Thursday, February 20, 2014

family : LOST WORLD TAMBUN.............. (>_<)

assalamualaikum.....
autopublish

klau dh singgah ipoh berhari2
harusss la kan tak lepaskan peluang nk terjah lost world...
2nd day, awal kami bgn, semangat tau....

kakak sya mmg xcited la sbb dia dh dpt agak mcm mana lost world bila bg tau dia lebih kurang bukit merah
emir??? dia hepi go lucky jerr.. mana pegi x kisah

sementara menunggu memb daddy & wife dia turun
ellesya la jd photoG kami
alahaiii muka masing2 tak mandi lagi hahhaa
kantoi....
muka mummy nmpk berisi la... wawawaaa mmg berat dh naik ni...

sofa segi 3 tu jd tripod camera kami hahha
sbb tu senget... :P

nak tau... kami smpi dlm 9.30pg
sbb tu matahari nk dh mula naik kan

sempat la posing2 dulu.. ala2 zmn purba d mesir plak kan....

yg bestnya... tu la xcited sgt..
tgk la waktu operasinya... pkl 11 pagi yerr
di ulang pkl 11 pagi!!!!
hahhaa.... so kami keluar la p cari breakfast dulu

harga dah naik klau ada yg perasan
before ni tak silap rm48 kan
tapi klau nak diskaun 10%, sila gunakan kad debit maybank @ cimb
ataupon kad kredit.. mmg bleh dpt diskaun 10% okehhh

tepat pkl 11 pagi kami masuk balik...
masa masuk jer cni, ellesya dh nmpk kolam mandi tu 

ellesya : "tq mummy, tq daddy"
mummy : "knape tq?"
ellesya : "sebab mummy & daddy bawak sya mandi kat cni... besttt"
(siap buat thumbs up lagi)

masa tu kami belum tukaq baju lagi nak mandi....
terharu bila anak2 hargai kan :)

dah tukaq baju, laju jerr ellesya kan
emir baru nak warm up
pagi tu emir mcm x mau mandi la plak
x tau sbb apa.. ajak turun x mo....

kakak sya dh basah 1 bdn 

emir baru kat gigi kolam ni ha......

kuat jugak ombak dia.. bleh terjatuh dibuatnya...

mcm org bercinta plak si ellesya tue...

tgk la emir.. dia x mau mandi
dok panjat atas badan daddy

sronok tgk anak2 & suami happy...
emir mood dh makin ok ckit...

yeahhhh mood dah maliiii.....
dah mula nak berenang kesana kesini bagai pro....

panggil jerr ellesya srh posing mmg terbaekk lah... :)

mummy pon nak interprem kan....

tgk la betapa hepinya anak2...

ellesya suka belajar berenang sendiri

emir kena la kita apongkan bdn dia kan....
pastu kaki dia sure straight ke belakang...

alahaii.. mummy plak x ready....
mmg serius, anak2 sgt2 happy...
ni la memb daddy yg kursus skali tue
shafiq & wife, ekin..

ekin agak pemalu orgnya...
ellesya plak suka berkawan x kira umur..
blk dr tadika mmg wajib singgah umah memb daddy ni
kami berjiran :)

stuntman cilik... haha

gini la bila emir pon nk belajar berenang...

panas tau bdn badak sumbu ni tp tetap nk bergambo..
ellesya la dok ckp panas la....

kenyang kerr klau badak ni telan kami 2 beranak???

kolam ke 2... utk kanak2...
bestttt.....
mcm2 slide ada..

semua slide ellesya naik...

emir pon x kurang hebatnya tau...
gaya tue.. nak tergelak pon ado...

hahaaaa.... smpi terkangkang...
terbaekklah mummyrazi ni snap....

nak tembak kat mummy tak smpi kan 

relax jap.. penat ooo mandi2 mcm ni
penat pon x per janji besttt.........

cini mmg tak dalam so bebas la emir nak jalan sendiri

mana kakak sya naik, emir pon nakkkk.....

uuuuuooooooo.......

mummy ajak daddy try kat cni plak...
simbahan dr atas...

readyyyyy.....................

yeeeahaaahhhhhhhhh......

emir teruja & terkejut pon ada masa air tu tetiba turun ngan lajunya....

amboiii... ni posing gaya kura2 jugak kerr ???

ajak emir naik jugak tp emir x mau...

ok... last slide b4 kita terjah yg lain plak....
serentak... mmg nak tergelak tgk gaya emir.. hehee

berjalan pon panas tapak kaki kat cni..
tp budak2 jln selamber jerr....

emir nak naik kerrr...
mana boleh... mana cukup berat & ketinggian..
kuat benor emir tarik pelampong tue...

dr jauh dah dengar jeritan 2 jejaka ansem ni...

lagi 1.. yg ni kurang mencabar dr yg 1st td

tapi....

tgk la reaksi muka masing2.... hahaa

nureen tak naik pon.. teringin gak tp en suami x bagi...

kat cini plak air panas
kami celup kaki jerr.. x mandi pon.. :P
klau mai sebelah mlm kat cni ramai la org...

last pic b4 tukaq baju...
bukan stakat sejuk tp panas dah mula membakar.....

tp anak2 belum puas nmpknya...
bior daddy la layan.. mummy dok berehat di bawah payung & kerusi yg d sediakan..
bersantai mcm ditepian pantai hehee.....

to be continued............

___________________________________________________________________________________
jom singgah


15 comments:

rostina76 said...

bestnye berendam @Lost world Tambun. cantik gambar semua terang2

Ann said...

pernah pergi lama dah..mgm seronok byk slide kan.mcm best je tgk ni xramai org nureen pergi..

mamaarifakeem said...

Eina pun suka tmpt2 mcm ni, sesuai utk anak2 kan.. enjoy sgt depa...
Tambun ni tak smpai lg, ada masa harus terjah jugak ni.. :-)

syawalsimpsons said...

part emir terkangkang tu tak menahan tu...kikikiki....

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Jueliza Jamani said...

ohh tak sabar nak pergi.. bulan depan saya pergi sana..

el said...

iols pergi sini ms peknenkan alana...nasib ms ritu arwen kecik so masok free je lah...dah 2x weols pergi sini..dulu time nak pi honeymoon weols sggh sini dulu..iols naik yg gelungsung tu..best wooooooooooooooooo..iols jerit2 sudah..tp kecewa ms iols peknen kan alana theyol x bg iols naik huwaaaaaaaaaaaaaaaa hahaha...uols naik x gelungsur hat satu lgi yg panjang giler mcm nak tercampak tu

Khai♥Rin : anies said...

gi time weekday mmg best sbb x ramai org...
amboiii seronok nyer dua beradik niii

wantie said...

bestnya Nureen..

hmm.. opposite lost word tu je pun taman perumahan Makngah hubby. selalu pergi tak de singgah pun sini.

one day nak datang sini. mesti mestiiiiiiiiiiiiiii

lieyalatif said...

wooowiiii!! meriah2...nampak best laa nureen...mau tak best kan, tempat main air ....jgn kate budak2 kite pun hepi dapat terjun tiruk.....

tapi lieya pun mcm nureen, kalo dah plan nak gi sesuatu tempat tu mmg awal2 dah terpacak haahahahaha..untungnye dpt mandi lame sikit lagi satu org pun tak berape ramai lagi kan...so sonok le takyah mandi sambil belaga bontot ekekekeekeke....

el said...

ntahlah iols dah lupa bentuk gelungsur tu bape taun pya dahhh 2005 ekekeke..tp mmg yg terpjglah kt situ..naik ritu mcm nak tercampak ke parking kete kahkahkahkahhhh..

NEKCIK said...

Panas panas nih nekcik pun rasa teruja nak berendam mcm elleysa ngan emir!!
seronok main air kan!!

Syima ~Mama Kyra~ said...

kan betul..bcuti ke tambun..syok kann..kami last dtg cni masa kyra 1y..teringin nk dtg lg..insyaallah ;)

Sayangku Zie said...

nampak best org ak ramai kan.. baru syok nak main... kalau ramai berebut..

Zura@Iwan said...

tk taw jd ke tak plan nk gi sini nnti bln 3..hmmm

penah lalu..posing kt luar je dulu..haha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011