Tuesday, October 1, 2013

weekend yg awesome!!!!

assalamualaikum

sabtu lepas... kebetulan sunshine ada hantar msg 
S26 - progress gold ada less la...
laju jerr ajak eb soami pegi jugak2
kami sambaq 4 kotak = 1.8kg X 4
hahhaa.. puas kan

semua tu utk emir.. skrg kuat betul emir minum susu
600gm untuk seminggu
so sebln 4 bgkus la.. hehe

masuk sunshine juz beli susu tu tau
rasanya x smpi pon 10minit kami dah keluar dr sunshine
mmm.... klau tanya elly sure la nak p jusco kan
so kami teruskan perjalanan
terjah QUEENSBAY!!!!!!

langkah ja masuk queensbay terus jerit.... 
lapar5x......
mmm nak mkn apa ya???
yesssss.........
 daddy open table..... yahoooo
jom layan pic kami d cini...
opsss.. pic agak blurr k sbb batery camera abes daaaa
juz snap by phone.. :P
wajah ceria emir bila tau nak makan...
emir bab makan x dak mslh, semua dia bedal....

ellesya pon hepi sgt2....

hehehee..... daddy buat posing ala2 awww g2  
 tuan tanah ke daun pon nak interprem....
mushroom soup ni sedap betol...
ellesya konker soang2...
tp nureen cedok jugak suapkan emir 
tgk la gaya emir menikmati kelazatan mushroom soup 
lambat ckit ja nak cedok mushroom soup tu mula emir keriau
sweet alabama smoothie utk mummy & elly
 citrus mint daddy punya
ellesya lebih kpd nureen srh minum air masak jerr

 Flaming Scampi Platter

Relish the moist flesh and rich flavor in this wonderful crustacean with crispy fish fingers, fried calamari and Garlic Herb mussels.
RM65.90.. ni arga nureen ambik dr website dia
tp td asben wassap ckp harga dia RM115 hehe
fokus kat lobster dia
wallaweii... abes dah kami korek2.. haha 
daddy terus angkat lobster tu letak dlm pinggan nureen
ellesya request suruh mummy snap pic dia tgh suap nasi 
emir pon nak jugak
skrg ni emir suka suap sendirik
so abes la comot & bersepah atas n bawah meja haha 
 sudu ngan tangan sama naik
jauh jangkauan tanganmu daddy..... hahaa 
peminat brokoli... mmg x lepas peluang la 
last kopek.. nureen la tukang abeskan yg mana balance2 dlm lobster tue
perghhh... klau kat umah, dah abes la kena tokak 
 kat c2 la paling susah nk korek
amboiii... sakan makan sampai nasi kat batang hidung 
emir siap nak cedok sendiri n bubuh dlm pinggan dia 
mcm dah besar ja tgk emir mcm tu kan 
eh4x... lobster tue pon dia nak ambik 
tgk la.. x padan ngan kecik, ada hati nak tarik lobster tue 
usaha tangga kejayaan...
jgn lobster tue jatuh bawah meja sudahhh....

alhamdulillah... kami kenyang d cini
tq sooo much daddy.. blanja kami lunch kat cini... :) 
pusing2 dlm queensbay, singgah butik SODA
ellesya nampak jeans purple tue
beria2 nak jugak2...
seb baik ada less.. so dpt la dia paww daddy ri tu 
paww plak belon dr balut astro ada buat promosi kat c2
tak lupa emir pon dia ambik jugak walaupon emir dah di buai mimpi2 indah 
kami x sedar pon bila emir lena
kenyang n letih agaknya... :)
singgah BR plak.. wajib la ellesya tu
nureen ikutkan x mau bg ellesya mkn icecream lagi
baru jer lega batuk... mmmm
tp kecian kan.. dok mintak nak mkn jugak2...
eehhheemmm.... ingat ellesya ja ka bleh paw daddy
mummy pon tau...
dah lama compact abess...
dok pakai bedak anakku ja
mmm... mcm2 brand nureen pakai
jenis x kisah punya... dlu pernah pakai mac, silkygirl, lancome
kali ni saja nak try revlon plak.. 
 penat meronda dlm queensbay
kami singgah melepak sejam kat cini plak
coffee bean tea leaf.... 
pekena ice blended coffee caramel wit chicago cheese cake
2 2 faveret nureen haha
org kuat ari tu haruss la rasmi dolu...
nmpk x air masak & gula kat tisu tue
ellesya la.. dia bancuh gula ngan air masak tu & minum
hahha

skali lagi.. tq soo much daddy..
semua daddy blanja kami ri tu
happy sgt2... 
ada lagi la.. daddy blanja beli buku mermaid kat ellesya hehe
_______________________________________________________
jom singgah


14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy family :)

mama tisya said...

lobster dapnye...eh apsal murah je set ada lobster ni...rs dlu mkn tk silap dlm ratus2

Sayangku Zie said...

wau udang galah emmm terbaik tu...

Imah Dinor said...

dapnya...suka tgk kuaga nureen beselera mkn...

wantie said...

saja la tu nak wat kak T kecoq.. tak pa semangat semangat. hahahaha...

tapi..kalau kak t nak makan yang heavy gitu kak t makan je. buat buat lupa ttg diet kejap. bukan ada sapa nak marah pun. kahhhhhhhh


kenyang tul tengok kome semua makan. sampai terlentok si emir tu.

kayyana said...

ok..lobster tu nampak sgt sgt sgt sedap.. aishhh... besar pulak tuh.. hihihih././

Cho Zila said...

mak oooi sedap bebenolerkan... memang gembira ler akak kalau gitu.. makan2 sefamili...

Qhaifa Nur said...

sedapnya tengok udang tuh NureeN..memang puas hati makan cini kan...

cantik seluar baru ellesya...

Nafira usof said...

betol2 awesome!!!
meleleh air liur tengok lobster tuh.. sedapnyeee!

lieyalatif said...

uihhh telan2 air liur lieya tau nureen tgk nureen mkn lobster tu....mmg menarik tuh...dah lame plak tak makan manhtantan...tetiber rase teringin plak hah....ade ajak laki pi ni karang kakkaakaka...

pandai anak2 nureen makan...suke tgk...emir sampai nangis2 hah bile lambat yeak....bagus camtu...dayyan ni lieya tgk pening sbb ikut mood nak makan...kalo tak nak makan tu mmg tak mo langsung bukak mulut hah.....

el said...

makk oi 115 ka..mahalnya
ritu kami mkn xsampai byk tu
mayb portion lain kut hehe

xabis2 ngan qbay hahahaha

watyz said...

sume2 best.. dr jalan2 ngan famili. makan2. makanan. shopping. n best skali emir dh besar n ensem.. hehhee

Zura@Iwan said...

hari makan sdunia la ni..haha...
ak penah mkn skali je kt manhattan ni..
tu pon en suami yg banje la..haha..
tp lobster dia pon try lg..

Khai♥Rin : anies said...

rs mcm da berkurun x mkn kt TMFM arrghhhhh

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011