Wednesday, December 15, 2010

:::Little Fingers Contest 3:::



Contest ke 2 nureen join dr EB
intresred???
klik pada banner yerrr... ;)


*


*


*


*


*


*



satu : upload skeping photo lama u oll yg paling menarik... ms zmn kanak2 dolo... dlm aper situasi pon x per... kalo ader la... kalo x der proceed jerk...


...JENG3X...



aku la ni.. hehhehee.. rasanya masa ni umuq 3 tahun, duduk dkt quaters guru SMKK (kulim, kedah).. Abah ambik gambo aku sbb aku larikan kasut abg aku.. nak pinjam x bagi so aku larikan la..ehhehee....


(pppssttttt.... rambut aiii mcm rambut elly skrg x??? hehheh ;) )



dua : ceriterkan memoirs yg paling u olls x leh luper... yg menarik, lucu, sedih etc...

Memory paling sedih tahun 2007, aku keguguran anak sulung berusia 4 bulan 2nd day ramadan. Kisahnya bermula.....

Selepas sahur perut aku sakit sangat, berulang ke toilet "cirit" tp cikit ja.. kali ke 5 msk toilet terdengar bagai ada satu bunyi 'pop' kecil, keluarlah air jernih, cuba di sekat tp tak boleh.. 3 minit berlalu, dah tiada air keluar dr bawah & secara automatik perut yg sakit memulas2 td hilang.

Around pkl 9 pagi masa nak mandi, mula panik bila ada darah pada underware aku. Terus call doctor Anuar (doctor yg aku book utk bersalin) ceritakan al-kesahnya.. Dr sarankan aku ke hospital terdekat utk pastikan janin dlm keaddan baik... Selps di scan DR dapati air ketuban dah kering.. jantung baby dah lemah, hanya tunggu masa baby tue kan keluar sendirinya.

Balik ke Jitra umah MIL, warded dkt klinik bersalin mahsuri pkl 4 ptg. Pkl 4 pagi esknya terasa nak membuang aiq besaq, masa tgh duduk dlm toilet terasa ada somthing kat bhgn bwh. Bila jenguk, ternmpk kaki baby dah terkeluar, cpt2 ke katil & tekan buzer terus ke labour room. Tak perlu push hanya tunggu dlm 2 3 saat ja baby keluar dengan penuh tertib.

Minta pada nurse utk pegang baby buat kali terakhir. Sebak sgt masa tue.. baby hanya sebesar botol mineral 500ml. Balik ke rumah berpantang 2 minggu, hari2 menangis teringatkan arwah baby. Mak ckp lain kali jgn pegang baby tue sbb takut 'meroyan' org kedah kata.

Al-Fatihah untuk my son..


tiga : mention jerk nama manjer u olls ms kecik2 dolo... naper anda dapat namer tuh yer?...


Nama manja ek... hhhmmmm

masa kecik2 dulu klau org tanya 'adik nama pa???' ... aku jwb ghainnnnn... smpi skrg pak tam aku gelak kat aku.. hehehe... tapi mak aku start dulu panggil nama aku aton (aziatul) smpi skrg...




2 comments:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

sebak gaks sbb eb pn samer twins lagi tuh... cumer dpt pgg uri sbb uri jatuhs endiri... baby kena D&C gaks... sampai skarang msh teringat2... my twins daughters...

gd luck yer...

'NuReeN' said...

tq eb.. kita sama kan.. pengalaman mematangkan kita..;)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011