Thursday, October 24, 2013

family day : last day

assalamualaikum....

hari ke 2... dah nak balik
plan nk mandi2 kolam dlu bru balik 'cancel' sbb hujan
so plan seterusnya bergambo kenangan
tapi adik nureen yg bongsu x join sbb ada exam form 4

ni lah dia keluarga ust din
ellesya bersimpuh ayu :)
sebalik tabir sebelum ambik gambar ramai2...
kami semua dh ready, abah dok call lg 1 family x trun2 lagi
family imadi....
 
wajib la ada pic kami anak beranak
alahaiii... nmpak gumukkk la
ellesya dh dpt game x dak nyerr nak pandang camera..
 emir dah x senang
nak mandi kolam... hujan la sayang...
macam2 gaya dok ada...
 akhirnya emir menyerah kalah
muka sebek jerr
mengantok agaknya.. semlm tdoq lmbt, bgn plak awal
zara tak ketinggalan... hehe ni mak ngan anak belum mandi haha
abang & kakak ipar...
amal dok tgk apa tue??
lepas bergambo kat bwh td, ada masa lg 2 jam sebelum check out
so kami lepak lagi dlm bilik
kemas2 apa2 yg patut
wahh... amal dah mula maju melangkah...
cantikkan... awalnya emir join
tapi ntah mana dia lari, duduk sekejap jerr
tue dia emir.. dok bergolek2 kat lantai
eh... nak check apa tue??
siap berpakat lagi ngan amal
haha... emir mmg suka galas handbag mummy
amal siap tepuk tangan.. 
tak nmpk nk tgk TV la tue smpi jenguk mcm tue
last dah.. pakat2 nak msk barang dlm keta
sempat la mummy snap2 kat cni
ellesya dah mula suka bertudung skrg ni :)
bagus2....
mengamok x dpt mandi kolam, kena la bg upah kan
hahaha.. sempat la massagekan badan...
bergetarrr seluruh tubuhku....

bila alang2 semua dah ada
kami pakat2 terjah PARAGON MALL
jom3x...
kan nureen ckp td, emir mengantok
dr dlm keta lg dh lena
singgah butik adidas, ummul nak beli sport shoes..
mana aci... heel tak pakai, nmpk kemetot la...
sembang2 kosong sementara ummul dok pilih kasut
yeahhh... tue dia, pilih2 lekaih..
suka bila dpt sweet sticky tue
peaceeeee.....
lebih kurang mcm ni la sweet dia
ellesya ri tu ada pic buah laici kat tgh2 tu..
mmm nmpk x cashier tue pegang apa??
ellesya kan dok belajaq berenang sblm ni
so dpt la hadiah goggles dr OM (asben kak shera)

lebih kurang mcm ni la goggles yg ellesya dpt...
sapa yg pilih?? daniel & ellesya :)
antara rombongan yg terjah paragon ptg tue
moga kekal hingga ke jannah.. amin...
masuk satu butik apa ntah
dua beranak ni dok menerai semua topi yg ada
yg ni ala2 charlie chuplin kan
sampai sepet mata ellesya
daddy tak layan plak huhuu
mmm... suka nak baring2 bila apa pameran mcm ni
klau dpt bilik mcm tue.. wahhh bestnya...
bila tgk ramai org dok snap2 kat cni, ellesya pon nak
eh.. emir dh bangun yerr
puas lena...
2 beradik yg suka mkn apa sj jenis buah
fvret ellesya honeydew :)
emir : kakak, emir nak ckit..
Ellesya : mmmm jap2x..
Emir : alaaaa.... lambatnya... kakak sya dok mkn ja
Ellesya : jap laaaa
Ellesya : nah..
Emir : tq kakak sya...
sedapnyerrr.... mkn buah ni bagus
tapi bila time batok kena kurangkan yerr :)

habis sudahhh family day kami...
thn dpn kat mana pulak???
________________________________________________________
jom singgah


13 comments:

Sayangku Zie said...

emmm enjoy semuanya... besantai2 dengan family... bestnya..

mama lieyna said...

Meriah sungguh depa...enjoyyy !
Sempat shoping reramai ye...

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

Kakzakie said...

Kakak suka tengok gambar pertama tu sebab biasa mak-mak yg pegang anak tapi kat sini ayah-ayah yg pegang - so cute kan:)

Khai♥Rin : anies said...

xpenah lg tgk sticky tu...mcm marshmallow ke?

eima said...

kat TM resort ek tu ... 2-3 kali penah dok sini ...

dhiera said...

amboi ellesya!
dapat game terus tak nak camwhore!
meriah ye keluarga ramai macam ni~

Qhaifa Nur said...

gambar kenangan tuh best Nureen...
hepi semua...
sempat shopping lagi tuh...lagi best

el said...

ramai anak cucu ust din hehe meriahhhh

wantie said...

bersantai sambil mengeratkan silatulrahim sesama keluarga. sangat sangat bagus!

Syima ~Mama Kyra~ said...

meriahnya..ramai jgk adik badik nureen..syokla klu sume adik badik dah kawin..lg betmbh2 ahli family kan!! :)

Zura@Iwan said...

tak dan nk komen satu2 entry..hehe
komen kt sini sekali lah..

ak plan nk buat family day gak..tp big family tokwan belah mak ak..kira ramai gak la..tu yg tnya resort tnb ni..mahal noh kalau bkn staff..

km nk buat bbq gak..tk sbr nk tggu bln 12 ni..hehe..

ank2 hg pun suka buah noh..irfan pon suka buah..

kayyana said...

meriahnye... hihi..beso btul family nureen. seronok sgt kalau p bercuti dengan family yg beso gini kan.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011