Friday, February 28, 2014

2 graham ellesya dah selamat.....

assalamualaikum..... 
autopublish 

crita bulan lepas
gusi ellesya dh bengkak, dok sakit
so bwk g dentist.. doc bg antibiotik utk surutkan bengkak & sakit

next 2nd weeknya bwk g utk cabut plak
sbb dah tampal pon, boleh lekang tampalan tu
doc ckp mmg gusi ellesya dh x ok
lgpon gigi dah longgaq

berlubang agak teruk 
so doc ckp cabut jerr la 2 2 skali
stuju jerr, sbb ellesya akan sakit skali jerr kan
takut kang buat hari lain2..
takut dia x mau p clinic plak

bila dah sapu ubat bius & cucuk
dah kebas, so doc terus cabut
ellesya meraung gak tp x la kuat sgt
bila tanya, sakit kerr??
doc ckp sbb gusi dlm dia myb dh luka so dia akan rasa sakit ckit
1/2 jam pas cabut bg mkn ubat tahan sakit
bg kumur air ais
bg mkn icecream, terus ok....

pastu boleh plak dia dok tunjuk gigi dia yg x dak tu kat emir
dok tarik mulut dia kiri n kanan serentak
offcoz la jd lawak
mengekek2 emir gelak
dia ckp gigi dia jd lawak sbb x dak.. hahhaa

 nureen pon cabut gigi bongsu last year kat cni
sbb berlubang teruk tp x sakit

syabas anak mummy
good girl... cukup berani :)
___________________________________________________________________________________
jom singgah


10 comments:

eima said...

klu fahim mampus tak mao die ... sbb die dah ngeri sbb cite mr.bean tu

tp fahim penah pi dentist dan gigi die ok ....

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

el said...

ngeri tgk bilik doc tu
so far gg geraham danish xde rosak lagi..budak tu rajin gosok gg haha

Sidratul Muntaha said...

beraninya dia..
klu aqil
seribu batu jauhnya dah mencicit lari klu jumpa doktor gigi

syawalsimpsons said...

baguih l anak dara ni..mak dara soya ni pon takut lagi walaupun dah tua mua ni kan

Kisah Nenot said...

beraninya ellesya..kalau saya dah ketaq lutut.haha :)

Sidratul Muntaha said...

jawab soalan
melekat klu basah2 trus ltk.tpi kami akan masuk petilah dulu.bekas guna pun mmg plastik yg boleh bungkus tuk brownies
nnti dia beku sikit thne boleh preheat tuk cair semula.atau kami beri begini ketulan coklat yg tak cair, smpai ke tgn, trus cincang n cairkan tuang atas brownies.
panjng nau kami citer..
ahahaha
tpi itulah caranya nak elak kejadian tadi

Nad MamaZN said...

Zakwan tak penah cabut gigi lg ni
Taktau la sok nnt cmana dia ahaha

Sidratul Muntaha said...

suda update
salah no maa
0122415873
aiyoh

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011