Monday, February 24, 2014

family : E.T.S | electric train set

assalamualaikum..... 
autopublish 

3rd day | selasa d ipoh...
memandangkan anak2 keletihan blk dr lost world sblm tu
 mmg x bgn2 tdoq lagi la...
daddy jerr la kuaq tapaukan breakfast
memb suggest restoran kosiswa
daddy snap pic ni n wassap kat mummy

k.teaw goreng ngan lontong dia sedap
apa lagi.... jom santap....

k.teaw goreng, bihun goreng, mee kicap & lontong!!!!
faveret nureen tu lontong tp en daddy lupa nak ambik sambal ikan bilis 
sbbnyer en daddy x mkn lontong, so dia x brapa tau la apa bhn2 dia hehee
x per.. dpt mkn mcm tue pon dh sodap...
berkali2 tambah

dkt pkl 11 baru anak2 bangun
apa lagi bergegas la bersiap sbb nak naik train pkl 12tgh ari, last train
klau x sempat naik kena tunggu plak pkl 3ptg....
perghhhh

sampai jerr dh pkl 12.05 tgh ari.. dah terlepas...
train ni sharp tau...
sbbnyerr lambat, jem la keta byk lunch hour, Q la jln dpn tu, tu yg lmbt
so memandangkan nak jugak2 bawa anak2 naik train,
kami decide naik pkl 3 ptg..
bawak anak2 g angsana mall jap
beli stock pampers emir & patah balik dlm pkl 2ptg...

menunggu train lg 20minit x silap...


nak focus kat ellesya
suka la tgk ellesya posing cam tue...

ni tiket kami... klau dr ipoh ke KL sentral rm25 dewasa rm17 kanak2 emir free sbb x ambik seat utk dia pon...

sabar menunggu... perut sebenornya lapar sgt...
x pe kita mkn dlm train kan 
hehee

laju2 cepat.... dh nk bertolak sbb kami duduk paling dpn, ropanya coach F last skali.. 
terkejor2 la 
emir terdiam seketika bila duduk dlm train

ellesya pon suka sgt2...
masing2 muka happy dpt naik train kan

terujanya emir.....
seat kami terpisah ngan daddy... tp kejap jerr...

tertunai sudah hajat daddy nak bawak anak2 naik train kan...
tq daddy :)

x der la bosan sgt, ada TV...

kenangan dlm train ni harusss la kan...

jom lunch @ lapik perut...
ada nasi lemak, nasi goreng, burger, sandwish, kueh mueh...
nasi tu harga dia dlm rm5.50 jerr
ok la kan... nasi, telur, sambal ikan bilis & rendang ayam..

ada sorang uncle join kami mkn so daddy blanjer skali uncle tue
punya la uncle tu x mau daddy bayarkan kat dia
alaaa... uncle mkn kueh jerr, x per.. :)

daddy ja x mkn jd guard kat emir..
sbb emir tu suka suki jerr klau nk naik atas meja ke nak turun kerr
x der signal...

sedap nasi lemak dia... yg paling sedap mkn ngan rendang ayam tue
sambal ikan bilis nureen tak mkn sbb tak sedap hahaa

ellesya awalnya tak mau mkn nasi lemak
juz nak mkn sandwish tp bila nureen ckp sedap
apa lagi.. dia pon nakkk la...

emir, nureen la suapkan
buka la dulu klau nk minum ponnn.....

dah kekenyangan, kami kan coach F
untuk cafe kat coach C
so kena la lintas antara coach ngan coach..
seriau gak sbb nmpk landasan dia kat celah2... 

bila dayyan anak lieyalatif ngan otomennya
emir plak dgn keretanya..
tp ni keta kakak sya, keta emir tertinggal kat hotel
so pinjam sat.. klau x emir ni nak tawaf jerr kejanya...
bila baca n3 lieya pasal anak teruna dia, rasa mcm perangai depa 2 ni sama plak...

emir khusyuk tgk luar...
duduk diam jerr
rasanya emir dh ngantok sbb tue dia mcm lali jerr...

x der dah nak jln sana sini

elok kami dh dekat nak smpi
2 2 dah lena...

bukti kami dh smpi KL hahaa

masing2 muka monyok lagi baru bangun kan
lapaq dak??.. td mkn ckit jerr....
jom kita lunch skali lagi merangkap dinner sbb dh pkl 5.30ptg

burger king pilihan kami

wahhh... sronok tgk emir
semua dia mkn...
bab sama2 cubit ayam ngan daddy ni yg moment sgt..

lupa plak apa nama set yg kami ambik ni
tak silap burger + fries + air rm17 kot
tp nak bg tau ni...
BK kat KL ngan BK kat penang saiz dia sgt2 beza tau
kat KL mmg besaq tp kat penang kecik jerr
ntah la, knape jd mcm tu yerr....
mkn sorang pon x habes ni...

penuh kenikmatan mcm dh lama sgt x mkn burger
hahahaaaa

kakak sya ngan ayamnya

emir suka mkn sos tp daddy ambik sos tomato sbbnyerr 
emir bukannya cicah n gigit skali fries tue
tp juz jilat sos kat fries tue
mmm fries tetap panjang tu yg abes sos...

kami x kemana2... pusing2 dlm kl sentral jerr
sbb last train pkl 9mlm
klau nk g midvalley mmg x jauh dah cuma lrt time tu sure ramai org kan...
kang terlepas plak train nak balik... huhuuuuu

main2, melepak santai bla bla bla......

ellesya kena marah
ada la tu, apa2 dia buat kat emir...
haiizzzz

manja2 ngan daddy jap
sbb bawak kami naik train... anak2 happy :)
daddy plak saje buat muka g2...
comel la tue...

skali lagi.. kan dah gegorrr....
dah penat masa ni, walaupon duduk jerr dlm train
penat tetap terasa tau...

skali lagi bukti kami dh smpi KL Sentral by ETS...
hahahaa

mmmm.... masa blk plak kami kat coach B
depan skali.. mmg lapang la...

mummy plak terpisah tp kejap jerr 
jap g pindah seat la.. :P

amboi emir.. tajamnyerr renunganmu...
kakak sya khusyuk tgk mr bean

masing2 muka penat kan...

emir ni pantang nmpk kakak sya duduk atas riba mummy
jeles la... so kakak sya kena la beralah...

suka pic ni, daddy yg candid :)

kan.. ni la emir
bkn reti duduk diam.. ada skali nk terjatuh seb baik mummy sempat sambut

khusyuknyeerrr 

ni pon candid kerr...
lain plak tgk muka sndrik

emir in da mirror

nak bg emir duduk diam
so daddy plak la layan emir.. buat la apa pon janji duduk kat daddy

boleh la kakak sya bermanja ngan mummy kan

snap by ellesya :)

dah smpi ipohhhh yeeeaaahhhh......
puas ati dpt naik train...

pasni kemana plak???

to be continued..............
__________________________________________________________________________________
jom singgah


16 comments:

syawalsimpsons said...

jauh perjalanan tu, tp di isi dengan banyak benda...best2..sue sendiri pon tak penah naik train ETS lagi ni

Nana said...

wah..berjln sakan...hehe

Nurzakiah Hanum said...

syok kan jalan2

Gieyana said...

Pengalaman ni beb naik train..aq pon x pernah naik..naik mrt n komuter kt singapore n kl jer..ekeke

Nad MamaZN said...

Bestnya
Pengalaman best utk double E :)

- said...

seronoknya tgk 1 family luang masa camgini....

xpenah lagi rasa naik train untuk perjalanan jauh ni..

eima said...

kami tak penah naik train kecuali ERL tu ...

ni saja2 pi kl naik train ek .. wahh trbaik la

wantie said...

dok nyanyi je kat lakik bila nak bawa anak anak nek train. asyik tak berkesempatan jerk.

Yumida Huda said...

wah jalan2 mkn angin. beznye. ada budak2 sekali. sure meriah

Myra Jay said...

Masing2 teruja dapat naik train.. :)

Ye ke BK penang kecik dari yg KL?
Nnti da smpai KL nak terjah BK le..heheee :)

Myra Jay said...

Oh ya, TQ atas pendapat Nureen, balik nanti nak kena try godek2 mesin tu tengok apa masalah :)

Cho Zila said...

perngalaman bergunatu.. sambiltu masa boleh diisi bersama keluargakan.. ooo patut beria ambik gambar tanda dah sampai KL..
akak dah berapa kali bercadang nak naik ETSni... tak smepat lagi...

el said...

weols sllu balik kpg dgn train ms studi dulu
dr butterworth ke k.kangsar
hubby iols ngan anak2 x nah naik lg
tp ada gak diorg request nak naik
ntah bila
hubby ckp nak naik train yg baru tu laju skit..xtau mana satu yg laju haha




























































Ema Johari said...

sekarang lagi senang dan cepat kan... KL Sentral dah dekat sangat dengan pejabat ema ni.

nurul huda jumri said...

sakan jalan2 noo....hehe

Zura@Iwan said...

dlm plan gk ni nk nek train..
hubby ak punya plan la..
inshaAllah one day la nek

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011