakak sya plak
emir tetap dengan kerepeknya
muka masam, susah benor nak senyum
kakak sya dok lindung emir tgk TV pon dia diam jerr
cuba klau emir yg lindung kakak sya tgk TV
kemain lagi kakak sya marah2...

seriusnyaa..... awat plak ni??
masa emir g tukaq pampers, kakak sya ambik kesempatan pakai samping emir...
dok tahan nak gelak la dh jd seropa itueww
kemunculan daddy yg dinantikan emir ropanyerr
patut la diam jerr dr pagi
yerr la... daddy dok membongkang lena sbb main game punya pasal smpi ke pagi mmmmmm

mengekek2 emir dok bergelak ngan daddy
dok berjalan bagai dinasor la tue...
pijak atas kaki daddy hehee
eh4x... nak glamer jugak yerr my SIL ni hehe 
menu kami pagi tue
nasi himpit kuah kacang 
 nasi tomato, ayam masak merah, gulai daging n acar 
 kek buah serta 2 3 jenis biskut raya
tak lupa popia nestum nureen buat tau hehee
untuk ketupat n rendang juz mkn anak beranak jerr tetamu yg datang jamu yg ni hehhe
alololooo.... bila ellesya dpt gang, terus request nk pakai tudung
wit cucu jiran sebelah umah
ALYA..... depa 2 sebaya...
wajib kan tuan tanah ngan suami terchenta
sempat lagi snap sebelum g beraya umah jiran tetangga
 gini la bagus... tak gaduh2 kan
makan sama2... 
emir suka cedok mee dr pinggan dia masuk pinggan kakak sya.. hehe
tu la kongsi namanyerrr
suka mkn kosong.. kalo bubuh kuah nti comot plak baju
apa nama ntah mee tu lupa
kira menu kami d c2 "laksa pahang"
mmg sedap.. rasanya ala2 laksam..
 dari posisi belakang
kakak sya sopan bersimpuh
sebelah mlmnya kami relax2 n lepak jerr
ni kakak sya la snap gambo emir
pastu snap gambo sendirik plak
tapi yg dok focus kat gambo rapunzel tue hehe...

________________________________________________________
jom singgah


10 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

byk jgk gmbr ye..mcm hari raya aidilfitri..lengkap bersampin..emir dah big boy!! Slmt ari raya nureen :)

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya colour baju sis

lieyalatif said...

hah keluarpun pic raye nureen ekekeke..betul tu nureen, kalo dah lame cuti, masuk opis mesti settlekan keje dulu kan...pastu baru laa leh update blog....

eh meriah raye haji nureen...siap berbaju raye hah...emir pun kemain kacak ngan sampin n baju pinknyer....

hahah emir kemain berani suap kepek kat mulut cat...sebijik mcm dayyan...dayyan pun ade pic suap cat makan wishkes nureen...

gulp! gulp! (telan ailiyo tgk menu raye nureen) semua sedap2 wooo!!!

Khai♥Rin : anies said...

hehehhe kak sya posing pakai sampin emir...teringin ke nk pakai bj melayu? ;-)

Qhaifa Nur said...

cantiklah kaler baju emir...ceria nampak...
raya haji walau sekejap tetap meriahkan Nureen...

wantie said...

gambar kak. t laki bini non hado. huh..cam tu lah kak T ni. liat nau my hubby nak bergambo.

Norhasniza Khalid said...

comelnya 2 beradik ni..

lieyalatif said...

oo apron tu lieya beli kat jualan bawah opis lieya nureen..harga rm10 rasenyer.....tapi tu laa skrang ni dah takde..sbb ramai member nak cari tapi kakak tu tak bukak kedai jualan dah....

diana said...

lawa baju raya kak sha...

mama lieyna said...

Cantiknye kaler tema depa...pink angang... hehe..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011