satey....

assalamualaikum....

anak borek bapak rintik kan
mmmm... klau bab makan satey.. 
mmg rasanya every friday en.nasir akan mkn satey
sbbnyerr.. ada pasar mlm dpn umah..
dah tu satey uncle tu sedap plak kan...
secucuk rm0.50 jerr....
berasap berapi... perghhhh mavelous...
 
kalau mkn satey... wajib mkn timun tau...
nak tau sbbnyerrr....

untuk meneutralkan zat karbon yang ada didalam tubuh kita kerana makan sate yang dibakar pakai arang ...

Sate yang dibakar pakai arang mengandung zat Karsinogen 
(Penyebab Cancer) dan Timun mengandung Anti Karsinogen.... 

jom layannn....
emir pon suka mkn sate...
apa yg daddy suka anak pon suka hehe
so lepas ni, klau emir mkn satey lagi
wajib bg emir mkn timun :)
mulut ngap mata tgk TV haha 
dh abes secucuk.. dlm mulut dok penuh lagi
kat tangan dah get ready

hati2 sayang oiii...
tajamm tu...
emir tgh tarik lidi sate tu ke bawah hehe...

________________________________________________________
jom singgah


Comments

mama lieyna said…
Amboiii emir pun pandai dh makan sate.. good2x. Pasni mkn timun jugak tau :-)
mama tisya said…
lpr plak tgk satay tu
inazamri said…
tengok gambar sate tu terus terasa nak sarapan sate pagi ni..tapi mana de org pagi2 jual sate kan.hmmm dapnye...
Nurzakiah Hanum said…
assalamualaikum & very good moning
Adlin Mohamad said…
murahnye kat sini rata2 dah 80sen secucuk
seri.selaseh said…
Sy pn suka sate. cuma nak suggest satu restoran sate yg bess kat tanjung karang kuala selangor. nama dia Restoran Satay Hut. Ada saiz besar, ada yg saiz sederhana. Yg bess tu pernah skali gi beli sate kat situ, siap ada kete antik kerabat dtg beli kat situ gak. Siap ada eskot polis trafik.
wantie said…
ya.. satay sangat sedap. kak T suka kat pintu gerbang tu. tapi la ni dia tak juai dah..

hat hujung kat kedai gunting rambut tu boleh la tahan rasa dia.

Qhaifa Nur said…
kalau dulu kat rumah ni waktu malam ada orang jual sate pakai motor...sekarang dah tak ada NureeN..
sedap sate dia...

pandai emir makan sate yup..
eima said…
mmg murah ... murah ngan sedap paling terbaik kan
Nafira usof said…
lamanye tak makan sate. teringin plak nak makan.. :)
ct shah said…
salam,

eh,murahnya sate 50 sen.kat area umah saya paling murah 70 sen.
yg sedap sket dlm 80 sen kat area jln ipoh.
Eyma Balkish said…
Berselera betul si kecik tu makan sate :)
lieyalatif said…
emir leh geng ngan aunty laa suke satey...lieya pun peberet sate tau nureen...seminggu sekali wajib pekena...selalu tapau satey willy yg fames tu laaaa....lagi satu lieya suek sate yg ade lemak atau kulit ayam sekali...baru rase sedapnye heheheehehehe
hazlina azmi said…
wow..sgt murah sate tu rm 50 sen jer..kt tempat saya plg murah rm 70..blogwalking,nice blog...
jom tukar2 link and follow blog saya..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/
el said…
sedap tgk emir mkn sate
lelok tu tajam tu emir woiii
Effy said…
hi
jom follow my blog
Zura@Iwan said…
irfan mmg suka mkn satay..
tmbh2 abah pgasuh dia jual satay..
tiap2 ari leh kata leh layan satay lah..huhu..

stahu ak..kalau lps mkn satay..
kita kena mkn bawang bsr tu...hehe..

tp irfan geget bwg bsr tu..mula2 tk leh..lps tu ok gk..haha..kn dia rasa pedas2..tp timun mmg irfan suka..
mata ke tmpt lain...mulut dok mengunyah ye emir..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017