bahaya @ tidak???

assalamualaikum

x der pic nak n3kan ari ni
juz nak tanya pendapat
klau g pasaraya.. slalu anak2 kita letak dlm trolly kan
sbb senang nak control 

pendapat blogger2 semua la kan
baik ke tidak letak anak dlm trolly????
emir mmg slalu nureen letakkan dlm trolly
itupon klau tak bawak stroller dia
klau tidak kena ikat la kat stroller hehe

sbbnyer, emir suka sgt capai apa sj barang
dari kita nk kena bayar ganti rugi klau pecah ke apa ke
baik letak dlm trolly @ dukung
klau tgk dr segi mcm pic ni
senang la anak2 nak mkn ke nak minum ke @ apa ke kan
cuma kena la pantau jugak..
jgn asyikk jer bershopping...
skrg ni emir pantang nampak vitagen..
dr jauh dh nmpk menjerit2 nak, siap tunjuk suruh kita tolak trolly p kat vitagen tue hehe

ellesya jarang ckit..
dia suka nak jln sendirik.. klau x larat nak jln jer baru dok dlm trolly
sayang ellesya & emir ketat...
utk sebln 2 ni, nureen mmg kena pantau 2 beradik ni
drg baru lega batuk berkahak
so doc mmg mintak elakkan dr benda2 yg berbulu
cth : teddy bear, carpet, kucing.. etc..
tp susah jgk kan
ellesya tu, klau kita larang, dia buat x endah jer
tetap nak pegang huhuhuuu


________________________________________________________
jom singgah


Comments

mama lieyna said…
Pd eina better diorg kt dlm troli, lebih selamat berbnding luar..haih,..memang tak jd membeli la klu si adik kt luar, merayau ntah mana2 kang..tp sesekali dia boring jugak kt dlm tu,huu..

Ooh ye ke, so beware dgn benda2 berbulu..tcare..
Nurzakiah Hanum said…
hehehe kalau kat luar memang x membeli la jawabnya ek
el said…
aku pulak danish ngan arwen mmg x lah dok lam troli..alana pulak kdg2 je dia dok lam troli..lau dia jerit2 mtk kuar baru aku bg..tp jenuh gak lah diorg ni bkn leh dok diam..kita dok nak beli brg..diorg ntah mn2..sbb tu lah nak beli brg2 ni bapak tgk anak..ibu lak beli brg..tp xde maknanya..bapak pun sibuk beli brg..jenuh lah mak pak terjerit2 pggil nama anak..bila xde dpn mata..pas2 sahut2 lah anak2 hahahaha
Zuraidah Butang said…
ok jek..dari lari2 kat luar..nnt ilang plk...heheh
Rizziela said…
sama.anak2 akk x blh semua benda yg berbulu termasuk carpet..kat rumah memang tak ada carpet pun
Zura@Iwan said…
irfan mmg sll duk dlm troli gak..
kalau dia mgamuk nk trn je br bawa trn..

ak stroller tu jarang dh pakai..huhu..
LoVeNLiFe said…
Samala...bagi saya troli lg bagus dr stroller. Bkn ape bila sy tgk anak2 saya yg super duper hyper active memang pikir banyak kali nak letak dalam stoller sbb kalu kat stoller tau2 jer dah turun berlari..kalu kat troli tu bleh gak la kita control sambil pilih2 barang.
Kebanyakkan mommies2 buat mcm tukan
Adlin Mohamad said…
kita pun sama nureen gi soping amik troli letak budak bertiga tu ..
senang nak control xde la kuak lentang sgt atas lantai soping complek tu ahhaha
wantie said…
pada pendapat kak t la. better anak anak duk lam troli senang nak pantau. kat pasaraya sekarang bukan boleh harap kang terralit sikit org sapu anak.

kalau Naiim, samapi dah tua bangka ni pun nak jugak dok lam troli. Papa sorong.

Aleesya duk lam troli, K.T sorong. then kalau Naiim tak duk lam troli Aleesya pun tak mo duk jugak. tu yg Naiim kena duduk juga .
eB said…
eB pn letak drg dlm trolly jerk, 3-3 skali... he3...
kalo ikot mmg bhy sbb riso kot anak kiter lompat ker haper kan, tapi yelah, sng nk pantau
Imah Dinor said…
sama la imah pun lebih suka letak anak2 dlm troli je..tp skrg abg ijat yg 5thn tu xmo duduk dlm troli dah...baby sorang je la..kakak ngan abg dah pandai ambk brg2 tuk ibu...

b,ware ye benda2 bbulu..mmg anak2 imah pun time batuk2 n selsema nih...
huhuhu..aida letak je Aqil kat dalam trolley tu sebab dia pon jenis malas jalan..huhu..So as long as tak cedera, InsyaALLAH tak bahaya lah kan..cuma kalau baby sangat lagi, tak payah letak la..sbb diorang sangat fragile..
ms nk shopping tu elok letak dlm troli sbb sng nk jg. ms nk byr tu srh la suami ke or sesapa yg ikut sekali tlg pegang / jg / dukung... x pn srh org lain byr kn then kita yg jg / dukung..so prob mencapai brg2 dkt kaunter tu bleh d elakkan
NEKCIK said…
dari kecik sampai besar mmg nekcik letak anak kat trolley..dah biasakan dari kecik so senang dan selamat..tak suka budak budak berlari sna sini!!

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017