Tuesday, October 8, 2013

satey....

assalamualaikum....

anak borek bapak rintik kan
mmmm... klau bab makan satey.. 
mmg rasanya every friday en.nasir akan mkn satey
sbbnyerr.. ada pasar mlm dpn umah..
dah tu satey uncle tu sedap plak kan...
secucuk rm0.50 jerr....
berasap berapi... perghhhh mavelous...
 
kalau mkn satey... wajib mkn timun tau...
nak tau sbbnyerrr....

untuk meneutralkan zat karbon yang ada didalam tubuh kita kerana makan sate yang dibakar pakai arang ...

Sate yang dibakar pakai arang mengandung zat Karsinogen 
(Penyebab Cancer) dan Timun mengandung Anti Karsinogen.... 

jom layannn....
emir pon suka mkn sate...
apa yg daddy suka anak pon suka hehe
so lepas ni, klau emir mkn satey lagi
wajib bg emir mkn timun :)
mulut ngap mata tgk TV haha 
dh abes secucuk.. dlm mulut dok penuh lagi
kat tangan dah get ready

hati2 sayang oiii...
tajamm tu...
emir tgh tarik lidi sate tu ke bawah hehe...

________________________________________________________
jom singgah


18 comments:

mama lieyna said...

Amboiii emir pun pandai dh makan sate.. good2x. Pasni mkn timun jugak tau :-)

mama tisya said...

lpr plak tgk satay tu

inazamri said...

tengok gambar sate tu terus terasa nak sarapan sate pagi ni..tapi mana de org pagi2 jual sate kan.hmmm dapnye...

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum & very good moning

Adlin Mohamad said...

murahnye kat sini rata2 dah 80sen secucuk

seri.selaseh said...

Sy pn suka sate. cuma nak suggest satu restoran sate yg bess kat tanjung karang kuala selangor. nama dia Restoran Satay Hut. Ada saiz besar, ada yg saiz sederhana. Yg bess tu pernah skali gi beli sate kat situ, siap ada kete antik kerabat dtg beli kat situ gak. Siap ada eskot polis trafik.

wantie said...

ya.. satay sangat sedap. kak T suka kat pintu gerbang tu. tapi la ni dia tak juai dah..

hat hujung kat kedai gunting rambut tu boleh la tahan rasa dia.

Qhaifa Nur said...

kalau dulu kat rumah ni waktu malam ada orang jual sate pakai motor...sekarang dah tak ada NureeN..
sedap sate dia...

pandai emir makan sate yup..

eima said...

mmg murah ... murah ngan sedap paling terbaik kan

Nafira usof said...

lamanye tak makan sate. teringin plak nak makan.. :)

ct shah said...

salam,

eh,murahnya sate 50 sen.kat area umah saya paling murah 70 sen.
yg sedap sket dlm 80 sen kat area jln ipoh.

Eyma Balkish said...

Berselera betul si kecik tu makan sate :)

lieyalatif said...

emir leh geng ngan aunty laa suke satey...lieya pun peberet sate tau nureen...seminggu sekali wajib pekena...selalu tapau satey willy yg fames tu laaaa....lagi satu lieya suek sate yg ade lemak atau kulit ayam sekali...baru rase sedapnye heheheehehehe

hazlina azmi said...

wow..sgt murah sate tu rm 50 sen jer..kt tempat saya plg murah rm 70..blogwalking,nice blog...
jom tukar2 link and follow blog saya..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

el said...

sedap tgk emir mkn sate
lelok tu tajam tu emir woiii

Effy said...

hi
jom follow my blog

Zura@Iwan said...

irfan mmg suka mkn satay..
tmbh2 abah pgasuh dia jual satay..
tiap2 ari leh kata leh layan satay lah..huhu..

stahu ak..kalau lps mkn satay..
kita kena mkn bawang bsr tu...hehe..

tp irfan geget bwg bsr tu..mula2 tk leh..lps tu ok gk..haha..kn dia rasa pedas2..tp timun mmg irfan suka..

Khai♥Rin : anies said...

mata ke tmpt lain...mulut dok mengunyah ye emir..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011