::HCH SG ARA warded::



Hari ni baru mummy start keja setelah seminggu cuti
wlpon bz mummy tetap nak kongsi ngan kwn2 tentang elly
kami check out pagi 30/11/2010*
*
*
*
*
Kami dah sampai HCH branch sg ara..

ellesya mengantuk & penat

terbaring seketika selepas jumpe doc


Doc check pernafasan.. kuat & kasar

esk appoiment for x-ray paru2

bcoz.. demam x kebah2 jgk..

doc takut smthing happen kat paru2

sbbnyerr elly batuk berkahak



Sayu..

Kami dapat bilik seorang... amat2 selesa..


Ellesya masih di katil
berbaring utk kumpul stamina
sbbnnnyyyeeerrr.......
*
*
*
*
*


Masa nak masuk bilik td dia dh nmpk playground...
walaupon bdn lemah tetap activ..


Sudah lewat mlm ... mummy menunggu daddy yg blk kerumah ambilkan baju & brg2 keperluan..


Sambil melayan MR.BEAN..

Esok paginya.. elly masih nyenyak tdoq..

sudah masuk botol ke3..

Mummy dh siap mandi.. berposing ngan elly yg masih nyenyak tdoq..
1/2 jam kemudian kami gerak ke hospital pantai utk x-ray... elly happy sbb dpt kuaq jln2 katanya..
blk semula ke HCH doc bg tau result dr x-ray..
Elly mengalami radang paru2 yg tidak serius yg menyebabkan suhu bdn turun naik.. terdapat sedikit kahak pada paru2 elly & boleh diselamatkan.. agak terkejut tp doc memberi 100% jaminan ianya tidak serius..


jadi disbbkan itu elly diberikan oksigen utk memecahkan kahaknya sbb elly ni tak pandai nak muntahkannya.. sanggup ditelannya bila hampir2 terkeluar walaupon dah dipaksa utk muntahkannya..
1st time diberikan oksigen elly menangis.. dia takut & hairan..

Tok & Wan belikan mainan utk hiburkan elly.. lps dpt bantuan gas elly semakin kuat.. itu la nurse yg merawat elly..


Setelah 3 hari masuk hspital baru mummy berkesempatan mandikan elly.. dia x mau mandi cuma nak main ja bila agak kuat.. pastu lps mkn ubat plak dia akan tdoq sehingga 3 4 jam..

layan piccas elly bermain2 ngan mainan baru..
Masuk botol ke 4.. doc ckp dah bleh stop drip sbb elly dh mau mkn & aiq msk pon minum byk.. susu pon dh ok.. elly dh merdeka dr mengusung drip ke hulu ke hilir... ;)


Masa 1day masuk doc dah bg susu ni sbb elly cirit so doc mintak tukaq susu buat sementara waktu..
Elly menyusu sambil layan astro channel disney..
Habis sebotol ajak mummy main kat dpn.. dia main sungguh2 sbbnyerr drip dh x derrr...
Jom kita balik bilik k..
Elly dengaq riuh rendah kat dpn.. so kuaq lagi..
ramai kwn2 ada kat luaq..
meriah la elly ngan kwn2 baru yg sama jgk sakit mcm dia.. sekarang ni musim...

Tengah bermain2, my sil sampai.. elly bertambah2 happy & baru kami tau anak sepupu asben pon masuk citu selang 1 bilik ja ngan bilik kami.. elly mula beramah2 mesra ngan Raiyan Danish Khusyairi.. tp bkn si raiyan ni yg sakit tp adik dia...

Raiyan Darwish Danial
p/s : n3 seterusnya akan menyusul... smbg wat keja dulu k...

Comments

zura@iwan said…
alahai sian tgk elly cm ni...sedih la plak...sll budak2 akan kena jgkitn paru2 ni kan...sng kena..

apa2pon semoga nureen & hb tabah mhadapinya ye...
canteknyer bilik dier... nmpk bsr lak tuh...

adoi... eb kalo... ekna tunggu aerish kat ward... mmg ati x penah tenteram...
wantie said…
Dulu Amirul pun sama, Dr. suh tukar susu bila dia batuk & cirit.

Budak budak memang cam gitu, tak pandai nak muntahkan kahak. harap semua ok. doa yg terbaik utk elly.
'NuReeN' said…
zura : tq zura.. elly dh sihat skrg cuma kena berhati2..

eb : boleh la selesa jgk.. mmg eb, ati x tenang tambah bila anak merap & x mau kat sape2 juz nak nureen n asben ja..

wantie : susu tue ok.. elly minum dh ok byk la.. susah gak nak ajaq bg dia muntahkan kahak kan..
kasihredha said…
sian elly...nampak tak bermaya je
el said…
aku pun terkejut bc paru2 elly tu ada kahak..kira teruk gak lah w/pun doc kata x bape seyes..riso lah kan ish2...alhamdulilah elly pun semakin sembuh hope pasni dia semakin aktif dan ceria2 sllu k
Ieza said…
best la tengok wad tu..dh macam rumah lak..jadi xler stress sangat kn...yang sakit pn jadi x sakit camni...he3

harap elly cepat sembuh...
LYaFRINA said…
wah...
bkn mcm wad.. dh mcm kat rmh dah..
nsib baik x serius sgtkan.. apa2 pun take care yer..

lya pon belikan susu pediasure.. tp poblemnya, asya muntah bila minum tu.. dh xtau nk buat apa.
'NuReeN' said…
kasihredha : walapon x bermaya tetap activ..

el : a'ah aku pon lega cikit bila doc kata x serius..

ieza : a'ah... mmg santai, bdk2 pon suka.. elly marah tau bila kita nka lepak2 bila dia x der mood hehee...

lya : rumah ke 2 kami.. hehehe...
ye ke.. myb x sesuai ngan asya kot..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017