Monday, December 13, 2010

::~Majlis Pertunangan My SIS~::


11 DEC 2010Menunggu rombongan meminang dari PERAK (parit)
Posing manja elly with mak teh

Elly, mak teh & daniel (kezen elly)



Elly, mak teh, Daniel & Adrian (adik daniel)

Posing lagi...;)

Hhhhhmmmm.... daniel dah mulaboring dr td asyik bergambo jerr

Tidak ketinggalan daddy & elly

Ni wajib jgk.. mummy & elly... baju yg mummy pakai tue sebenaqnya baju mummy 3 tahun sudah (baju akad nikah)

Sape lagi cantik.. hehehee....

Antara hantaran2 dr pihak pompuan.. adik aii buat sendirik.. aii tlg bg pendapat cikit2 jerr sbb masa dia mai umah buat hantaran tue elly x sihat demam & warded kat HCH.. pagi tue smpi umah around kol 11 pg lps ambik cake kat sg. dua penang.

Pemanis mulut... bakul ni aii belikan utk dia..

Secara terperinci... last minit aii buat hantaran yg famous amos tue sbb adik aii dh lewat nk g make-up..

2.00 pm rombongan pon sampai..

Xcitednya elly lambai2kan tangan pada tetamu...

Hantaran dr pihak lelaki..

~black & white~

Letak hantaran kat dpn 3 org bdk ni paling bz..

Bergamboo lagi sementara menunggu tetamu mkn..

kiri : pak su aiman (adik bongsu), daniel, adik ke 4 nabilah (pengantin), me & ellesya AND my MIL

MIL aii kena dera ngan elly jadi horse.. keciannyerrr

Masih borak2 kosong.. tetamu masih di meja makan..

Seisi perbincangan bermula...

Antara rombongan pihak lelaki.. lebih kurang 15-20 org

Aii di ujung bersama daniel..

Elly jeles tau mummy bergamboo ngan daniel... tgk la muka dia.. ehhehe

My sis & BF

Perbincangan belum selesai elly dh ada di tgh2 medan.. rupa2nya dok ajak bdk pompuan ber dress purple putih tue main.. elly ni suka berkwn.. ;)

Selesai sudah.. doa dibaca oleh my grandpa ditengah2 diapit oleh my dad berbaju putih & my uncle berbaju biru...

Seisi menyarung cincin..

senyum smpi telingan aiihhh....

Focus2x..

Selamat bertunang nabilah.. moga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..

Dah2.. lama tol salamnyerr... ketaq kerr hehhee...

Cincin emas putih sudah melekat di jari manismu...

senyum penuh makna.. ;)

Bergambo sebelum acara bertukar dulang hantaran

Kaum kerabat pihak lelaki..

SMILE..........


Sebelum pulang dihidangkan secawan kopi kg sambil berborak2 kosong.. betoi2 kawwww....


Elly plak x habisnya nak lompat atas katil...

;)

Bergambar kenangan..

Nabilah & pasangan

Semakin rapat nmpknya... hehehhe ;)

Bersalam-salaman sebelum berangkat pulang

My Grandfather sebelah mak

Ni org kuat nih.. tok teh sebelah abah..

Antara deretan kereta dari pihak lelaki..

3 beradik ni semakin intim..

ABAH & PAK NGAH JALI

Abah, Nabilah, Kak Shera (kakak sulung)

Elly wit my FIL

Nabilah wit my MIL

aiiii pon tidak ketinggalan... bergambo lagi lps rombongan balik...

berphotogediksss....

aiii with adrian...

ammboooiiii dering nmpk...

ni apast nih???

BYE2.. c u all again..

Semua dah balik apalagi 3 beradik ni mula la xtvt seperti biasa "berbasikal" la....


10 comments:

Fieza79 said...

adik fieza pon baru lps majlis bertunang ahad baru2 ni...sama la menyebok kan diri..hehee

alhamdulillah selamat adik nureen jadi tunangan org..bl pulak nk langsungya tu..?

zura@iwan said...

tahniah pada adik nureen....comey...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ELLY dgn mak teh muka nak sama je kan? cOmel....

el said...

lawa adek hang...hehehehe
tahniahhhh

wantie said...

Selamat bertunang untuk sis kamo.

Kami sekeluarga dah abih berumahtangga. Lepas ni tak derla kenduri nak sambut menantu.

Kenalah tunggu anak sedara membesar, baru leh wat kenduri kawin lak.

'NuReeN' said...

FIEZA ~
InsyaALLAH klau dipanjangkan jodoh bln 6 ni majlisnya.. nnati nureen akan jemput semua kwn2 blogger.. tahniah jgk buat adik fieza..

ZURA ~
alaaa... dia jerr ke yg comelll...

mamaADAM ~
ya ka sama?? hehehhe anak buah la katakan...

EL~
heheheh jgn puji dpn dia tau.. kembang nanti..

WANTIE ~
tq.. sng la bila semua dh kawin.. x der pikiq2 lagi dh kan.. tgu anak k.t la plak.. hehee

Gieyana said...

byknya gmbar...best dpt cuci mata..adik ang comeyy..seiras jer ngan hang..:D

syu_hada said...

wah...ilah dah tunang nooo...aku tgk gambar tunang dia kat FB kemarin...dia dah abis blajaq ker belum???? anyway, habaq kt dia, TAHNIAH!!! ha....lg 1, aku pi nuri kawen adik cila sebelah ptg..xdan jumpa hang...next time la jumpa... ;)

'NuReeN' said...

gieyana ~
amboii... bangga lerr adik aii ayik dpt pujian jerr hehehe...

syud ~
dah abis bln ni.. jodoh dia dok menanti ja.. aku tgu smpi kol 3 gak kat umah cila, hg lmbt sgt... ;)

..:::HUDA@DAUS::.. said...

cun aih ilah...org dok cun dah...tgk kakak2 dia lakan....tahniah tuk dia no...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011