::Di HCH lagi:::

Di hari ke4
elly dh semakin ok
mkn nasi pon dh byk seperti biasa
happy sgt tgk elly dh mau mkn

Nasi putih + sayur sawi & carrot + teluq grg hancur with kicap
My MIL yg masakkan utk elly..

Lps breakfast join ngan kwn2 main lagi..
Dah bosan main kat atas, kami turun ke lobby.. ada lagi mainan yg best2..
Ada jugak kolam ikan..
Nampak x dlm kolam tue ada apa???
bertaburan duit syiling.. kepercayaan org2 cina..
klau tabur duit syiling dlm kolam ikan mas bwk tuah (ong) hehhee..

Masuk bilik tgh hari mintak nak tukaq baju plak.. sbb kwn2 dia semua pakai sluaq panjang.. elok nak kuaq main terdengaq lagu hindustan dlm TV sempat lagi dok menari2.. ;)
Masa untuk sedut gas yerr syg.. elly dah semakin berani.. dah x menangis lagi.. siap pegang sendiri lagi..
Anak mummy yg comel bersama mask
Layanzzz telatah elly with mask
bila buka ja mask tue kat mulut elly ada ketul2 ice hehhee...
Tengan lepak2 dlm bilik kezen asben my PIL balik dr kedai..
rupa2nya belikan hadiah utk elly
basikal.. sukerrr sgt dia.. mmg dh lama dia mintak nak basikal..

Disebabkan punggung elly yg kemerah2an (kerap cirit smpi merah) so elly berkongsi basikal ngan kwn2.. bila elly duduk atas seat ja dia akan mengadu sakit so better la dia jadi pembonceng jerr kan...
Rehat sat mkn donut wit my MIL..
Penat bermain.. ajak mummy masuk bilik... lena la...
gaya daddy & elly tdoq...

Layannnzzzz...

Sukerr jerr kaco elly ni bila dia tdoq... hehehe
Ni tapak kaki serupa mummy kerr daddy??? ;)
Khusyuknyerrr...
Smile.... (hehehe)

Bgn dr tdoq daddy belikan biskut choclate.. sepatutnya x leh mkn lagi, tp kecian asyik mintak jerr.. belikan 1..
Mummy : nanti kita mkn lagi k bila ellesya dh sihat
Ellesya : ok.. ;)
Hari ke 5

Elly bersama melissa..


Anak mummy nak cepat sembuh kan..

Sambil elly bermain sambil mummy pon berblog tp hampeh!!! dr td asyik berputar2 ja... bosan ahh.. tetus tutup..


Turn elly plak layan gambo dia naik horse di tasek jitra, kdh..

Masa utk tdoq.. daddy kepenatan blk dr opis ada 'down'.. layannzzz piccas 2 beranak ni tdoq... ;)

Malamnya... elly belajaq tiup belon... sukerr tp geram sbb belon x besaq2..
Balutan drip ni basah so mintak nurse tukarkan..
Habis tertutup mata elly... punya la mummy nak snap gambo.. elly pon diam x kata apa.. hehehe...
Sambil menunggu kepulangan daddy dr membeli mkn utk dinner kami mlm tue...

Happy bila buka jerr pintu daddy bwkkan KFC.. elly yg paling xcited..

Elly di layan bagaikan permaisuri..
emuah......

Comments

el said…
seronok tgk kelatah elly
elly ni kira x meragam sgt lah
tu tgk dia tgh tiup oksigen tu boleh lak wat sndiri..ntah anak aku leh ke wat gitu
hehehehe amboi dpt beskal baru pinjam kat arwen boleh
'NuReeN' said…
oksigen tue sbb dia tgk bdk bilik dpn pegang sndri dia pon tiru klau klau x kira nk teriak ja.. beskat adiah.. hehe
Fieza79 said…
byk citer2 psl elly kan...byk keletah yg menghiburkan..,

oo elly da asma ke nureen...sori ketinggalan citer sejak kebelakangan ni...
mamalieyna said…
aiyakk.rasa cam dh komen td, awat ilang ntah..huhu..

ooh ciannye elly, tp dlm sakit2 pun, sungguh ceria..good girl!
'NuReeN' said…
fieza : bkn asma tp radang paru2 sbb dia x pandai buang kahak so lekat kat paru2.. cuma x serius..

eina : hehehe biasa la nureen pon pernah komen tp x lekat... elly mmg gitu, walpon sakit makin tetap no 1

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017